Inlägg från: hundenhubbe |Visa alla inlägg
  • hundenhubbe

    Första barnet - BF januari 2014

    Är också less på denna gravida kropp nu. Längtar tills jag får tillbaka min kropp och får hålla i mitt underbara barn! vecka 36 imorgon så inte allt för länge kvar nu!! Hoppas tiden går snabbt. På fredag får jag se ifall bebis har vänt sig eller om rumpan fortfarande är neråt... Håll tummarna att hon vänt sig!

  • hundenhubbe

    De blir sätesförlossning här då vändningsförsöket misslyckades. De känns verkligen inte kul alls.... :( Men här är de experter på sätesförlossningar och rekommenderade de framför snitt. Så går allt vägen så ska de vara precis som en vanlig förlossning. Kändes dock som att välja mellan pest eller kolera då jag fick välja mellan snitt eller sätes... 

  • hundenhubbe
    Natalie87 skrev 2014-01-01 16:14:29 följande:
    Oj, läskigt. Kan dem inte göra ett nytt vändningsförsök? Det finns annars en yoga övning man kan göra för att försöka vända barnet själv.

    "Skulderställningen är en av de ställningar som kan vända barnet så att huvudet vänds nedåt, om det skulle ligga omvänt i livmodern"

    www.yoga.se/Artiklar/Alla-nummer-av-Bindu/Bin...
    (Strax ovanför mitten)
    Tack för tipset! Har redan testat de dock :( Hon har som kilat fast rumpan! Inget nytt vändningsförsök :(
    Midsommarflickan skrev 2014-01-01 16:16:17 följande:

    Den läkaren jag träffade i måndags berättade att om personalen är van vid sätesförlossningar så är det lika stora risker/framgångar med sätesförlossning som med kejsarsnitt för det är ju inte heller helt okomplicerat så om de är specialister på säte kommer det säkert gå alldeles utmärkt!
    Skönt att du också hört de! Jag har hört att får de som sagt bra och personalen är van så ska de inte vara mer farligt än en vanlig förlossning. Så hoppas mitt ska gå vägen bara! Undviker helst operationer så gått de går.
    Dom har som sagt sätesförlossningar som rutin så de borde lugna men de känns ändå läskigt!
  • hundenhubbe
    Smulan 82 skrev 2014-01-01 22:35:47 följande:

    Min mamma födde min syster vanligt fast det var sätesförlossning och hon sa att hade någon av oss andra också kommit säte så hade hon gjort om det med sätesförlossning igen och det var 40 år sedan min mamma födde min syster och allt gick jättebra och hon var så glad att hon slapp snitt . Och hon sa att min syster i början sov med benen uppåt i vaggan :) så jag hoppas det går lika bra för dig och att det blir en bra förlossning :)
    Åh tack så mycket för den berättelsen! Du anar inte hur mycket det lugnar mig. Man läser ju som mest bara skräckhistorier men de kan ju hända saker vid en vanlig förlossning också. Den här historien ska jag ta med mig då jag blir stressad över detta :)
  • hundenhubbe

    Någons mer mage som är igång mer än den brukar? Jag går på toa ca 2 ggr om dagen från att ha gått 2-3 ggr i veckan! Inte löst men de ska vara ett tecken om jag inte minns fel? Även mkt mer mensvärk och magen har sjunkit lite (Trots säte)

  • hundenhubbe
    Igloo skrev 2014-01-09 22:26:10 följande:


    Här är det likadant, helt plötsligt så fungerar magen utan problem igen! Lite löst...
    Hoppas vi snart får träffa våra bebisar då :D Har även mensvärk och de ilar ner i benen!
  • hundenhubbe

    Åh vad folk börjar få bebis! Grattis till alla nyblivna föräldrar {#emotions_dlg.flower} Vill med gosa med min lilla fis! 11 dagar kvar till BF! 

  • hundenhubbe

    Har tid för ultraljudsundersökning nu på torsdag (Mitt BF datum). Anledningen till detta är ju för att min ligger i säte. Tror ni att man får göra hinnsvepning i samband med detta eller är de bara en liten koll? Ska träffa en läkare.

  • hundenhubbe

    Fortsätt skriv om era förlossningar! Jätteroligt att läsa för mig som inte gjort de än. Hur startade allting för alla er :) ? 

  • hundenhubbe
    Sante skrev 2014-01-21 16:42:21 följande:
    För mig startade latensfasen med ömmande höftben. Samma känsla som om ena halvan av kroppen sov typ. Hade de så från 09.00-22 ungefär. Sen blev de mer å mer värk av de. Dagen efter kl 19.22 kom vår tjej till världen. Själva förlossningen är jag väldigt nöjd över så här 3v efter. Dock var den så långdragen att jag höll på att svimma några gånger samt att jag kräktes två gånger. Men annars jättenöjd med allt! Speciellt med barnmorskan jag hade i sluter hon va grym och hjälpte mig jätte mycket under själva krystandet. :) hoppas att du snart har din lille knodd hos dig :)

    Tack för att du dela med dig! Jag har börjat fått on i ljumskarna så hoppas de är på g snart :) från att försöka bli gravid tills att brbisen är ute är verkligen en enda lååååååång väntan.
  • hundenhubbe
    Tokfrans skrev 2014-01-22 08:11:44 följande:
    Nu ligger jag och klockar värkar sen 06.20, väldigt centralt under magen, mitten. Dom ligger på runt 9 minuter i intervall och runt 1 min i längd. Ringde in till fl men skulle avvakta tills dom blev tätare eller om de blev för jobbigt att gå hemma. Så vem vet, kanske kommer en liten prins idag :D
    ÅH så avis jag är!!!! När är BF :) ?
  • hundenhubbe

    Någon mer som är väldigt förstoppad efter förlossningen? 2 veckor sen lillan kom ut men magen är superhård.... dricker lactulos men de känns inte som att de hjälper... tips? Dricker mkt vatten och äppeljuice (är ständigt törstig) och har ätit kiwi osv men ahh börjar bli galen....

  • hundenhubbe
    härärjag trorjag skrev 2014-02-16 17:57:23 följande:
    Min lilla tjej blir 2 veckor idag, helt fantastiskt :) använder fortfarande amningsnapp då hon inte tar tag annars och då jag fått sår har jag inte bråkat om det.. Igår fick vi spendera hela dagen på gynakuten då jag kände mig bra dålig.. Crp på 97 men de var osäkra på var infektionen satt så fick antibiotika i 10 dagar
    Min tjej är 6 veckor och jag har amningsnapp jämnt! De fungerar så superbra, jag får inga sår och hon tar den så jag tänker fortsätta använda den :)
Svar på tråden Första barnet - BF januari 2014