• Anonym (B)

    Hur lagar ni köttfärssås?

    Jag gör olika efter humör. Antingen köttfärs, köttbuljong, krossade tomater, chilisås, peppar ev salt eller "stekt köttfärs i brunsås" som serveras med lingon = snabbvarianten på köttbullar, sås och lingon En tredje variant är den första plus riven morot, palsternacka och rotselleri. Den tredje varianten är min favvis, men lite omständigare.

  • Anonym (B)
    Anonym (Frida) skrev 2013-05-24 22:05:06 följande:
    Med köttfärssås trodde jag man menade bolognese, alltså den klassiska italienska köttfärssåsen som man äter med pasta. Men flera i tråden har ju presenterat en köttfärssås som inte innehåller någon typ av tomat... alls! Det är väl inte köttfärssås eller? Eller jo, jag fattar att det är en typ av köttfärs-sås, men köttfärssås är det inte! 



    Det står ju ingenstans att det är italiensk, tomatbaserad köttfärssås som ska diskuteras, så ditt inlägg tyckte jag var onödigt snobbigt Jag tycker det är intressant att läsa hur olika gör"samma" rätt!
Svar på tråden Hur lagar ni köttfärssås?