• AC24

    Februari bebisar 2014 ;)

    Jag har börjat känna mig mer kissnödig än innan.. kissade innan jag natta dottern och behövde springa på toan och kissa när hon somnat.. vilket va typ 15 min senare.. haha.. känns inte som urinvägsinfektion (då jag haft det X antal ggr tidigare som icke gravid) kan det vara bebis som trycker på neråt mer? Har inte druckit mer än vanligt...

  • AC24

    Tessou, det kan ju va slemproppen :) 

    Jag kom hem för en stund sen från läkaren. Hon va inne och kände.. jag e öppen 1½ cm men hon kunde inte komma upp hela vägen för att kunna göra en hinnsvepning (gjorde förbeeeeeeenat ont!!!!!) dem där ilningarna som jag känt i flera veckor... det kändes som det fast 1000 ggr värre..!! förmodligen för att jag inte är helt mogen än.. lr nåt.. lr så har dessa ilningar gjort mig öm där inne hehe.. dem ska skicka en remiss till spec. mvc så förhoppningsvis kanske man hinner träffa dem redan på fredag:)

  • AC24
    Barbamammisen skrev 2014-02-19 20:07:06 följande:

    Usch då, det lät ju inte som någon höjdare! Vad är det du ska göra på spec mvc? 😊
    Nä det va ingen höjdare hehe.. Mitt första barn va rätt stor vid födsel och från det att jag blivit inlagd på fl så tog d 22 timmar (huvudomfånget va 39 på henne, därav att d tog sån tid bla..) och jag hade då gått över tiden med 10 dar. Så denna gång vill jag helst inte trycka ut ett stort barn, då den förra förlossningen va traumatisk. (blodkärl som sprack osv). Så jag ska till spec mvc för diskussion om igångsättning och så kan dem göra ultraljud för o se hur stort barnet e osv...typ=)
  • AC24
    Hallonfrossa skrev 2014-02-20 20:18:55 följande:
    äntligen kan jag lägga in en bild på min lilla Alice.Hjärta

     


     


    Åååh vilken godingSolig {#emotions_dlg.flower} längtar tills vi får snosa på vår lilla flicka!!Hjärta
  • AC24
    Emelie 1987 skrev 2014-02-20 22:28:42 följande:
    Som sagt! 

    Den 18/2 klockan 01:20 tittade Estella ut, 3758 g och 52 cm.  
    Stort grattis!!Skrattande{#emotions_dlg.flower}
  • AC24

    BF idag! Glad 

    Känner av lite sammandragningar/förvärkar emellanåt men inget jag klockar.. även dessa ilningar neråt känns när bebis rör sig..

    Vill gosa med bebis nu nu nu !!!

  • AC24
    Miss Olsen skrev 2014-02-21 12:14:00 följande:
    I måndags morse 05:18 kom vår lille kille ut! Allt gick bra trots lite dramatik på slutet. Har inte läst ngt alls här, vi kom hem igår. Men om där är fler som fått- stort grattis! Ska uppdatera mig så skriver jag mer sen! 😊
    Grattis!Skrattande{#emotions_dlg.flower}
  • AC24
    Tessou skrev 2014-02-22 10:00:08 följande:
    Kikar in en snabbis... 21 februari kom vår lilla tjej!
    Ni kan läsa här om förlossningen... www.familjeliv.se/Bloggar-3-52/b113731.html
    Kikar in lite senare och läser ikapp om kanske fler fått?
    Stort grattis till er!! Va kul att få läsa lite om förlossningen :) Du födde på mitt beräknade datum ;) åååå jag bara går här hemma och längtar tills det är vår tur att få träffa vår lilla flicka.. farmor har kommit upp som backup och passning av sitt barnbarn ;P
  • AC24

    Alla ni som fött nu.. hur många dagar över tiden gick ni? (eller om ni födde på bf)

    Jag är sååå otålig här hemma.. idag är det bf+2...

  • AC24
    aprilbebisen skrev 2014-02-23 12:38:22 följande:

    Bf + 7 och första kom på bf -4 och alla sa att andra kommer tidigare än första så kändes som man gick över 2 veckor haha
    Ja eller hur.. dem säger ju att man föder tidigare med andra barnet... ;P Förstår att det måste känts som en evighet hehe.. jag skrev ju tidigare att jag gick 10 dar över tiden med första.. men efter att ha kollat i min journal från förlossningen så var det 12 dagar.. blev inskriven i 41+5.. så jag står fast vid att min bm är lite virrig.. haha (hon som sa ju att jag gick 10 dar över tiden när jag frågade vid ett av mina besök)
  • AC24
    Miss Olsen skrev 2014-02-23 16:29:28 följande:
    Kikade bara in en snabbis här nu igen! Hinner ju aldrig ikapp!!! Men ser fler fått så stort grattis!!! Planerar genomgång av tråden imorgon! 😊 Och till dig AC24: Vet det är segt! Men håll ut! Snart är din goding också här! För varje timme som går kommer du en timme närmre! 🌸 Vår kille kom på BF-2. Försök att inte tänka på hur det "brukar" va. Bättre plutten är redo!
    Ja det är riktigt segt hehe.. vet att det är så olika när bebisar väljer att titta fram men man längtar ju så mkt Glad
  • AC24

