Inlägg från: angelnrone |Visa alla inlägg
  • angelnrone

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    fortsätt paddla skrev 2013-06-12 23:32:09 följande:
    Knäck ägget försiktigt över en skål och ( enklast) fånga upp äggulan i handen. Det vita/ genomskinliga slajmiga låter du rinna ner i skålen.
    Släng äggulan eller hitta på något roligt med den.
    Det vita/ genomskinliga slajmiga är den råa äggvitan ( som nu finns i skålen) och ska vispas ( rå) tillsammans med socker osv.

    Eller så kokar du ägget och pillar ut äggulan.
    Kära TS!

    Det översta Paddla skriver är rätt och du vispar äggvitan tillsammans med mängden socker som står i receptet. Man brukar försiktigt göra testet "uppochner " alltså när man känner att massan verkar fast och fin kan man vända skålen upp och ner och då rinner inget ut - då är marängsmeten klar. 

    Men det sista paddla skriver är bara ett skämt.

    Alla har inte gjort maränger, så står det inget i receptet hur man gör, så är det inte lätt! 

    Lycka till och många kramar från mig till dig!Solig 
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?