Fått i mig massor av gluten av misstag. Tips och råd mottages tacksamt!
Fick av misstag fel frallor till fika idag när jag var bortbjuden och åt två stycken, utan att märka skillnad. Såg påsen efteråt och då hade de som handlade tagit fel... Har efter sju år slutat dubbelkolla folk, så jag åt vad som sattes fram utan att ens misstänka att det kunde vara fel.
Nu har det gått tre och en halv timma och jag har inte märkt något av det ännu men det är inte de akuta symptomen jag oroar mig för utan påverkan på tarmen, slemhinnorna och tarmluddet som jag har läst kan vara i månader... Jag är väldigt känslig men har skött kosten näst intill exemplariskt under de sju åren jag har vetat om det så jag har inte fått i mig av misstag mer än en gång och det var väldigt lite.
Vad har ni för erfarenheter av detta? Har läst att en del fått allergi mot mjölk mm permanent efter att ha fått i sig gluten av misstag. Vad ska jag tänka på nu och vad bör och bör jag inte äta för att belasta magen och tarmarna så lite som möjligt? Under hur lång tid bör jag vara försiktig?