Inlägg från: Stekt potatis |Visa alla inlägg
  • Stekt potatis

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    Du skriver så himla bra TS, tack för det! Jag själv är helt förbluffad över att polisen går in och skriver om sånt här på facebook. Håll er professionella för tusan, även Husby-bor tillhör våra medborgare. Och kommentarerna på polisens inlägg får mig att dåna - HUR kan det få rasistiska påstående som manar till mord få stå kvar? (Ännu värre, hur är "vanliga människor" funtade som kan uttrycka sig som de gör?). Till och med en enkelt utbildad polis borde förstå att inlägg där de rättfärdigar sin rätt att bruka våld när de minsann skyddar sina medborgare nästintill manar till krig.

    Är polisen verkligen en statlig myndighet? Jag vill då inte stå bakom något övervåld eller andra handlingar som manar till ett ännu större avstånd människor emellan.

  • Stekt potatis
    SupersurasunkSara skrev 2013-05-21 21:34:31 följande:
    Då kanske det är dags att hon växer upp då. Jag tyckte hon såg ut att vara myndig, men jag kan ha fel, svårt att se om någon är 16 eller 18 ibland. Jag finner ingen som helst ursäkt för ett så dumt uttalande. Gillar man inte lagarna i Sverige behöver man inte bo i Sverige.

    Nehej, vart tycker du man ska bo då? Det tyckte jag var ett ganska dumt uttalande faktiskt. Barnen är väl med största sannolikhet födda i Sverige. Det är deras hem, de lever i ett samhälle där det vimlar av okunniga människor som du som tror människor kan bo vartsomhelst, som helt ärligt verkar tro att alla faktiskt har samma valmöjligheter.
  • Stekt potatis
    SupersurasunkSara skrev 2013-05-21 22:10:40 följande:
    Självklart är jag det. Nu råkar det vara så att jag inte anser att en sådan persons uttalande räcker för att jag ska flytta däremot räcker det för att jag politiskt ska kämpa för att det ska bli klarare och tydligare regler för vad som gäller om man vill stanna i Sverige. Tyvärr är det svårt att hitta ett bra parti att rösta på i dagens läge.

    Politiskt ska kämpa? Men det gör du ju inte. Du sitter ju här och tycker att folk ska "flytta" och "gå hem", och refererar bara till dig själv som att det skulle vara ett måttstock för hur människor minsann ska fungera. Kan inte annat än hålla med LittleDarling, tror att SD är ett parti som faller dig i smaken, både åsikts- och kunskapsmässigt.
  • Stekt potatis
    SupersurasunkSara skrev 2013-05-21 22:27:36 följande:
    Jo, det gör jag, men inte på FL. Här sitter jag och framför mina åsikter. Jag och rätt många med ett visst mått av intelligens skulle faktiskt gå hem om polisen uppmanade till det, eller inte ens gå dit och glana utan låta polisen göra sitt jobb och jag tror det finns fler än jag vars barn/ungdom inte får vara ute och härja som de vill. Men jag kan ju inte tala för alla andra, bara mig själv.
    Jag tror dig inte. Du är inte det minsta engagerad politiskt, du sitter bara och agerar "suntförnuftigt" på FL. Att du tror att många med ett "visst mått av intelligens" skulle gå hem visar bara ännu mer din okunnighet. Det finns fotbollshuliganer som är hur intelligenta som helst som inte går hem för att polisen säger det, vimlar av ungdomar i både utsatta och icke-utsatta områden som inte går hem mitt i ett inferno, det betyder inte att de är dumma i huvudet. 

    Ja, du talar bara för dig själv, det är bra att du är medveten om det.   
  • Stekt potatis
    Enter Sandman skrev 2013-05-21 22:34:37 följande:
    Är det ingen som begriper att det här är en motreaktion på en urusel integrationspolitik.
    Vi sätter våra invandrare i enklaver med nästan bara andra invandrare och inga svenskar, i undermåliga lägenheter, sätter en nyckel i handen på dom och ett busskort i den andra handen sen går vi därifrån.
    Ingen berättar hur vi gör här i Sverige, hur vi beter oss mot varandra i t ex tvättstugan, hur man använder det där busskortet, och en miljon andra saker, som man skiter i att berätta. 
    Sen får dom leva där i status que och klara sig bäst dom vill.

    Lyssna på den här dokumentären, sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=... jag gjorde det och det blev klart för mig var problemet ligger, migrationsverket är under all kritik, men dom behöver också stöttning från våra politiker för att kunna göra ett bra jobb.
    Hela integrationspolitiken måste göras om i grunden, för sålänge vi behandlar våra invandrare såhär så kommer vi få upplopp med jämna mellanrum.

    Och observera nu att jag tycker det är helt förkastligt att bete sig såhär, men man kommer ingenvart genom att ropa dumma invandrare, man måste gå djupare än så.         
    Nej, de flesta verkar faktiskt inte begripa det men du skriver jättebra tycker jag!
  • Stekt potatis
    SupersurasunkSara skrev 2013-05-21 22:43:50 följande:
    Tja vad du tror eller inte är mig egalt faktiskt

    Ja, väljer man att inte gå hem när polisen uppmanar till det väljer man samtidigt att riskera att få ett eller flera batongslag och kanske tom att bli häktad. Inte så smart anser jag, men vi har alla olika preferensramar.

