Inlägg från: Sephrenia89 |Visa alla inlägg
  • Sephrenia89

    Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?

    Rå äggvita, se upp med ALLT fett för det får inte ha kontakt med det.

    Ta ett kryddmått eller mindre ättika.

    Vispa till ett skum du kan vända upp och ned på bunken utan att det ramlar ur.

    Rör försiktigt i sockret och när det är helt blandat så spritsa du ut dem med en tyll ;)

  • Sephrenia89
    Anonym (Ägg) skrev 2013-06-14 00:33:18 följande:
    Men socker innehåller ju bara en massa fett?



    Därav har jag alltid haft i sockret sist.. man gör även så med kakao i maränger.

    Finns fett i bunken, i äggvitan eller på vispen kommer inte äggvitan resa sig och bli som ett skum som inte rinner, blir skummet inte stadigt så kan man inte göra "vända bunken upp och ned testet" med hott resultat.
Svar på tråden Ska man koka eller steka ägget för att göra äggvita till marängen?