Äggfri tårtbotten
Jag har gjort olika sorters chokladtårtor som varit helt äggfria men nu vill jag göra en somrig gräddtårta med bär. Hur gör man bäst en äggfri tårtbotten?
Jag har gjort olika sorters chokladtårtor som varit helt äggfria men nu vill jag göra en somrig gräddtårta med bär. Hur gör man bäst en äggfri tårtbotten?
En enkel variant är att köpa färdiga marängbottnar. Köpemaräng (till skillnad från hemmagjord) brukar vara äggfri.
Jag har tappat bort mitt recept men sådana med potatismjöl tycker jag är extra bra för tårtbottnar:
sofiastartor.blogspot.se/2011/05/aggfri-tartbotten.html
Oftast (jämt?) är det mjölk istället för ägg i köpemaränger. Så äggallergiker kan äta men inte mjölkallergiker, tvärtom för hur det ska vara alltså...
Det här är den enda ljusa bottnen utan ägg som jag fått till. Tårtan jag bakade med den hade jag inget socker i alls i fyllningen (blåbärsmousse) och den tårtan uppskattades massor.
Det går självklart bra att använda mjölk ist för havredryck - om man tål det