• LFF

    Hur lagar ni köttfärssås?

    Det beror på vilken av de två vi ska göra, långkoket eller snabbsåsen.


     


    Långkoket:


     


    Köttfärs


    Lagerblad


    Kalv- eller oxbuljong


    Rotseller (finriven i matberedaren


    Morötter (finriven i matberedaren)


    Gul lök


    Vitlök


    Finkrossade tomater


    Tomatpure.


     


    Denna står och puttrar ihop i en sisådär 3-4 timmar och görs i storkok som vi fryser in i portionsstorlekar för att ha till matlådor eller ta fram flera för lasagne.


     


    Snabbsåsen:


     


    Köttfärs (funkar ypperligt med eventuella köttfärsrester från tacomiddagen)


    Passerade tomater


    Grädde


    En skvätt koncentrerad buljong (fond)


    Chilipulver


    Vitlök


    Paprikapulver, rökt


     


    Denna sätts igång med så köttfärsen är brynt när pastavattnet sätts på.

Svar på tråden Hur lagar ni köttfärssås?