Inlägg från: Anonym (svårflörtad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (svårflörtad)

    Någon som stämmer in på karaktären "Mats" i boken "Hemligheten - från ögonkast till varaktig relation"?

    Som rubriken lyder så undrar jag om det finns någon därute som har samma beteende som karaktären "Mats" i boken "Hemligheten - från ögonkast till varaktig relation"? Som kan dejta men avslutar det hela efter bara ett par dejter för att man plötsligt hittar MASSIVA fel hos partnern (såsom att han har fel färg på strumporna)? 

    Det kunde vara intressant att byta erfarenheter och tankar med varandra och jag behöver det verkligen! Jag har just börjar läsa boken för andra gången men detta skulle nog kunna hjälpa mig ytterligare på traven hoppas jag.

    Så - alla Mats, titta hit och dela med er av alla era tankar, tips, problem och lösningar! :) 

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2013-06-03 22:10
    För er som inte har läst boken kan jag alltså sammanfatta det kort med att jag länge har längtat efter den stora kärleken men har tyvärr nästan aldrig varit kär. Det klassiska scenariot är att jag dejtar en kille, han blir lite förälskad medan jag ganska snabbt inte kan stå ut med att han överhuvudtaget rör mig. Jag är övertygad om att det inte finns någon framtid för oss och saker som jag tidigare har uppskattat hos personen ter sig nu löjliga/irriterande/allvarligt felaktiga. Jag kan tycka att personen faktiskt är riktigt obehaglig, eller rent av lite äcklig. Då avslutar jag det hela. Detta scenario kan ta alltifrån en vecka till en eller två månader. När personen visar känslor blir jag alldeles stel - hjärnan fryser till is - och ju mer personen försöker charma och få oss närmare varandra, desto längre bort pushar han mig. Så - någon som känner igen sig??

  • Svar på tråden Någon som stämmer in på karaktären "Mats" i boken "Hemligheten - från ögonkast till varaktig relation"?
  • Anonym (svårflörtad)
    hallongardin skrev 2013-06-03 22:11:05 följande:
    Hmm? =P
  • Anonym (svårflörtad)
    Anonym (bra) skrev 2013-06-03 23:53:05 följande:
    Läser också den boken nu. Känner inte igen mig med Mats men shit vilken ögonöppnare till bok! 

    Ja verkligen!! Jag var väldigt skeptisk till boken innan jag läste den men det är nästan lite läskigt hur väl den beskriver mig som person! Vilken karaktär känner du igen dig i? :)
  • Anonym (svårflörtad)
    Anonym (d) skrev 2013-06-04 08:59:15 följande:
    Måste läsa den boken också!! läste någon artikel om den för längesedan(hittar tyvärr inte den nuRynkar på näsan) men jag var iaf den som behöver mkt bekräftelse efter att inte ha fått det i barndomen och riskerar att bli klängigt och överdrivet känslig och förstör på så sätt relationen... har nu inlett en ny och jag är rädd det ska hända igen.

    Det tycker jag verkligen att du ska göra!! Det finns några bra övningar däri (även fast jag själv uppenbarligen inte har lyckats "bota" mig själv, mkt pga att jag inte har gjort en ordentlig ansträngning att göra som boken säger). Kul (missförstå mig rätt) att få tankar från personer som är av de andra karaktärerna också - kanske kan vi hjälpa varann lite så att vi kan förstå hur vår dejt/partner/den vi suktar efter tänker och resonerar :)

    Hoppas det går bra för dig i din nya relation! Köp boken bums så kanske du har hjälp av den :) Själv dejtade jag en kille i en vecka och en dag innan jag igår avbröt det hela eftersom jag kände för stor press från honom och dessutom hittade en massa "fel" på honom trots att det var en toppenkille. Så nu tänkte jag helt skippa allt vad nätdejting heter (på den lilla orten jag bor på finns inget pojkvänsmaterial alls) och bara slappna av ett tag och försöka komma underfund med mig själv så att jag inte gör om samma misstag när jag väl träffar en ny kille. Men det är samtidigt inte så lätt när man inte utsätter sig för situationer där man får "träna" på saken! =P   
  • Anonym (svårflörtad)
    Anonym (d) skrev 2013-06-04 11:16:24 följande:

    Tack!

    Har alltid önskat att man hellre var på din "sida" som är den som lämnar men det är klart att det är lika jobbigt/sorgligt egentligen...  blir du lätt skrämd då alltså? hur ska man vara för att du inte ska känna dig kvävd?

