Inlägg från: Aileen Allannah |Visa alla inlägg
  • Aileen Allannah

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Osäker på om du är seriös eller om du försöker skapa lite action, men du separerar förstås gulan från det genomskinliga (som är vitan), och sen vispar vitan. Googla på hur du separerar gula och vita.

  • Aileen Allannah
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:34:40 följande:

    Är du säker på att äggslemet blir äggvita av att vispas? Måste det inte tillsättas värme för att det ska bli äggvita? Eller genererar en elvisp tillräckligt med värme för att det ska bli vitt? Hur gör man om man bara har en handvisp?
    Det behövs inte värme, äggvitan blir vit på grund av luften du vispar in. Har du handvisp får du vispa jävligt länge bara. Fast jag tror att du helt enkelt ska gå ut och köpa maränger.

    Och nej, du är inte anof.
  • Aileen Allannah
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-12 23:38:19 följande:

    Nänä, det där går jag inte på, jag minns att mamma gjorde maränger på vintern när jag var liten o kall vinterluft är inte tillräckligt varmt för att få slemmet vitt :) Anof har väl inte haft problem med maränger vad jag minns? Länka till den tråden isf, alltid kul att läsa anof trådar
    Aha, okej. Precis där gick du aningens för långt för att folk ska tro dig.
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?