Inlägg från: Anastasia |Visa alla inlägg
  • Anastasia

    Ni andra som är kristna, vad tycker ni om ateister?

    Liljekonvalj skrev 2013-05-12 21:31:15 följande:

    Ur ett mänskligt perspektiv ja. I ett senare inlägg skriver du att religion ofta får negativa konsekvenser. Också sant, om det nu bara är en religion, alltså inte en relation med Gud. Men nu är saken den att jag vet att Gud finns. Därför att han visat sig verklig i mitt liv. Låt mig ta några exempel, min väns mormor blev helad från att kroniskt varit blind, en annan vän till mig blev helad från reumatism, min mamma blev helad från diskbråck, min man har bett för flera människor som inte varit troende och de har blivit helade, min familj har varit med om flera ekonomiska mirakler, andra människor som jag inte känner väl har under Guds inflytande talat om saker i mitt liv som ingen annan kunde vetat, och jag har talat till andra om sådant som jag aldrig kunde veta. Det är bara ett fåtal av de saker som gjort att jag bara vet att Gud finns, han är verklig och är intresserad av oss.
    Amen, Halelujah! Har tackat Gud för det som han har gjort i ditt liv nu, liljekonvalj.  Vet dock inte vad du heter på riktigt, men kallade dig i bönen för Liljokonvalj.  Gud vet vem jag menar, även om jag själv inte vet.   Det är min tro. =)
  • Anastasia
    KristenTjej84 skrev 2013-05-12 21:39:44 följande:
     Jag känner igen mig i det du skriver!! jag har också fått höra saker ifrån Gud igenom andra kristna, som de omöjligtvis kunnat veta om mig utan bara Gud. Saker som träffat hjärtat och styrkt min tro, personliga saker jag gått omkring och burit på.
    Härligt att höra att vi är fler!!
    O store Gud säger jag bara!
     
    Jag var med om en häftig sak för några år sedan.  Jag var under en tid väldigt orolig och nervös över en visdomstand, som jag var tvungen att dra bort.  Jag gick och tänkte på detta och kände oro.   Under samma tid så talade jag med en broder till oss som bor i London.  Och jag hade inte orkat skriva något om detta med tanden till honom.  Men helt plötsligt så skriver han den här välsignelsebönen på min profilsida -

     Fjärde Moseboken, Numeri 6:24-26

    Herren välsignar dig och beskyddar dig.
    Herren låter sitt ansikte lysa mot dig och visar dig nåd.
    Herren vänder sitt ansikte till dig och ger dig sin fred.



    Och sedan berättar han detta -  "Me too 
    Wanted to give my new Bible an outing and I heard a voice saying to tell you that verse "

    Och detta:

    " It is awesome  Hard to describe the voice, it's not sound that you hear, but you know if you think back over a conversation with someone, you 'hear' them, even though there's no sound. That kind of thing, if that makes any sense at all  I 'heard' "Dave, you should post a passage on SavedByGrace's wall..." to which I responded out loud, "That's a good idea, I want to do that, not sure what though..." to which all I got was "The Lord bless you an keep you..." with a tone that sounded like it would carry on, so I knew that was the passage to put, and to put several verses and not just that line.

    Hope that makes sense, it's hard to fully describe, especially only just by typing. 

    I'm certain God will be with you and the dentist on Weds 

    Och jag såg det absolut som ett tecken från Gud.  Sidan vi taladesvid på  är ett Kristet globalt forum som heter www.christianforums.com 
  • Anastasia
    Lampstället skrev 2013-05-12 22:15:04 följande:
    Jasså inte, det är bara de som talar numera.

    Gud tala genom sitt ord Bibeln.

    1 Kor 13:1, 8
    "Om jag talar människors och änglars tungomål men inte har kärleken, då har jag blivit som en ljudande malm eller en skrällande cymbal. Kärleken tryter aldrig. Men vare sig det finns gåvor till profeterande, skall de tas bort, eller tungomål, skall de upphöra".


    Det som bibeltexten egentligen menar (tror jag) är att andegåvorna är något som vi kommer att ha här på jorden - innan Jesus kommer tillbaka.  Vem behöver den profetiska gåvan, då man lika gärna kan tala med Herren själv?

    Tungotalet och den profetiska gåvan är ju till för att Jesus skall kunna tala till oss idag genom sin Helige Ande.  När vi möter honom - kan vi tala med honom ansikte mot ansikte.   Jag tror att det är så man ska tolka denna skrift, där det står i 1 kor 13:8-10:

    "8Kärleken upphör aldrig. Den profetiska gåvan, den skall förgå. Tungotalet, det skall tystna. Kunskapen, den skall förgå. 9Ty vår kunskap är begränsad, och den profetiska gåvan är begränsad. 10Men när det fullkomliga kommer skall det begränsade förgå. 
     
  • Anastasia
    Johan75 skrev 2013-05-12 22:49:05 följande:
    Nåja, inte bara ateister som kan "sabba" tråden. Just nu liknar det mest "Ni andra som är kristna, vad tycker ni om kristna från andra samfund än ert eget?".
    Själv så kan jag känna att det är detta som är skönt med familjeliv.  En tråd kan starta med ett ämne, sedan bär det iväg all världens väg.  Vill man starta en tråd och hålla sig till ämnet, då får man ty sig till flashback, där det finns sådana strikta regler.  Själv kan jag bli lite nojig, då jag diskuterar där, eftersom jag (som person) av någon anledning har lätt för att vända diskussionen till något annat.  Det är skönt att kunna snacka om allt.  Det blir lite laidback feeling, you know. =)  
  • Anastasia
    Johan75 skrev 2013-05-12 22:56:16 följande:
    Fast så lät det ju inte när det var ateister som "sabbade" tråden?
    Vart skrev jag något om det då? Förvånad
  • Anastasia
    Johan75 skrev 2013-05-12 23:19:51 följande:
    Nej, inte du. Ber om ursäkt att det såg ut som att jag menade det. 