    Ska köpa den, men det är lite dyr tycker jag. Men det kan det ju vara värt helt klart. Vill inte göra om samma misstag gång på gång   

    Jag förstår faktiskt att du hellre vill vara på min "sida". För faktum är att det ÄR inte jobbigt! Visst - att behöva berätta för den andre personen tycker jag inte om, men så fort det är gjort så har jag glömt alltihopa och känner istället en stor lättnad att vara singel igen, jag känner mig fri liksom. Som jag tidigare har skrivit så har jag extremt svårt att bli kär, men man säger ju att undantagen bekräftar regeln och för några månader sedan träffade jag killen med stort K och blev störtförälskad. Det var en underbar känsla som jag aldrig känt förut! Men ta mig tusan så föll ju inte killen för MIG den här gången utan krossade mer eller mindre mitt hjärta. Så ja, jag förstår att man hellre vill vara den som lämnar :)

    Jag tycker det känns jobbigt när personen ifråga visar att han tycker om mig och att han vill ha mig. Jag känner att jag själv inte hinner med rent känslomässigt och jag skulle aldrig kunna låtsas bry mig om honom lika mycket tillbaka. Men jag har rent generellt svårt för känslor. I min familj har vi aldrig pratat om djupa saker även fast mina föräldrar är väldigt kärleksfulla och underbara. Däremot så har jag växt upp med känslan att jag inte får vara till besvär - att jag inte fick gråta, skrika, säga emot utan bara vara till lags. Detta sitter i även idag och jag kväver ofta det jag känner. Faktum är att jag oftast inte VET vad jag känner eftersom det bara är mina tankar som styr vad jag gör. (Detta har jag lärt mig i boken haha..) Så för mig passar det nog bättre att "jaga" killen än att han ska "jaga" mig, hur klyschigt det än låter. Men egentligen handlar det om att jag nog måste ändra mitt beteendemönster. 

    Hur känner du i din nya relation nu? Brukar du bli "klängig" väldigt snart eller hur brukar det te sig? 

    Boken kostar 193 kr på Adlibris. Och visst, det kan kännas som en stor kostnad, men då brukar jag tänka att det bara handlar om prioriteringar. Jag kan tex skippa att gå ut på krogen en lördag och vips så är boken "intjänad". För vill du verkligen undvika att göra samma misstag igen så kan det ju vara en bra idé att få lite tips där! Enkelt översatt så kan du få livslång kärlek för 193 kr =P 
  • Anonym (svårflörtad)
    Anonym (d) skrev 2013-06-04 13:02:47 följande:
    Nu beställde jag den relationer är jätteviktigt för mig så jag hoppas den här boken kan ge mig något. Ja då har jag nog stött på ett par personer i mitt liv som är som du skönt att det inte känns jobbigt för dig, men nog vill du ha en riktigt djup relation eller inte?

    Jag blir nog klängig när personen i fråga kanske inte hör av sig lika frekvent. Behöver så mycket bekräftelse och hur mkt han tycker om mig och hur fin han tycker jag är.. Kan få lite ångest bara det gått några timmar som han inte svarat eller om jag inte tycker han använder samma gulliga ord som förut. Då blir jag besviken och kanske lite kall... har lyckats hyffsat bra att inte visa detta för min nuvarande. Men jag känner redan nu en oro att han ska tappa intresset för det gör så jäkla ont. Tycker jättemkt om honom och han säger att han gör det med mig också men jag vet ju hur det brukar sluta. Känns hopplöst så sätt.   

    Härligt! Tror du kommer få en aha-upplevelse! :) Haha stackare där, det blir verkligen krock när två personer med våra beteendemönster möts!! Jag vill absolut ha en riktigt djup relation, faktum är att jag har längtat efter detta i så många år (jag är nu 26) men har ännu inte haft ett seriöst förhållande och känner att jag har missat mycket (jag får alltid höra att jag inte behöver ha bråttom för jag är ju så ung och jag kommer visst träffa den rätta mannen, men jag skulle gärna ha velat uppleva mer kärlek i livet innan dess! Nu är jag snart i ”bilda-familj-stadiet” och jag vill ha en underbar tid ensam med min man utan att känna stressen över att skaffa barn direkt). Som du kommer att läsa om i boken så har vi dock olika sätt att få närhet på och i min situation är det att dra mig undan. Jag vet, det låter helknäppt, men när du läser kommer du förstå. Vissa barn gråter hejdlöst när de är små för att få förälderns tröst/närhet medan andra, som jag, drog oss undan för att få samma uppmärksamhet/närhet/tröst. Tydligen fortsätter man med detta beteende även senare i livet.


