• LittleDarling

    Polisens agerande och övervåld i Husby

    Jag sitter just nu med morgonkaffet och följer nyheterna om det som har hänt i Husby inatt, helt i chock. Det har tydligen pågått ett upplopp där ett 40-tal ungdomar har satt bilar i brand m.m som en protest mot att polisen har skjutit ihjäl en man där i måndags. Många poliser kom då till Husby och enligt vittnen så har polisen använt sig av övervåld i form av batongslag, rasistiska glåpord och oskyldiga människor har drabbats. Tydligen har hundar släpps lös på barn och kvinnor.

    Jag försvarar inte våldet och vandalismen som pågick hos ungdomarna där och förstår att polisen måste ingripa men jag ifrågasätter övervåldet och sättet som polisen har gått till väga. Helt oskyldiga människor blev drabbade av polisens agerande. Kan vi inte förlita oss på polisen igen?

    Ett samhällsorgan som polismyndigheten ska inte uppträda med att överskrida sina rättigheter, använda övervåld och använda sig av rasistiska ord oavsett vad som har hänt. De ska uppträda professionellt och riktigt. De är anställda av samhället för att skydda samhället som vi alla är en del av.

    – Men man var mer rädd för polisen än för de "vanliga" människorna. De gick omkring i cirklar och berättade för en vart man fick och inte fick gå. Det brann i stora lastbilar, det var kaos, säger Chaima.

    – Jag har sett brutalt övervåld från polisens sida, de har skickat hundar mot människor som inte har något med det här att göra, de har på olika sätt och vis stormat och attackerat grupper med människor, säger Ali Muzelef till SR.

    www.expressen.se/nyheter/vittne-man-var-mer-radd-for-polisen/

    www.aftonbladet.se/nyheter/article16804681.ab

  • Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby
  • EnAnonumius
    Stekt potatis skrev 2013-05-23 21:18:58 följande:

    Det förstår du själv om du tänker efter.
    Skall man tolka det som att du inte egentligen kan svara på den raka frågan i praktiken?


    Så som man känner sig själv, så känner man ALDRIG andra.
  • Lilje

    Känns som du har fått det här lite om bakfoten, så låt oss ta det från början så du hänger med.

    1: du påstår att alla inte kan flytta vart dom vill, och inte alla kan få ett jobb.

    2: du påstår du kan backa allt du säger med vetenskapliga fakta.

    3: vi ifrågasätter 1, och ber dig backa upp det enligt 2.

    4: nu plötsligt vill du jag ska backa upp något odefinierbart påstående jag tydligen har gjort någonstans i tråden.

    Vi väntar fortfarande på att du ska fullföra 2. Sen kan du fråga mig vad du vill, och jag ska försöka svara. Men då vi tydligen sitter i sandlådan, och du kastar sand, så lägger jag mig på din nivå och säger: Din tur först.

  • Wizard
    ALEML skrev 2013-05-23 21:23:31 följande:
    Tycker faktiskt det ser ut som skrapsår, däremot håller jag med dig i att jag överhuvudtaget inte tror på berättelsen.
    Såren på händerna är inte skrapsår, det är sådana sår du får om du landar med händerna på marken, skulle mycket väl kunna vara en snubbling, det är väldigt osannolikt att det blir så rena sår om man blir knuffad eller kastad. 

    Batongslag finns det inte ett enda belägg för, batonger är inga skumgummi anordningar, De är gjorda för att orsaka en enorm smärta och många är flexande för att ge en extra snärt, det finns inte en chans att man inte får blåmärken efter ett sådant slag.

    Resterande av berättelsen är bara för överdriven, "Spring HORA" ja säkert och som tidigare finns inga videobelägg för detta vilket det sannolikt gjorts annars. 
  • Notperfect
    Notperfect skrev 2013-05-23 21:28:00 följande:
    Jag känner för att skriva något som jag skrev i en Facebook grupp idag:

    Nu får det fan vara slut med detta jävla daltande och snack om utanförskap och arbetslöshet. Att beskylla samhället för att människor kastar sten och eldar upp en hel jävla stad är ta mig fan bland det mest tragiska jag hört.