    Själv tycker jag att det är en tråkig utveckling (i alla fall i religionsdelen) att alla trådar har en tendens att sluta i samma olösbara gegga. Det finns flera trådar för detta och därför känner jag att det hade varit skönt ifall denna kunde hålla sig till trådstarten.

    För mig som ateist var det intressant (och säkert även lärorikt) att höra funderingar från troende kring det ställningstagande jag gjort i dessa frågor och hur jag uppfattas på grund av detta ställningstagande. Kanske hade jag även fått några att åtminstone bredda sin uppfattning om varför ateister valt den väg de valt.  
    Det är lugnt Johan!:)  Jag eller någon annan kanske kan skapa en sådan tråd som handlar om Kristen teologi och tolkning, så att vi kan tala där?   

    Jag kan förstå att du ser det på så vis - men många av oss Kristna anser att teologi är väldigt viktigt.  Vilket gör att vi ofta vill försvara vår teologiska tro och tolkning av skriften.  För vi tror ju på Bibeln och för oss är det viktigt.  

    Jag vet inte riktigt vad du har skrivit.  Kan du inte kopiera något som du har skrivit så att jag kan läsa det? 

     
  • Anastasia
    Johan75 skrev 2013-05-12 23:34:31 följande:
    Klicka på "Visa endast" under mitt namn så ser du vad jag skrivit i den här tråden i alla fall. 
    Då har jag lärt mig något nytt.  Tack så mycket. =)  

    Du skrev något intressant förut - att ni ateister tror på många saker som inte går att bevisa.  Varför kan ni då inte tro på Gud om ni ändå kan tro på andra saker?  =)  
  • Anastasia
    Johan75 skrev 2013-05-12 23:50:18 följande:
    Därför att om vi tror på en eller flera gudar är vi per definition inte längre ateister. Den lilla detaljen är det som avgör om epitetet "ateist" är gångbart eller inte. 

    Jag tror på kärlek, glädje, sorg, moral och gravitationen - även fast jag inte kan ge fullständiga förklaringar till något av dessa (kanske finns någon som kan lära mig något nytt). Jag är även övertygad om att det finns massor av saker vi människor inte förstår ännu, eller kanske aldrig kommer begripa fullständigt. Jag tror bara inte att detta okända är Gud.

    Att vara ateist för mig betyder att jag ibland måste erkänna att jag inte har någon förklaring för saker och ting, men det gör mig ingenting. Förhoppningsvis kan jag kanske lära mig en förklaring med tiden, men kanske inte. 
    haha ja det är sant. =)  

    Det var kanske en dum fråga av mig där. :) 
  • Anastasia
    Johan75 skrev 2013-05-13 00:05:15 följande:
    Nej, den är inte alls dum. Däremot sätter den fingret på hur lite som skiljer mellan en ateist och en troende om man enbart utgår från begreppen. Du har ett ateistiskt förhållningssätt gentemot alla gudar som någonsin beskrivits i världshistorien utom en, jag går bara en enda gud till.  
    Ja, det kan stämma det som du säger. :)  MEN när det kommer till min tro och din, så är de ändå mycket olika ändå.  När du tänker: Jag tror inte på Gud.  Då tänker du på det inte alls finns någon som är Gud.   Det är helt tomt och fenito.  

    Men när det kommer till många Kristnas tro - (säger inte att alla kanske tror såhär, men många) så tror man att det finns endast en Gud och det är han som har skapat världen.  Men man tror också på en andlig verklighet där det även finns andar som påstår sig vara en gud, men som inte alls är det.  Dessa onda andar håller på med detta för att förvilla människor bort från Kristus.  

    Så när det kommer till tron på Gud - då säger jag:  Jag tror endast på en Gud och han har skapat världen och honom vill jag följa..   Men jag tror också att det finns en andlig verklighet som inte bara är god - utan också mycket ond.  Och att de onda makterna vill göra allt för att förvilla människor bort från Kristus.  
  • Anastasia
    Johan75 skrev 2013-05-13 06:37:15 följande:
    Nej, det du skriver här är onekligen ganska långt från min världsbild och jag känner inte heller igen det där med "onda andar" från mina religiösa kompisar.

    Vad menar du när du säger "bort från Kristus"? Enbart själva tanken att förhindra människor att följa honom eller att leda dem till felaktiga handlingar - ondska? Som jag skrev tidigare tror jag på moral och godhet samt ondska. Dock kanske inte i så absoluta termer som du. Även ateister ser det som händer i världen i "rätt" och "fel" men när man kommer ner på detaljnivå så blir nog ibland gränsen mellan dessa lite mindre klar och lite mer komplex.  
    När jag sade "bort från Kristus" så menade jag "tron på Kristus."  Jag är säker på att många av er ateister tror på moralen, men det som skiljer oss åt i vår tro och livsåskådning är att vi tror att Gud har givit oss moralen.   

     
Svar på tråden Ni andra som är kristna, vad tycker ni om ateister?