    Så mysigt med alla bebisbilder!! Glad

    Idag var jag hos bm igen och hon körde runt lite där nere Tungan ute Tappen var jättemogen, öppen ca 1,5cm och den va typ 1-2cm lång Glad Hon menade att det är jättebra att den är mjuk inför en igångsättning! Kändes skönt att höraGlad 

    Imorgon har vi tid hos spec. mödravård.. får väl se om man kanske blir inlagd redan imorrn för igångsättning (om det inte dragit igång av sig självt ikväll/natt Tungan ute)

    Idag är jag på bf+4. 

  • AC24
    aprilbebisen skrev 2014-02-27 22:43:50 följande:

    Hur går det?
    Hej, ja du... sitter hemma och är i kontakt med förlossningen angående min igångsättning som jag blivit lovad men som aldrig blir av Skrikandes för det är fullt på förlossningen etc etc etc.. och varje gång jag ringer till dem (som dem bett mig om) så får jag prata med en ny bm varje gång som hela tiden ifrågasätter min igångsättning och vilka läkare jag varit i kontakt med etc.. alltså.. jag blir galen snart... !! idag har jag gått en vecka över tiden.. och det är en vecka jag har satt som "maxgräns".. men känns som att man inte blir tagen på allvar... enligt senaste bm jag prata med så trodde inte hon att min bebis i magen kommer bli lika stor då mitt tillväxtultraljud bara visade +1,8% i vecka 34-35... suck... jag har fortfarande kvar min förlossningsrädsla.. och tycker att dem inte ska ifrågasätta så mkt... och inte nog med detta så har min syster precis blivit opererad.. en tumör på 17x17cm, båda äggstockarna,livmodern och lymfkörtlar...har fått besked att det är cancer... men förhoppningsvis inte så pass allvarlig typ.. men detta gör ju mig lite stressad också.. tror inte det är så bra att gå runt o va stressad som gravid.. 

    Men nu ringde dem precis!!! wohoo!!! Har tid kl 14.30 idag :) så nu ska jag boka taxi (mannen är på jobbet och åker direkt till förlossningen hehe)

    Wish me luck!!!!
  • AC24

    Hej tjejer! Förlåt för att jag inte har skrivit på ett tag! 

    För att göra en lång historia kort..Jag blev igångsatt den 28 februari runt 18 på kvällen.. samma natt så hade det inte hänt så mkt utan var fortfarande öppen 1 cm och tappen var 2 cm lång.. kl 06 den 1 mars så vaknade jag av mer intensiva värkar och 2 timmar senare var jag öppen 5 cm! kl 11.59 samma morgon föddes lilla Julia! :) så med "riktiga" värkar tog det 6 timmar innan skruttan var ute! Hon var 49 lång, vägde 4000g och 37,5 i huvudomfång :) 

    Dock åkte jag på komplikationer med epiduralbedövningen.. nålen råkade komma för långt in i ryggmärgen så jag fick en sk "durapunktion", så istället för epiduralbedövning fick dem ge mig spinalbedövning.. men den ska man lägga med en tunnare nål för att inte få så stora besvär efteråt.. men eftersom dem råkade gå för långt med epiduralnålen (som är tjockare) så fick jag riktigt jobbigt efteråt i form av extrem huvudvärk,yrsel och nedsatt hörsel.. var sängliggandes i nästan en vecka och min man fick mata mig då jag inte kunde sitta upp ens... för att bli av med denna huvudvärk så kan man göra en "blood patch".. då sprutar dem in ens egna blod i ryggen för att blockera.. dock hade narkosläkaren gjort en stor tabbe direkt efter förlossningen och gett mig Pronaxen smärtstillande.. och om man ska göra en blood patch så får man definitivt inte äta den typen av smärtstillande utan måste vänta 5 dagar på att få göra blood patchen!!.. kan ju säga att barnmorskorna och läkarna hade ganska dåligt samvete efter den missen och tog upp det med ledningen..efter mkt om och men så fick jag göra en blood patch i onsdags (dem trodde det skulle gå bra redan efter 2 dagar ändå).. det hjälpte till viss del men i förrgår åkte jag på hög feber.. så fick åka in till gynakuten.. där fick jag konstaterat att jag åkt på infektion i livmodern till råga på allt!!.... arghhh så nu knaprar jag två olika sorters antibiotika.. får väl hoppas att jag slipper mer skit.. nu vill jag njuta och snosa på min bebis :)

    Har inte läst alla inlägg men grattis till alla er andra som fött era små sötnosar!

Svar på tråden Februari bebisar 2014 ;)