     


    Det låter jobbigt det du upplever! Kan du inte prata med din nuvarande och förklara hur du känner? Och inte på så vis kräva av honom att han måste ge dig mer uppmärksamhet utan mer beskriva hur du funkar som person..? Kanske får han en större förståelse för varför du gör som du gör och han får en chans att handskas med situationen på ett bättre sätt. Jag har själv gjort så det sista att jag har förklarat för min dejt i fråga lite hur jag är funtad (att jag har svårt med närhet osv och vill ta det lugnt). Fast ärligt talat så har jag gjort det lite för att inte chocka personen när jag väl gör tvärtom och springer för mitt liv, och även för att jag lättare ska kunna tacka nej till personen – kanske för att ha en lättare anledning att gå. (”Jo, du vet ju att jag har sagt att jag har svårt för känslor och närhet.. Nu funkar det inte längre. Ciao!” Jag känner mig grymt hjärtlös, det gör jag verkligen! Men samtidigt har jag varnat honom och då tycker jag ändå inte att jag har fört honom bakom ljuset. Jag menar nu inte att du ska prata med din nuvarande och på så sätt få en ursäkt för att fortsätta med ditt beteende utan jag menar att kommunikation är a och o i ett förhållande. Det är väldigt jobbigt när en massa frågetecken uppstår och ingen vet vad den andre menar.

  • Anonym (svårflörtad)
    Anonym (d) skrev 2013-06-04 20:52:25 följande:
    Ja jag ser fram emot att läsa den och förhoppningsvis lära mig något. Tycker faktiskt du låter som en väldigt klok och insiktsfull person. Förstår att du vill ha gott om tid med din framtida man innan barn, samtidigt som man inte kan påskynda sådant. Men du är faktiskt ung, jag är 35 år har förvisso redan barn så jag känner inte den stressen.

    Nja vill inte att han ska veta att jag egentligen är så osäker. Det är ju en väldigt oattraktiv egenskap och något jag nog skäms över egentligen. Vill inte vara sådan och därför vill jag inte erkänna att det är så... men du har nog samtidigt rätt att det kanske hade skapat lite mer förståelse över mitt beteende.
    Har du fått boken? :) Vore skoj att höra vad dy tycker om den! Haha tack, jag hoppas iaf att jag är klok och insiktsfull. Dock inte lika intelligent när det kommer till förhållanden uppenbarligen.. :S Och visst är jag ung, men samtidigt kan jag inte låta bli att känna att jag har gått lite miste om de där ungdomsförälskelserna som "alla andra" tycks ha haft. I min ålder blir ändå syftet med ett förhållande (om båda är seriösa vill säga) att det ska hålla livet ut och man ska bilda familj osv - helt enkelt en helt annan nivå av allvar. Visserligen hoppas man säkert på det med varje förhållande, även fast man är ung (och dum..), men i mitt huvud så föreställer jag mig att första kärleken ska vara som i filmen "the Notebook" - sådär gränslös, passionerad, krånglig, absolut hopplös och alldeles, alldeles underbar... =P (Japp, här har vi en som har spenderat mer tid med romantiska filmer än med verkliga pojkar haha..)

    Jag förstår ditt resonemang att du inte vill visa dina dåliga egenskaper. Samtidigt så hör det ju ett förhållande till att man känner till varandras styrkor och svagheter. Kanske känner du dig mer trygg i förhållandet när ni har pratat om det? Men som du redan har förstått så är jag ingen expert på temat eftersom jag själv har varit singel hela livet... :) Hur länge har ni träffats?
  • Anonym (svårflörtad)
    Frankk skrev 2013-06-07 19:12:26 följande:
    Svårflörtad? Problemet kanske är att du inte vet vad du vill ha? Sen det där med osäkerhet, våga visa eller inte visa brister hos sig själv osv. Jag köper inte det att osäkerhet behöver vara en oattraktiv egenskap. Det kan vara väldigt modigt och attraktivt att våga visa en osäkerhet, brister, självutlämnande. Det som gör personen framför en till en människa. Folk försöker till varje pris spela självsäkra och visa upp sin perfekta fasad men tappar bort sig själva i det och blir vansinnigt ytliga och oattraktiva i det.

    Personligen tycker jag ju mer osäker, obekväm och tafflig jag är kring en kvinna, desto mer säker är jag att känslor kommer därefter.
    Nej i mitt fall handlar det inte om att jag inte vet vad jag vill ha. Jag har träffat alldeles underbara killar som egentligen har haft allt jag kan begära men jag hittar ändå fel på dem pga att jag har svårt för närheten. Tyvärr känner jag själv att jag har blivit väldigt ytlig genom åren just därför. Jag kan på förhand leta upp de här felen eftersom jag vet att jag kommer bete mig "som vanligt" mot killarna och därför välja att inte inleda något alls för att skona deras känslor så att säga. Sedan tycker jag inte heller om att måla upp en bild för hur min man måste vara, se ut eller göra. Det känns, om något, väldigt ytligt och jag tror inte att man kan styra över sådant när man väl blir kär.
  • Anonym (svårflörtad)
    Anonym (d) skrev 2013-06-07 21:53:32 följande:
    Skönt du säger så Frankk för jag gjorde precis så igår... var tvungen att ringa upp och säga att det kändes som att något var fel. Mådde iof inte bättre efter samtalet, blev inte så mkt klokare.