    Jag har själv haft ett rent helvete i mitt liv. Blivit utsatt för både fysisk och psykisk misshandel och dömdes för några år sedan för ekonomisk brottslighet. Jag har varit arbetslös och jag har bott på platser som inte ses som de mest civiliserade och lugnaste områdena. Men jag har aldrig någonsin så mycket som ens tänkt tanken på att starta kravaller och upplopp. Jag har aldrig så mycket som ens tänkt på att förnedra den polisman som nästan bröt av min arm när han tacklade in mig i en lyckstolpe utan någon som helst anledning.

    Jag har själv tagit mig upp och förbi motgångar. Jag har själv sett till att jag har fått hjälp och förändrat mitt beteende, jag har SJÄLV tagit ansvar för mina handlingar.

    Och allt detta skitsnack från antirasister som försöker beskylla polis och andra tjänstemän för vad som sker. Lägg bara av. Jag mår så jävla illa av ert beteende. Detta har över huvud taget ingenting med rasism att göra. Å andra sidan kan jag inte påstå att det är konstigt att rasism utvecklas i ett samhälle där det ska daltas med invandrare samtidigt som vi civiliserade och etniska svenskar bara får det sämre och sämre.

    Jag är så in i helvetes trött på att gå upp på morgonen och se hur folk beter sig. Jag känner ett hat för Sverige som jag tidigare har älskat och jag känner ett hat för varenda jävla människa som känner behov av att hävda sig genom våld SVENSK SOM INVANDRARE!

    Det skrivs blogg inlägg efter blogginlägg, artikel efter artikel och man blir bara mer och mer upprörd. Det finns ingen annan skyldig till dessa händelser än dom människor som agerar.


    Alla människor har ett eget val i livet. Man kan enkelt välja om man vill kasta den där stenen eller inte och man behöver inte vara särskilt begåvad för att förstå att det är fel.


    Reinfeldt går ut och säger att invandrarna bidrar med så mycket i det här landet. Den procentenhet som han pratar om är dom som är precis lika förbannad som jag och som delar mina åsikter.


    När jag publicerade det här inlägget på Facebook så var det en invandrare som kommenterade den med "haha" och "usch". Uppenbarligen så delade han inte mina åsikter. Uppenbarligen så är han en av dom som står och hejar på och finner detta jätte roligt. Å andra sidan så förstår jag att han tycker att det är roligt. För vilken människa skulle inte dra på leendet om man lyckades köpa sig in i ett land, leva på bidrag från hårt arbetande invånare och sedan ta över helt genom att kasta lite sten på en myndighet?


    Inget land är så lamt som Sverige och i dagsläget skäms jag något så fruktansvärt för att jag är svensk. Vi hånas runt om i hela världen för att "höjdarna" står och diskuterar huruvida det är invandrarnas fel eller inte men ingen gör någonting.


    Jag kan garantera er att hade det varit jag och mina kompisar Anders, Jonas, Jens, Amanda, Maria, Kristina, Sara, Karl och Erik så hade vi blivit nerplöjda på asfalten, släpade på backen, inkastade i en Piké, grovt misshandlade på stationen och sedan suttit i det där förbannade häktet med restriktioner i 1 år innan vi till slut blivit dömda för störande av ordning, våldsamt motstånd, våld mot tjänsteman, försök till mordbrand, skadegörelse, försök till grov misshandel, misshandel, grov misshandel, dråpförsök och mordförsök,  till 10 års fängelse !


    Men nu, nu är det inte jag, Anders, Jonas och Jens som står där ute och kastar sten utan nu är det helt främmande namn, från helt främmande länder som uppenbarligen har rätt att bete sig precis hur de vill. För dom enda som kan straffa dom nu är den ärofyllde och påhittade ALLAH!


