Inlägg från: linnn89 |Visa alla inlägg
  • linnn89

    15 åring som vill ta proteinpulver för att bygga muskler??

    Hej

    Som det står i rubriken. Som förälder ska man låta sin 15 årig son ta proteinpulver??? för att bygga muskler?? Min son tränar i gym några ggr i veckan plus att han spelar fotboll varje vecka. Han vill så gärna ta detta pulver men jag har ingen erfarenhet om detta och vilka nackdelar innebär detta. Snälla alla föräldrar och kunniga tipsa mig och ge mig era erfarenheter!!!

      

  • Svar på tråden 15 åring som vill ta proteinpulver för att bygga muskler??
  • linnn89

    Ok känner en lättnad för ditt inlägg :) han är ju barn fortfarande och som dom andra nämde jag är inte insatt i detta. Hur vet man om det är ren protein och inte andra skuma ingr!? Ibland förstår man inte vissa ingr

  • linnn89
    Regnig måndag skrev 2013-04-13 21:54:56 följande:
    Och för att klargöra: ökad belastning på njurarna kan leda till framtida problem och tex njursvikt är det man inte vill dö av...

    Av  ren protien? det är såna saker jag är rädd för..
  • linnn89
    Lostpuppy skrev 2013-04-13 21:59:56 följande:
    Ge mig en källa på att det kan finnas ing. som är dopingklassade i proteinpulver! När har det hänt, hur många drabbade, vilken tillverkade och vilken försäljare. För under alla dessa åren jag testat määäängder med proteinpulver så har jag aldrig varit med om detta. Även vid kontroller på gym så är det alltid 1-3 som åker fast för att dom använder andra grejer, inte proteinpulver. 

    Så nä TS, lyssna inte på såna här inlägg för dom har noll koll. Om grabben vill testa proteinshakes, så köp hem ett till honom, låt honom prova och se hur det funkar. Se till att han äter ordentligt i övrigt med även mycket protein där.   

      

    hmm.. men njurar då??? vill inte att han ska få problem med njurar.. eller...
  • linnn89
    roffe skrev 2013-04-13 22:04:54 följande:
    Läs ingredienserna. I den ts länkade fanns inget olagligt. Det är proteinpulver, inte ett prestationshöjande medel vi talar om. 

    Antar en del syftar på det prestationshöjande som innehöll ett derivat på metamfetamin. Det hade väl inte hunnit bli narkotikaklassat i vårt land ännu iom man inte hade stött på det tidigare. 

    Handla på Life, då kan du prata med en som jobbar där. Eller gå in på ett gym och fråga vilket proteintillskott som skulle passa din grabb bäst.  

    mmm.. han har varit i en butik och personalen där rek en sorts men kan man lita på personalen i såna butiker?? jag tänker på att dom vill bara sälja produkten...
  • linnn89
    roffe skrev 2013-04-13 22:13:25 följande:
    Skulle proteinpulver vara så skadligt att man får njursvikt av en shake per dag, hade det ju inte fått säljas. Och så hade alla som tränat hårt och ätit detta dött av njursvikt. Jag vet inte om en enda som tränar på gym flera ggr i veckan som fått njursvikt. Och de flesta jag känner som tränar, tränar jävligt hårt. Dom är pigga, starka och friska. 

    Det där med att det är farligt för unga att träna och att man skulle t ex stanna i växten är bara skitsnack, det finns väl inte ens någon forskning som bevisar det påståendet utan är en myt som skapades för 50 år sedan eller något. Dagens forskning visar att träning är bra för barn och för vuxna, ökar självkänsla såväl som kroppsligt välmående, och gör att man håller sig frisk längre och lever längre. 

    Hur skulle annars elitidrottare bli längre än 160 cm, leva tills dom är gamla osv. Om det nu är så farligt att träna och äta proteiner menar jag :) 

    hur gammal e du??=)
  • linnn89
    roffe skrev 2013-04-13 22:19:42 följande:
    Fast Life är ju hälsokosten. Dom säljer typ vitaminer och skoinlägg. Det är inte en knarklangare på gatuhörnet i slummen =)

     Om dom ger dig dåliga grejer får dom dåligt rykte. Dom är alltså beroende av att ge bra råd och erbjuda bra produkter :)
     
    hhhhh =)
  • linnn89

    jag samlade info till min mamma som var orolig!! jag är nämligen syrran! =) hoppas ingen blir arg på mig.. =)   jätte snällt av er allihop för era tankar o tips.. ärligt så hade jag ingen info om detta.. blir ju inte helt klokt av denna tråden men kan lugna mamma lite i alla fall.... tack "roffe"

  • linnn89
    minst skrev 2013-04-14 00:32:07 följande:
    Prata med skolsköterskan och be att få en remiss till en dietist. Han/hon kan säkert tillsammans med er räkna ut om sonen behöver tillskott med protein med tanke på hur mycket han tränar och äter av vanlig mat. De brukar vara duktiga på att se vad som behövs för att kroppen ska må bra! Lycka till

    Bra tips!!!
  • linnn89
    roffe skrev 2013-04-14 00:42:17 följande:
    Varför ska man vara försiktig med styrketräning, vad kan hända menar du? Så länge man lyfter rätt får man mer muskelmassa och möjligen träningsvärk.

    Många fysiologer idag rasar över att folk tror att barnen ska vara slapprövar istället för att träna och bli starka. Jag har varit på föreläsningar där det framkommit att det i princip inte finns eller funnits någon bevisande forskning på att det skulle vara skadligt, utan att det bara varit en myt. Precis som myten om att mödomshinnan skulle vara en verklig hinna, nu vet man att det är en slidkrans och att den inte går sönder och rinner ut utan töjs. 

    Kommer inte ihåg vad mannen hette som talade senast jag var på föreläsning, men jag ska försöka hitta mina anteckningar så jag kan komma med något mer konkret än bara vad jag har hört.

    Men tränar man på rätt sätt och samtidigt får i sig alla näringsämnen så ska det inte vara skadligt. 
     

    Alltså vissa av er är helt emot detta och andra tycker att det är ingen fara.. Jag tycker att min bror är duktig och bryr sig om sin kropp.Att han tränar flera ggr i veckan och spela fotboll... Han googlar mycket om detta verkar som han vet mycket men när jag säger till honom att han ska försöka äta mer protein via maten då svara han "jag vet vad man ska äta med det hjälper inte lika mycket, du måste fortsätta käka ändå om du börja spy, pga av att äta så mycket"  Då blir jag tveksam på honom! då känner jag att han vill bara övertala oss för att få ta proteinpulver.. men samtidigt eftersom han vill så gärna tycker jag att han ska få prova men det är inte jag som bestämmer utan mamma. Och jag vill inte ge mamma fel info heller bara för att övertala henne och vara på min brosas sida!
Svar på tråden 15 åring som vill ta proteinpulver för att bygga muskler??