    TS: nej boken har inte kommit än( antagligen pga det varit helgdag) men känner att jag behöver den desperat nu! för jag vet inte om det är mitt bekräftelsebehov som gör att jag mår dåligt nu eller killen är fråga. Vi har iof bara träffats i 2mån... men får ännu inte höra att jag är hans flickvän vilket känns jobbigt.   
    Vad sa killen när du berättade hur du kände? Och tror du inte att den kan vara dina tidigare upplevelser och din  rädsla för att det ska ske igen som spökar för dig och får dig att må dåligt? När jag hissar upp mig över något (vilket händer ganska ofta gällande alla möjliga saker) så försöker jag se det ur en annan persons perspektiv som skulle ha sett mer sakligt på saker och ting (eller så pratar jag såklart med en vän som fyller samma funktion). Det hjälper mig att bli lugn eftersom jag ofta oroar mig alldeles för mycket i onödan och blåser upp saker helt ur proportion. 

    Jag tycker inte du behöver må dåligt över att ni har träffats i 2 månader utan att han har kallat dig sin flickvän. Jag själv tycker inte att det är så lång tid och känslor utvecklas i olika takt för olika människor. Och även fast ni ligger på samma nivå känslomässigt så kanske han inte vill ha för bråttom med det hela. Kallar du honom för din pojkvän rent officiellt? Han kanske annars väntar på att du ska ta det initiativet. Försök hålla huvudet kallt är mitt råd och se hur det utvecklar sig :)
  • Anonym (svårflörtad)
    Anonym (d) skrev 2013-06-09 16:38:10 följande:

    Jo jag är säkert att mina tidigare erfarenheter ställer till det för det liknar den här situtionen.. han sa att jhan tycker jättmycket om mig och att jag är härlig och har humor. Men att bara är sådan att han vill ta det lugnt, ett steg i taget. Att han tyvärr är en sådan som bromsar... men att han vill försöka få det att fungera med mig.
    Nej jag kallar honom inte min pojkvän än men har väl nästan känt det som att han är det nu... ja jag ska försöka hålla huvudet kallt nu:) men det är svårt vi har tex inte ens pratat om vi ska umgås på midsommarafton..

    Tack för att du ger mig råd det betyder jättemkt ska du veta!   
    Kul att du uppskattar mina råd, då är det roligt att ge dem! :) Men det var väl ett jättepositivt svar du fick ifrån honom! Och då vet ni ju båda två hur den andre fungerar och det kanske blir lättare att anpassa sitt beteende till varandra så att ni kommer varandra närmare - han får försöka visa mer uppskattning och bekräftelse och du får vara lugn och låta saker och ting ta den tid det tar :) Och angående midsommar så kan du ju faktiskt fråga vad han ska hitta på. Och har han planer där du inte är med så tycker jag inte att du behöver bli orolig för det. Många firar tex med familjen och efter att ha träffats i två månader kanske han inte är redo att ta steget att introducera dig för sin närmaste familj. Speciellt inte om det är barn inblandat kan jag tänka mig. Jag vet bara hur jag själv fungerar och den enda gången jag blivit riktigt kär (jag nämnde det tidigare tror jag, och jag har inte kommit över killen än) så var jag inte heller redo att introducera honom förrän jag visste att det verkligen skulle hålla och bli något långvarigt - hur mycket jag än tyckte om killen.

    Nu till något som du kanske kan hjälpa mig att förstå. Det visade sig att det inte höll med det här killen, han ville sluta träffas efter någon månad pga att han inte visste hur hans liv skulle se ut. Jag var helt förstörd och mådde fruktansvärt dåligt de två gångerna jag såg honom ute på krogen/puben. Ena gången hälsade jag men jag klarade inte av att prata med honom för att det gjorde för ont. Han tittade däremot väldigt mycket på mig utan att jag förstod varför. Så igår, 7 veckor efter att vi senast pratades vid, så smsar han mig! Han förklarade att han har tänkt en massa och att han gjorde som han gjorde för att han inte kunde ge mig den uppskattningen och uppmärksamheten som jag förtjänade just då. Sen kanske han ska flytta pga studier till hösten (1,5 h med tåg från min ort). Och så bestämde vi oss för att ta en fika denna veckan för han ville prata mer. Jag fick inte ur honom varför han hörde av sig eller vad han vill med det hela, men självklart har mitt hjärta och hjärna börjat spinna iväg och hoppas att han vill börja ses igen. Men är det att hoppas på för mycket..????? =S
Svar på tråden Någon som stämmer in på karaktären "Mats" i boken "Hemligheten - från ögonkast till varaktig relation"?