Azzalea skrev 2013-05-08 22:48:02 följande:
Getmjölk passar överallt där du använder vanlig mjölk annars. Till frukostflingor, gröt, i matlagning (potatisgratäng går utmärkt) som t ex pannkakor. Det finns även getyoughurt som kan användas på flera sätt, jag har använt det ung som creme fraiche fast det är ju inte alls lika hög fetthalt. Youghurten är rätt lös jmf med "vanlig youghurt" eftersom det inte är stabiliseringsmedel eller andra tillsatser i. Har använt DalsSpiras produkter.
www.dalsspira.se
Smaken uppfattas olika mellan olika personer. Det har någon annorlunda smak än komjölk såklart och kan nog variera lite mer under året, beroende på vad getterna käkar. Getostar är ofta ganska lagrade och lagrad ko-ost har ju oxå mkt mer smak än färsk mjölk. Så färsk getmjölk smakar inte lika mycket "get" som ostarna gör! Mina barn märker inte skillnaden om vi gör t ex O´boy.
Låter ju lovande. Dock ett annat märke jag köps, så osäkert om den är så god. Lång hållbarhet brukar märkas på smaken.