Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?
fortsätt paddla skrev 2013-06-12 23:32:09 följande:
Knäck ägget försiktigt över en skål och ( enklast) fånga upp äggulan i handen. Det vita/ genomskinliga slajmiga låter du rinna ner i skålen.Släng äggulan eller hitta på något roligt med den.
Det vita/ genomskinliga slajmiga är den råa äggvitan ( som nu finns i skålen) och ska vispas ( rå) tillsammans med socker osv.
Eller så kokar du ägget och pillar ut äggulan.
Det översta Paddla skriver är rätt och du vispar äggvitan tillsammans med mängden socker som står i receptet. Man brukar försiktigt göra testet "uppochner " alltså när man känner att massan verkar fast och fin kan man vända skålen upp och ner och då rinner inget ut - då är marängsmeten klar.
Men det sista paddla skriver är bara ett skämt.
Alla har inte gjort maränger, så står det inget i receptet hur man gör, så är det inte lätt!
Lycka till och många kramar från mig till dig!
