Hur lagar ni köttfärssås?
Jag finhackar gul lök och vitlök och fräser på låg värme. På hög värme steker jag nötfärs, och ser till att den blir finfördelad (inga klumpar, det tycker ingen av oss om). Kryddar nötfärsen med salt och svartpeppar. Sedan varierar det lite. Krossad tomat har vi nästan alltid, och ofta överblivna färska tomater, men ibland hela tomater på burk. Rivna morötter brukar vi också ha i. Om vi har rödvin över får det koka ihop med löken innan vi tillsätter annat. Jag kryddar med salt, svartpeppar, oregano, basilika, ibland timjan. Ibland kycklingbuljong istället för salt. Jag smakar av med balsamvinäger, honung, tomatpuré, ketchup och liknande ingredienser tills det har fått den smak jag vill ha, och brukar få stå och puttra ett tag.
Men nästa gång måste jag nog experimentera lite mer efter alla tips i den här tråden.