Inlägg från: dogcatbird |Visa alla inlägg
  • dogcatbird

    Auroraterapi på Östrasjukhuset Göteborg, känner mig överkörd!

    Jag tycker du ska göra som de sade. Tänka på att kroppen ju är gjord för det här. Den jobbar själv med öppningsstadium osv. 

    Du kanske kan kontakta annas profylax. Det var en jättebra upplevelse för mig! Du hinner! 

  • dogcatbird

    TS, acceptera och se framåt nu. Om du är frisk så kommer du att säkert få en normal förlossning. 

    En förlossning tar ju flera timmar, du hinner komma in i det. Se till att du har sagt innan att du vill ha en tidig epidural. Jag fick det vid andra förlossningen och blev inte utmattad eller fick panik eller nåt.

  • dogcatbird
    BowserSchnauzer skrev 2013-05-08 21:35:19 följande:
    Alltså, den läkaren delar ju inte uppfattning med resten av läkarkåren (diskuterade märkligt nog detta i veckan med en vän som är gynekolog). I Uppsala t.ex. har de inställningen att om mamman ber om snitt genom hela Aurora så får hon snitt, det finns risker för mor och barn med snitt men det är inte bra att förlösas under stark ångest heller. Har du möjlighet att söka ett annat sjukhus och deras förlossningsläkare? Ring runt och berätta om din ångest (och ursäkta dig inte, vräk ut det bara!) så kanske du kan få på annat håll. Alternativt visa din ångest när du kommer in på din ordinarie förlossning (typ - "jag dööööör, ge mig ett snitt") kanske kan funka... Känns verkligen inte okej att du ska må på detta sätt.
    Men bara för att mammor har ångest innan är det ju inget som säger att de har det vid själva förlossningen? De flesta går väl liksom "in i dimman" och börjar föda bara?
  • dogcatbird
    Lucyewe skrev 2013-05-09 09:10:32 följande:
    Ja just det FLERA timmar... av lidande och smärta... just precis det jag är rädd för!!
    Men be om att få en tidig epiduralbedövning. Jag födde i princip utan smärta andar gången! 
  • dogcatbird

    TS, jag tror att det är så att du känner att det här med föräldraskap är något du inte kan kontrollera. Barnet kommer ju nu att vara i centrum. Kanske måste du bearbeta känslorna av att inte vara i centrum i ditt liv längre. det är en svår omställning, men det är ju så som livet är inrättat. och som det ska vara 

    Det att du vill kämpa emot är naturligt, men det är lika omöjligt som att som att kämpa emot att bli vuxen, att åldras, att dö osv. Hädanefter är du nummer två. Både sjukvård och omgivning kommer att fokusera på barnet. Svårt att ställa om, absolut!!

  • dogcatbird
    barnluktarbajs skrev 2013-05-09 12:09:33 följande:
    Äsch, det där "det är såååå naturligt"-dravlet igen! Det är naturligt att få cancer, ska man bara acceptera det och sluta "kämpa emot" det också? Det är helt naturligt att bryta armar och ben, så därför ska vi sluta operera dessa människor med bedövning för det är ju så natuuuurliiiiigt med smärta!
    Nej, när det gäller vanliga operationer är det helt självklart att man ska få maximal smärtlindring, men när man föder barn ska man räkna med helt fruktansvärd smärta. Varför? 
    Är det mig du svarar?? Jag har väl inte gjort annat än propagerat för tidig epidural? Samt egen kontroll av smärta, dvs profylax.
  • dogcatbird
    Lucyewe skrev 2013-05-09 13:50:48 följande:



    Ha ha de var det roligaste jag läst på länge! Du anar inte hur fel du är ute och cyklar nu :) det är smärtan och endast smärtan som skrämmer mig allt annat vet jag och jag kommer med glädje komma i 2:a hand när vårt barn kommer! Kul hur man kan vinkla saker :D
    Jaha, men om det enbart är smärta du inte vill ha, varför tror du att du ska orka att ha gjort en bukoperation? Varför inte bara ta smärtlindring vid förlossningen? 
  • dogcatbird
    vitatiger skrev 2013-05-09 20:59:55 följande:
    Det märks att du inte har förlossningsrädsla iaf! skönt för dig.
    Nej, jag har ju fött mina barn och har gått från rädd till att ha klarat det till att ha fått tidig epidural med tvåan, så att det var smärtfritt nästan. 

    Vilka personer ska TS få råd av här i tråden egentligen, tycker du? Bara sådana som aldrig fött men som är rädda? ja, men då kan jag ju inte hjälpa till.
  • dogcatbird
    Lucyewe skrev 2013-05-10 09:53:59 följande:



    Haha jag tror dig :) men den trotsen eller bråket ser jag fram emot ;)
    Jag lovar att uppdatera hur allt gick sen och jag HOPPAS det kommer vara en positiv historia med all personal som hjälpt och hur det stärkt mig osv..
    Men just nu känner jag mig minst i världen :(
    Det kommer säkert att gå jättebra!
  • dogcatbird
    Emola skrev 2013-05-12 13:59:27 följande:

    Så roligt! Vad skönt att det är över, och att du klarade det! Superstarkt jobbat och stort grattis :) Jag härmade dig lite och fick också en liten flicka idag :)
    Grattis! Bra jobbat!!
Svar på tråden Auroraterapi på Östrasjukhuset Göteborg, känner mig överkörd!