Inlägg från: Natalie87 |Visa alla inlägg
  • Natalie87

    Första barnet - BF januari 2014

    Var på en informationsföreläsning på Danderyd idag. Så himla bra! Rekomenderar alla som tänkt föda på Danderyd att gå på en sån.. och ni andra också såklart om ert sjukhus erbjuder det.
    Har läst på som bara den om graviditet och lite om förlossning men knappt något som tiden efter förlossningen. Tyckte man fick super bra information både om de olika skederna, själva förlossningen och det efter. Vilka kontroller man gör på barnet, mycket info kring amning, vad som är vanligt den första tiden (t.ex. att barnet kanske sover i ett helt dygn efter förlossning etc). Känner mig redo att föda nu! =D

  • Natalie87

    Jag har så märkliga sammandragningar. Får dem inte alls som ni skriver, vid långa promenader eller om jag överanstränger mig. Utan när jag ligger ner i sängen eller soffan och bara slappar, oftast när bebisen har ett gympapass i magen, så kommer sammandragningarna. Som att barnet på något sätt sätter igång dem. Men när jag för övrigt är helt avslappnad. Någon som känner igen sig?

  • Natalie87
    Tokfrans skrev 2013-10-27 16:38:29 följande:
    jag har sammandragningar säkert en 10 tal gånger per dag, oftast när jag ligger ner och kopplar av i soffan så de är inget ovanligt :)

    Oj okej.. Jag har det inte alls så ofta kanske 2 gånger i veckan =P  men då vet jag att det är vanligt att få det även när man vilar.
    johanna3 skrev 2013-10-27 22:35:10 följande:
    jag har haft mycket sammandragningar sen typ v 18-20 eller nåt. Det är tydligen normalt för mig. Man ska bli orolig om de ändrar karaktär, gör ont, kommer regelbundet och ofta!
    Mina kommet också när jag vilar - lika som när jag rör mig. Man barnet kan komma åt punkter som ger sammandragningar, samt vanligt om du är toanödig (1 eller 2 spelar ingen roll) :)
    Detta är vad min bm sagt till mig!
    Fick en nyss :) ligger i sängen och grodden har typ disco i magen - kände att hon sparkade till på ett speciellt ställe och sa till sambon "nu kommer jag få en sammandragning" och mycket riktgt :)
    Ja precis, som att bebisen trycker på rätt ställen innifrån som sätter igång en sammadragning.
  • Natalie87
    Lövings skrev 2013-10-27 10:12:10 följande:
    Har ni läst detta om Cytotec?

    Visst nu är källan aftonbladet/expressen, men har läst på flera ställen. De talade bla om detta på nyheterna, tv4, idag:

    www.aftonbladet.se/nyheter/article17732341.ab
    www.expressen.se/halsa/omdiskuterat-lakemedel...

    Jaaa, usch och fy!! Tänker inte gå med på att ta det.
    Har dock fått berättat att om man föder i början av året så har sjukhusen bättre resurser och mer pengar så då tänker dem inte så "snålt". Föder man i slutet av året dock så har de oftast inte så mycket pengar kvar för det året och tenderar att välja de billigaste alternativen för att hålla nere på kostnaden. Cytotec är ett av de billigaste alternativen för att få igång en förlossning....
  • Natalie87
    MARlA skrev 2013-10-29 15:30:56 följande:
    Då var sista jobbdagen över, hjälp vad konstigt det känns, vad ska jag göra nu!? :)
    Det första jag gjorde var att åka och köpa garn, här ska stickas bebismössa! Nästa vecka börjar jag på förlossningsförberedande vattengympa, skönt att ha lite inbokat varje vecka så inte tiden stannar nu när jag ska gå hemma :)

    Hur gör ni andra för att få tiden att gå och förbereda er inför förlossningen som närmar sig med stormsteg!? :) 
    Åh va härligt! Jag satt precis och längtade tills jag får gå. Är så trött om dagarna och hittar ingen bra sittställning och orkar inte stå upp särskilt länge. Jag skulle bara njuta, ligga flera timmar i badet, kolla på serier, ta långa promenader med hunden, inreda barnrummet, gå på yoga & vattengympa. Längtar!!
  • Natalie87

    En fråga, har ert barn ett "mönster" på sina rörelser.. alltså bökar runt/sparkar tidigt på morgonen & kvällen, eller efter maten eller något sånt. Står ju att man känner mindre rörelser ju trängre det blir i magen, men att man ändå ska lära känna sitt barns mönster och att man ska känna något varje dag. Jag tycker dock inte ännu (vecka 31 idag) att barnet rör sig vid några speciella tider, det är lite då och då under hela dagen. Svårt att hålla koll på ifall det skulle ändras..

  • Natalie87
    youandme skrev 2013-10-31 18:51:28 följande:
    Måste bara skriva av mig... Ligger i soffan och har precis vaknat från en (rätt så lång) powernap. I magen sparkar mitt barn och jag känner hans rörelser sååååå väl.

