• My name is Luca

    Vad kan man baka till 40 pers?

    Kan ngn komma med lite tips på vad man kan baka till ett 40 tal personer?
    Det ska kunna bakas en dag i förväg och kunna vara ätbart dagen efter :)

    Det ska transporteras i kollektivtrafik med... 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-15 14:22
    Om ni har lägg gärna till recept :)

  • Svar på tråden Vad kan man baka till 40 pers?
  • Lowika

    Vad är det för nivå? småkakor eller tårta?

    Tårta: upplever att moussetårta klarar transport mycket bättre än gräddtårta. Spara garnityren i en separat burk och lägg på vid servering.

    Kanelbullar; akta så de inte "svettas" bara. Någon vetelängdsaktigt kanske? Kan vara bra att skippa pärlsockret om man vill ha fina bullar dagen efter.

    mjuka kakor; kan bli blöta (t.ex. morotskaka) Ska inte stå i alltför tätslutande burk. Morotskaka än ju annars säkert kort :D eller kärleksmums En långpanna och så är det klart.

  • Fia 28

    Receptet på lingonrutorna ur höstens Hembakat tidning är supergoda!!

  • UngSambo

    Jag kör alltid på kladdkaka! Den kan man tom frysa och sen tina upp :D 

  • Tillie

    Kärleksmums, cupcakes, kanelbullar

  • Madame Edith

    Jag skulle ha gräddat tre rulltårtsbottnar i långpanna och gjort en jättestor tårta.

    Lager 1 tex. Grädde blandat med hallon 
    Lager 2 tex. Grädde blandat med banan
    Överst på tårtan hade jag brett ut ägg och smörkräm. (eventuellt med lite grädde under krämen)

    Snåla inte med fyllningarna och lägg ihop tårtan dagen innan.
    Den blir saftig och god och ganska hög. Grädden och krämen är mäktigt och därmed räcker tårtan till många.

    Receptet på ägg och smörkräm hittar du i länken nedan. Gånga receptet med 2 så räcker det till en långpannetårta.

    madame-edith.blogspot.se/2013/01/agg-och-smorkram.html

    Lycka till! 

  • KanDetHändaNu

    kolasnitt, chokladsnitt, snoddas, syltrutor, rulltårta, havreflarn, muffins, chokladbollar, sockerkaka, hallongrottor. Om du har boken 7 sorters kakor från så finns det många bra recept. På chokladbollarna så kan man ha olika sorters strössel t.ex choklad eller jordgubb 

  • fluu

    Baka i långpanna!

    Ett enkelt recept jag gör ganska ofta är vanlig sockerkakssmet,stick i syrliga äpplen,strö på socker och kanel.

    Annars kanske kladdkaka,snoddas,sockerkaka,sockerkassmet med massa bär i. Allt är lätt att göra i långpanna.


    Jag är Narcissus, en fåfäng fakir SAVE ME KAIZER!
  • Cherry Cupcake

    inte kanelbullar, de är inte så goda dagen efter!
    hellre cup cakes eller tårta.. å vad sugen jag blev på tårta..

  • Mineralvatten
    My name is Luca skrev 2013-05-15 14:16:26 följande:
    Kan ngn komma med lite tips på vad man kan baka till ett 40 tal personer?
    Det ska kunna bakas en dag i förväg och kunna vara ätbart dagen efter :)

    Det ska transporteras i kollektivtrafik med... 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-05-15 14:22
    Om ni har lägg gärna till recept :)
    kladdkaka i långpanna?
    jag har ett vanligt kladdkaksrecpt som jag tog 4ggr för att det skulle gå ned i en långpanna.
    Här är receptet:
    2ägg
    175g smör
    2dl socker
    1dl mjöl
    1msk vaniljsocker
    4msk kakao
    1msk kaffepulver (valfritt)

    Här är receptet för långpanna:
    8 ägg
    700g smör
    8dl socker
    4dl mjöl
    4msk vaniljsocker
    16msk kakao
    4msk kaffepulver

    Gör såhär:
    sätt ugnen på 175grader
    vispa socker och ägg, dock ej pösigt utan bara så det blandas.
    blanda i alla ingregienser utom smöret,
    blanda i smöret.
    om man vill kan man blanda i lite kokos också ca 1dl till en långpanna.
    smöra och bröa långpannnan (här är det gott att använda kokoksflingor istället för ströbröd)
    häll i kladdkaka- smeten och grädda i ca 17 minuter.
    kakan ska vara lös inuti den blir sådär mumsigt kladdig när den svalnar i kylen.
    den här bli asgod!

  • KanDetHändaNu
    Syltrutor 18st
    Ugnstemp 200c, varmluft 175c

    4½ dl vetemjöl

    1½ dl socker
    1 msk bakpulver
    150 g margarin eller smör
    1 ägg
    2 dl lingonsylt

    Strössel:
    1½ dl havregryn
    1 dl socker
    1 tsk vanillinsocker
    50 g margarin eller smör

    Gör så här:
    Blanda mjölet, sockret och bakpulvret i en bunke. Finfördela matfettet i detta. Tilsätt ägget. Blanda alltsammans.
    Tryck ut degen i en smord liten långpanna, ca 20X30cm. Fördela lingonsylten över degen.
    Blanda havregrynen, socker och vanillinsocker till strösslet. Smält matfettet och häll över det. Rör om väl. Bred havregrynsmassan över sylten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 20min. Låt kakan svalna. Skär den i fyrkanter.

    Jätte goda, och det smakar inte lingon, tror att det hade blivit alldeles för sött men en annan sorts sylt, funka bra för alla åldrar, älskade dom som barn. Receptet kommer ifrån  7 sorters kakor. Om man gör en dubbel sats så kan man göra den i en stor djup plåt istället för en form
Svar på tråden Vad kan man baka till 40 pers?