Inlägg från: hundenhubbe |Visa alla inlägg
  • hundenhubbe

    Första barnet - BF januari 2014

    Idag gick jag in i v.9! Är skittrött och slö idag men de känns så himla bra! Dock tror jag att jag har gått upp mycket för känner mig så stor och pluffsig :-P Längtar tills magen kommer! Drömmer bara drömmar om bebisar, graviditet, förlossning osv. Illamående till och från men helt på morgonen. 3 veckor kvar till v. 12!!

  • hundenhubbe
    Proppen skrev 2013-06-10 13:32:15 följande:
    Satt och pluggade men nu gör det så ont i vänster sida av magen och bak på ryggen att jag inte kan koncentrera mig... :/ Funderar på att ta en panodil.. Min BM sa Alvedon med det är väl samma ämne va..?
    De är paracetamol i båda och man kan använda den när man är gravid :) En bra sida som ni kan kolla på angående läkemedel är www.fass.se Där står de ALLT om ALLA läkemedel :)
  • hundenhubbe
    tinis skrev 2013-06-10 18:31:53 följande:
    Är det någon mer här som är pollenallergisk? Jag har börjat känna av det nu, snorar, nyser o det kliar i ögonen. Så jag cykla ner till apoteket men det fanns tydligen ingen medicin som var testad på gravida, eller vad hon visste iaf. Ögondroppar kunde jag ta eftersom att det inte går in genom kroppen men de var svindyra, runt 200:- o så kanske inte alla används.. Har någon av er koll eller tar någon sådan medicin? :)

    Om man är gravid eller ammar och har pollenallergi ska man i första hand använda receptfri nässprej som innehåller det verksamma ämnet budesonid som är ett slags kortison, till exempel Rhinocort Aqua. Rådgör med barnmorska eller läkare vid mer än tillfällig användning.


    Man kan också använda receptfri nässprej som innehåller det verksamma ämnet natriumkromoglikat, till exempel Lomudal Nasal, eller levokabastin, till exempel Livostin.


    Om man har besvär från ögonen så kan man använda receptfria ögondroppar mot allergi, som innehåller de verksamma ämnena natriumkromoglikat, till exempel Lomudal, eller levokabastin, till exempel Livostin.

    Detta är från 1177 så de ska du lita på  

  • hundenhubbe
    LitenKnodd skrev 2013-06-10 20:18:13 följande:
    Jag är pollenallergiker och min BM sa att jag kan ta Clarityn. Har andra på recept men dom får jag inte ta..
    VA?! På fass står detta:

     Om du är gravid rekommenderas inte intag av Clarityn.
    Jag skulle inte ta de då... Då fass är den "bok" och hemsida som läkarna använder. Hade nog ifrågasatt din barnmorska!
  • hundenhubbe

    Vecka 13 idag!! Kan ändå inte sluta tänka tanken att man kan råka ut för MA.... Tänk om man går runt nu och tror att allt är bra men att den egentligen inte lever Längtar så till RUL så jag får se att allt är bra! Men härligt ändå nu att vecka 13 är här!

  • hundenhubbe

    Jag känner mig också mer småfet även fast folk säger att de ser en kula. Vill att de verkligen ska synas så man slipper känna sig tjock och obekväm :-P

Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014