    Jag blir helt varm i hjärtat vid dom här stunderna. Jag älskar han redan enormt mycket... Undra hur det blir när han väl är ute? :)

    Brukar inte vara så "känslosam" men en enda spark räcker för att jag ska känna glädje nu :)

    Jag veeeet, det är så underbart! Kan inte sluta stirra på magen och känna med handen så fort bebis rör sig. Ännu bättre är det när jag får höra hjärtat på BM besöken. Fylls med sån glädje att jag tror jag kommer spricka Hjärta  Längtar tills varje BM besök för att få höra lilla hjärtat, aka galopperande hästar =)
  • Natalie87
    sweetmoments skrev 2013-11-01 08:24:53 följande:
    tydligen har bebisens mönster förändrats! i förrgår så var bebisen så livlig och har varit det i flera veckor. man kunde se på magen. och de var överallt! men igårmorse så hann jag vara vaken i 3 timmar utan en enda rörelse. och när de väl kom så var det svaga puffar.. fick en grym yrsel på det! blev orolig så jag valde att åka in till sjukhuset, förlossningen där de mätte bebisens hjärtslag och kollade mina värden (blodtryck och urin) men allt var perfekt. de hörde rörelser och såg rörelser på bebis och sa att bebisen mådde utmärkt. de förklarade att bebisar ändrar mönster, men jag tyckte att det var konstigt att det var så tydligt! och yrseln var bara att vila för. inget annat.. idag är jag dock bättre. känt bebis idag också. men inte så kraftigt som tidigare. man blir ju orolig! min rädsla nu är att bli en av de drabbade då bebis dör i magen.. :( 

    bebisens hjärtslag upphörde en kort stund, men det var då hon vände sig. men min puls gick från 80-93 den stunden! och direkt hjärtslagen började höras igen så åkte pulsen ner till 80. haha! 

    puh, vill inte vara gravid ngt mer.. det är för stressande. 
    Jag kommer nog reagera precis som dig. Det är helt galet hur mycket jag känner bebisen nu (vecka 31), varje dag nästan hela dagarna känner jag hur det sparkar, bökar runt, vänder sig, trycker.. om det skulle sluta skulle jag få panik. Jag är livrädd för att bebis ska dö i magen =((
    Jag kan tänka mig att tiden precis efter förlossningen är rätt stressande också. Kommer knappt våga bära och ta på barnet för de ser så känsliga ut. Och TÄNK om han/hon slutar andas helt plötsligt, jag kommer inte kunna sova! Kommer kanske kunna andas ut 6-7 månader efter födseln =P
  • Natalie87
    FrökenBlå skrev 2013-11-01 09:16:47 följande:
    Nu har vi äntligen fått tillbaka strömmen sen stormen!! Har skumläst era inlägg och kan bara hålla med om att jag tycker att rörelserna har ändrats! Från lite hårdare sparkar till vändningar Glad På något vis tyckte jag att hela gravideten blev lite verkligare..

    Har haft kramper i benen i några veckor, men de har blivit mkt värre. Inatt fick jag en ordentlig kramp i ena vaden och idag känns det som riktig muskelvärk där..Rynkar på näsan Hoppas att man slipper kramperna när man kör bil osv!

    Jag fick svar från FK om havandeskapspenning inom ca 2,5-3 veckor..

    Ha det bra alla!     
    Jag har fått kramp ett par gånger tidigare under natten, men sedan jag börjat använda stödstrumpor så har jag inte haft några. Rekomenderas!
  • Natalie87
    sweetmoments skrev 2013-11-01 09:49:20 följande:
    just ja, på UL igår så låg bebis med huvudet ner. är i v 28+4 och bebis ligger redan neråt?? 
    För dig är det kanske lite tidigt, tror den fortfarande har plats att flytta runt så det kanske bara var sammanträffande att den låg med huvudet nedåt just då. Men en fråga.. varför gjorde du ett UL i vecka 29? Tillväxtultraljud eller gjorde du det av någon annan anledning?
    sweetmoments skrev 2013-11-01 09:53:14 följande:
    haha skönt att fler känner som jag.. eller jag tror väl att alla gör det iofs! men jag är ju bara i v 28+4 så jag är inte alls beredd på minskade rörelser! :/

    och som du skriver. tänk om bebis slutar andas!? och sen är nästa hopp.. tänk om bebis har ngt handikapp? såsom down syndrome eller autism av ngt slag..?? inte för att jag inte skulle älska barnet ändå men man önskar ju det bästa för bebis.. herregud..  

    igår som jag skrev så såg läkaren att bebis låg med huvudet neråt, redan?! hur kan det vara möjligt? glömde fråga det... 
    Ja exakt.. Jag har redan varit orolig inför varje UL, först KUB då var jag helt säker på att det antingen inte låg ett barn där inne, eller att det skulle vara något fel. Till RUL, så var jag orolig över att barnet kanske inte levde längre eller att den hade något fel på hjärta/lungor etx. Var mer chockad över att allt faktiskt var okej! Sen var man orolig fram tills vecka 25-26 för att ifall barnet skulle komma innan dess skulle det antagligen inte överleva.. Nu trots att man är på den säkra sidan så är jag fortfarande rädd för att barnet inte ska klara sig. Just därför känns det tryggt när bebis konstant har ett gympapass i magen, då vet jag att allt är OK, for now.

    Men varför känner man så egentligen?? Varför stressa upp sig och vara konstant orolig istället för att bara njuta av tiden som gravid.. Och sen som sagt, orolig redan nu inför den första tiden med barnet, och som du säger, om det skulle vara något fel på barnet. Det enda jag faktiskt inte är orolig över (konstigt nog) är förlossningen.. Ser fram emot den! =P Är jag konstig eller vad?
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014