    Ja, att du tror att barn och tonåringar med helt andra förutsättningar än du och som ständigt blir provocerade av polisen har samma preferensramar som du förvånar mig J Ä T T E M Y C K E T. Eller inte. Usch, nu sänker jag mig till din nivå, hoppar på människor istället för strukturer, det vill jag inte. Du får tro och tycka vad du vill, så länge du inte går över gränsen för vad lagen säger.
  • Stekt potatis

    Jag orkar inte sitta och göra tummen upp för LittleDarlings inlägg, för då skulle jag få göra det hela tiden eftersom hon skriver himla vettigt!   Hon är en mycket klok och kunnig kvinna, lyssna och lär allihop!

  • Stekt potatis
    LittleDarling skrev 2013-05-21 23:31:35 följande:
    Tack vad snällt sagt och det samma till dig {#emotions_dlg.flower} Glad jag blir av att se att det fortfarande finns hopp om Familjeliv och samhället i övrigt

    Hoppet lever, men om man verkligen vill se ett ljus kanske inte FL är det rätta stället att vända sig till . (Även om det finns en massa kloka, fina människor även här förstås! )
    CheyTac skrev 2013-05-21 23:34:49 följande:
    Jo, det jävla jag gör, och det är inget påhopp, hur fan får du mitt inlägg till något sådant ???
    Men herregud människa, lugna ner dig.
  • Stekt potatis
    Enter Sandman skrev 2013-05-22 06:51:54 följande:
    Först tack för all fin cred jag fått för förra inlägget, det värmer och gör mig glad.

    Har ni sett vad vår statsminister vräker ur sig.
    Jo, det här tycker han är husbybornas egna ansvar att stoppa och ta hand om, alla  husbybor som inte gillar det här ska tala om det för dom som förstör, dom ska alltså gå ut och ta ligisterna i örat och säga, fy skäms.
    Det är tydligen inte polisens jobb, dom kan gå hem.
    Inte heller verkar han tycka att det på något sätt handlar om deras politik som för övrigt visat sig ge dom snabbast växande klyftorna av alla länderna i sominstitutets granskning.
    Men att det skulle ha något med det här att göra, det har inte slagit honom.
    Överhuvudtaget verkar han inte alls ha funderat på anledningarna till varför ungdomarna gör såhär.
    Hur oansvarigt och ignorant är inte det. 
    Hur lätt gör han det inte för sig när han skjuter över ansvaret på alla andra?         

    Har också reagerat på hans flata, och märkliga inställning. Sydsvenskan tar upp en nyanserad artikel kring "fenomenet" idag. På kort sikt handlar det om att man är förbannad på polisen, men på lång sikt handlar det om att bygga ett samhälle som fungerar för alla. Upploppen beror på fattigdom och utanförskap och de bakomliggande orsakerna är att just de här ungdomarna inte trivs med livet de lever, att de inte trivs med sysslolösheten, arbetslösheten, dåliga skolresultat, de upplever på olika sätt att de inte ingår i samhället, för att citera Jerzy Sarnecki (krimonologiprofessor). SJÄLVKLART vet Reinfeldt detta, och resten av regeringen. Men de kan skatta sig lyckliga att minst 80 % av befolkningen (bara mina egna antaganden) inte tänker nyanserat nog att inse att hela samhällsstrukturen måste göras om. Det ger politikerna en massa frister och de kan komma undan och till och med vinna en massa poäng på att uttala sig lika enkelspårigt som det stora mertalet av resten av befolkningen. Hur lätt det är att dra igång syndabockssyndromet och då inte se bakomliggande orsaker, att ta till den enkla lösningen som säger: Åk hem, kör ut dem, var är föräldrarna och annat "enkelt".

    Ett samhälle där produktionen flyttar utomlands och det skärs ner på den offentliga sektorn så att skolor och andra verksamheter blir lidande och det försvinner arbetstillfällen skapar såna här konflikter. Är det verkligen de utsattas fel? De som inte har någon som helst makt att förändra sin situation och som dagligen upplever sig trakasserade av det enda samhälle de känner till. Ge människor jobb och det här kommer att upphöra, men det är för svårt. Därför skyller vi på dem för det är ju så lätt att inte behöva tänka så långsiktigt och djupt. Fatta att dessa upplopp är bara ett uttryck för hur sjukt orättvist det här samhället är.
  • Stekt potatis
    Lilje skrev 2013-05-22 11:17:24 följande:
    Jag är rätt säker.  Har själv flyttat frivilligt till Sverige, och är riktigt tacksam för allt det här landet gör för mig.  Inte fan springer jag och mina barn runt och brinner bilar eller kastar stenar, om dom hade gjort så hade jag skämts så mycket att jag antagligen hade flyttat hem igen.  Om vi inte hade gillat att bo i Sverige alls finns det många andra länder man kan flytta till.  Ingen tvingar mig att stanna kvar här.

    Och du är flykting från Afghanistan då förstår jag? Jag har själv bott i Frankrike, och var ganska nöjd med det. Helt enkelt för att jag flyttade TILL och inte FRÅN något, jag behövde inte det, min flytt gjorde jag av fri vilja. Precis som du. De gäller inte de allra flesta andra, de måste flytta för att de dör annars. Du hade flyttat hem säger du, men de har ju inget annat hem än ett land som pissar på dem, dvs Sverige. Vad ska de göra då?

    Och när ska folk på FL börja förstå att enbart ens egna upplevelser inte räcker som vetenskaplig grund för sakfrågor?    
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby