Inlägg från: Anonym (A) |Visa alla inlägg
  • Anonym (A)

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    enLitenEmma skrev 2013-06-13 09:42:02 följande:
    Det här är inte alls anof-klass.. Det här är mer "räkor med ansikten" eller 1dl
    Du menar den där diskussionen blev om 100g bly väger mer än 100g vatten? Underbar!
  • Anonym (A)

    Hej ts,
    Nu skall jag svara seriöst, även om du kanske driver med oss.

    I ägget finns det äggula och äggvita, det genomskinliga som kommer ut med den råa ägg-gulan när du knäcker ett rått ägg är just det vi alla kallar äggvitan. Det heter så även om det är genomskinligt som rå äggvita. Det är bara ett namn så du behöver inte hänga upp dig på färgen. I bakverk använder man ofta råa ägg och sedan när de värms upp i ugnen stelnar ägget. Samma sak med exempelvis pannkakor och omelett, du gör smeten av råa ägg och de stelnar sedan när du upphettar smeten i panna eller ugn.

Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?