    Vet för övrigt inte varför texten blev en enda klump! Ursäktar det.
  • Stekt potatis
    EnAnonumius skrev 2013-05-23 21:24:31 följande:
    Skall man tolka det som att du inte egentligen kan svara på den raka frågan i praktiken?



    Jag orkar inte med att svara på samma saker en miljard gånger till en massa olika människor så jag håller mig till Lilje nu tror jag, hon kan symbolisera er alla med sina inlägg (fast utan vetenskapliga bevis då). Det går att kolla allt jag skrivit tidigare så om du är riktigt intresserad så kanske du själv kan göra kopplingen till varför hon själv borde förstå varför jag frågar.
  • Stekt potatis
    Lilje skrev 2013-05-23 21:25:41 följande:
    Känns som du har fått det här lite om bakfoten, så låt oss ta det från början så du hänger med.

    1: du påstår att alla inte kan flytta vart dom vill, och inte alla kan få ett jobb.

    2: du påstår du kan backa allt du säger med vetenskapliga fakta.

    3: vi ifrågasätter 1, och ber dig backa upp det enligt 2.

    4: nu plötsligt vill du jag ska backa upp något odefinierbart påstående jag tydligen har gjort någonstans i tråden.

    Vi väntar fortfarande på att du ska fullföra 2. Sen kan du fråga mig vad du vill, och jag ska försöka svara. Men då vi tydligen sitter i sandlådan, och du kastar sand, så lägger jag mig på din nivå och säger: Din tur först.

    Jag säger att jag kan backa upp allt. Kan du? Ja eller nej.
  • Stekt potatis
    Lilje skrev 2013-05-23 21:18:14 följande:
    Stekt potatis: vilken skillnad gör det vilket land jag kommer ifrån, eller vilken etnicitet jag har? (antar att det är vad du syftar på)

    Frågar igen: Vilket land kommer du ifrån?
  • Lilje

    Jag väntar fortfarande på att du backar upp det, sen beror det ju på hur övertygande dina bevis är. :) men bollen ligger hos dig nu. Du har lovat vetenskapliga bevis, och vi väntar i spänning.

  • Wizard
    Notperfect skrev 2013-05-23 21:28:26 följande:
    Vet för övrigt inte varför texten blev en enda klump! Ursäktar det.
    Kan bara hålla med. Men tyvärr får man inte säga emot upploppen utan att vara rasist, titta på alla krönikörer i tidningarna, nu senast "Ken Ring" i DN, det är bara förtäckta försvarstal. 
    Det är precis samma ursäkter som Israelisterna och Palestinerna håller på med, men där finns en bakomliggande riktigt anledning hur Palestinerna blev utkörda från sitt land på 40-50 talet och vill ha tillbaka det.

    I det här fallet har "förortsborna" inte förlorat något, de har aldrig haft eller ägt något i området eller nationen överhuvudtaget, de vill bara ha; de tror de är utstötta men det förstår tydligen inte hur Svensk socialetik fungerar. 
    En svensk bjuder inte in grannen på kaffe hur som helst, man kramar inte om folk man möter på gatan, man små pratar inte med okända människor utan någon anledning, det är bara så det är här. Det har inget att göra med att man fryser ut någon eller dyl. Enda fallet Svenskar blir annorlunda är när de drucket.

    Men det har inte ett skit med rasism att göra, men däremot är jag övertygad om att detta är början på en många år lång konflikt, en konflikt som kanske är läge att ta tag i nu. Och sluta med det här gullandet av invandrare, Sverige är dumsnällt mot alla utom sina egna invånare, det är något som påpekats gång på gång och visst är det samhällets fel på sätt och vis, det är alla dumma idioter som känner sympati för andra människor, som röstat in vänsterpartier år efter år så detta kunnat fortsätta.
  • Wizard
    Stekt potatis skrev 2013-05-23 21:31:02 följande:

    Frågar igen: Vilket land kommer du ifrån?
    Vad har det för betydelse om h*n så kommer från Norge eller sydöstra zimbawe? 
Svar på tråden Polisens agerande och övervåld i Husby