• Paisley

    Snabbt... kan man frysa dessa?

    Har ni fryst någonting av detta? Klarar det sig eller ska man kasta? Vi ska resa så därav stressen.

    Vispgrädde (kan den vispas sedan?)
    Salladsost tärningar i saltlag (kan man hälla av vattnet och frysa in?)
    Paprika 
    Gravad lax
    Gurka

    Gurkan är jag säker på att man inte kan frysa in
                 


    Detaljerna är helheten
  • Svar på tråden Snabbt... kan man frysa dessa?
  • annca

    Inte gurka och imte paprika (om man inte ska ha parkan i sås eller liknande. Blir totalslafsig rfyst...)
    Gravlax går utmärkatr att frysa. Salladsost också. Vispgrädde funkar mesd. Den ser småklumpig ut när man tinar den, men den går att vispa, och funkar utmärkt till tex sås.


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • annca

    (Asch. Sorry för stavningen. Plåster på fingret... :-P)


    ~*~ Ursäkta mig men hey! Man har väl rätt att ändra sig...? (W.Crafoord)~*~
  • Paisley

    Tack för svaret! Röd paprika har jag i en sås med grädde och tomat, tänkte frysa den om den inte blir helt förstörd.
    Man ska väl hälla bort vattnet och bara frysa osten?
    Turkisk yoghurt har jag också förresten, men den går väl inte att frysa?   


    Detaljerna är helheten
  • Cornette

    Paprikan kan du tärna och frysa in. Jag har gjort samma med lök och squash, det är supersmidigt att bara ta fram så mycket man behöver just då och slippa hackandet när man är stressad med matlagningen!

    Salladsosten vet jag inte, testa hellre än att slänga?

    Grädde ska gå att frysa så länge man använder den direkt då den tinats. 

Svar på tråden Snabbt... kan man frysa dessa?