Inlägg från: IceJossan |Visa alla inlägg
  • IceJossan

    Hjälp! Vår katthona fräser och stöter bort 5v kattungar

    Ring veterinär omgående, vänta inte tills imorgon för det är bara dumt att dra ut på det. Hon har kanske ont nånstans, för det dör beteendet är inte normalt, och då behöver hon iväg snarast så att hon kan få hjälp att må bättre snabbt och ta hand om ungarna igen.

  • IceJossan

    Ojojoj, släpper ni ut henne är risken stor att hon råkar ut för en olycka, vilket nu mycket möjligt redan har hänt :( Jag vet MÅNGA kattungar som blivit moderslösa pga att mamman släppts ut och blivit påkörd till exempel. Då hänger ungarnas liv och tillvaro på en mycket skör tråd eftersom de inte bara behöver dia klart (de diar så smått tills de är upp emot 12 veckor om de får för henne) och även för uppfostrans skull eftersom de missar otroligt mycket viktigt.


     


    Så släpp för guds skull inte ut henne själv igen, inte ens en timme! Ska hon gå ut så ta med henne i sele eller följ med henne när hon går lös.


     


    Hoppas att du fått tag på veterinär och att de kan hjälpa henne!! Lycka till och håll oss uppdaterade!

  • IceJossan

    Om hon blir dräktig igen nu så kommer hon stöta bort de ungar hon redan har trots att de är beroende av henne fortfarande. Och om hon blir påkörd när hon har små ungar så förlorar de sin mamma. Som sagt, fortsätt att släppa ut henne men ni kan väl ändå följa med henne ute då! Tänk på både mamma och ungar! Är ni med henne när ni är ute så så undviker ni till stor del olyckor och att hon paras om. Det är ju inte ett stort projekt, det är bara att nån följer med ut på promenad bara, och lockar med henne in sen igen. Kan ni inte ta det ansvaret, det är liv det handlar om!

Svar på tråden Hjälp! Vår katthona fräser och stöter bort 5v kattungar