• Rakad Apa

    Hur lagar ni köttfärssås?

    Finns ju många varianter av köttfärssås, så jag är  lite nyfiken på vad folket på FL har för ingridienser i sina varianter.

    Själv använder jag:


    Köttfärs Matlagningsgrädde lök Kalv fond Tomatpuré Krossade tomater Salt och peppar Så, hur gör ni?
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Svar på tråden Hur lagar ni köttfärssås?
  • Rakad Apa
    Anonym (a) skrev 2013-05-23 23:57:51 följande:
    köttfärs
    lök
    passerade tomater 
    salt
    svartpeppar 
    vitlök 
    Vad är skillnaen mellan passerade tomater och krossade tomater?
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Rakad Apa
    stinajonasson skrev 2013-05-23 23:54:05 följande:
    Lök, köttfärs, rivna morötter, krossad tomat, chilisås, kalvfond, vitlöksklyftor, salt
    Sätter morötterna mycket smak i köttfärssåsen eller har du bara i det för att fylla ut maten så att det blir mer?
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Rakad Apa
    stinajonasson skrev 2013-05-24 00:06:09 följande:
    Det beror alldeles på hur mycket morötter man tar.
    Vi upplever att det blir en mer " saftig" köttfärssås med morötter :)
    Testa jättegott!
    Ska pröva det nästa gång!
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Rakad Apa
    Emelie 1987 skrev 2013-05-24 00:02:34 följande:
    Köttfärs
    Gullök
    Vitlök
    Tomatpuré
    Kokosmjölk eller matlagningsgrädde
    Vatten
    Salt
    Svartpeppar
    Chili 

    Ibland använder jag champinjoner också 
    Blir det inte mysko smak med kokosmjölk? Det brukar jag ha till thaigrytor och sånt
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Rakad Apa
    Fröken Vargh skrev 2013-05-24 00:09:53 följande:
    En sats brukar här innehålla:

    *500-600g nötfärs
    *1-2 burkar hela tomater
    *en stor sked tomatpuré
    *1-2 dl röt vin
    *oxfond
    *1 gul lök
    *5-7 vitlöksklyftor
    *lagerblad, lite salt + svartpeppar

    Färsen och löken steks för sig, lägg sedan i gjutjärnsgryts och får puttra 2-3 h

    Då 30 min återstår slängs ofta i
    *skivade, förstekta champinjoner
    *svarta oliver
    *Färsk basilika
     
    Shit, 2-3 timmar är ju skitlång tid! Själv låter jag det bara puttra i 30 min ca Skäms
    KimPossible skrev 2013-05-24 00:10:16 följande:
    Never, ever ketchup eller grädde/mjölk/creme fraiche! 

    Varför inte?
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
  • Rakad Apa
    Fröken Vargh skrev 2013-05-24 00:20:16 följande:
    Det blir gott, som en gryta som får puttra länge Tungan ute vi käkar sent så brukar slänga på det vid 16 så gör den sig själv.
    Okej, jag lagar oftast middag direkt efter jobbet så jag skulle nog dö av hunger om jag skulle vara tvungen att vänta i 3 timmar, hehe.
    ?Livet är för viktigt för att tas på allvar.? - Oscar Wilde
Svar på tråden Hur lagar ni köttfärssås?