pigglet skrev 2013-05-24 21:44:13 följande:
Mosa 100 g fetaost med 0,25 dl finhackad rödlök och grädde till en lagom krämig konsistens. Gör snitt i laxen och fyll med krämen. Salt o peppar. Ugn (225* i 12 minuter för portionsbitar, lägre temp o längre tid för hel sida). Potatisduchess: koka skalad potatis (typ 6-9 st). Vispa ihop med 1 dl hackad spenat, 4 äggulor, muskotnöt, lite smör. Spritsa till toppar på bakplåtspappersklädd plåt. Högt upp i ugnen (ovanför laxen) ca 10 minuter. Gott med tomathalvor till. Dela tomaten, krydda med tex oregano o basilika, salt. På laxplåten 6 minuter. Citronsåsen (inte till recepten ovan, utan till lax med pressad potatis): 2 dl creme fraich 1 dl grädde rivet skal + 1 msk citron 1 fiskbuljongtärning Koka upp.
Detta ska testas!!
LaFontaine skrev 2013-05-24 21:37:33 följande:
Det är nog en grekiskinspirerad lammrätt. Lammklubbor eller restbitar av lamm som ligger länge i ugn i bakplåtspapper tillsammans med lite potatis, tomater, paprika, färsk timjan, lök, vitlök och fetaost. Lite olja och citron på toppen och ett par timmar på låg temperatur i ungen och lammet är så mört att det släpper från benet.
Lät ju som sjukt gott detta med! Ska se om jag vågar testa mig på det!
Queenie70 skrev 2013-05-24 21:13:27 följande:
Kyckling eller fläskfile i form. Häll över en röra bestående av en stor burk cremefresh,En matsked dijonsenap, strimlad rökt skinka , strimlad purjo och massa riven ost, salta och peppra. Grädda i ugnen tills köttet är färdigt. Servera med ris el potatis. Busenkelt och skitgott, och lätt att göra stora mängder av.
Bryner du köttet innan?