Hur lagar ni köttfärssås?
lök, köttfärs, majs, paprika, tomatpuré, buljong, krossade tomater, basilika, oregano, timjan, svartpeppar, lagerblad, i med 2 rejäla klickar turkisk yoghurt i slutet
lök, köttfärs, majs, paprika, tomatpuré, buljong, krossade tomater, basilika, oregano, timjan, svartpeppar, lagerblad, i med 2 rejäla klickar turkisk yoghurt i slutet
jag glömde att min sås är olika beroende på om jag har hemma.
Standar är
köttfärs- vilt, nöt el fläsk
Lök- gul eller röd eller har jag inte det klipper jag gräslök
Tomater- färska, krossade eller flytande
tomatpuré
Buljong oftast är det egen pga salthalten i de köpta men annars är det på flaska sällan på kub
Timjan, oregano, basilika, svartpeppar, eventuellt salt
Detta tillägger jag om jag har o jag känner till, sist blev det som i tidigare inlägg glömde att jag brukar ha variation
Rivna morötter
Paprika
Majs
vitlök
Färsk persilja i stället för Basilika
turkisk yoghurt
en skvätt vitt vin beroende på vilket kött så kan jag ta rödvin