• Narym

    Mozzarellaost på pizza??

    Hade (sedan tidigare) köpt hem pizza - Coop - som vi skulle äta ikväll. Då såg jag att det är mozzarella på och försöker läsa på baksidan om den är pastöriserad eller inte, men det står inte. Hur vet man det?? Om man nuhettar upp den ordentligt, är det då verkligen farligt? Hur stor är risken? VAD är risken (alltså vad kan hända??)???

    Vilken vånda, oj, oj, allt för en liten pizzabit...

  • Svar på tråden Mozzarellaost på pizza??
  • AnnaGBG

    Det är INGEN risk med mozzarella om den upphettas ordentligt. Vilket ju man gör med pizza. Listeria är i så fall det som kan hända, men bakterien dör vid upphettning. ( Och hur vanlig listeriabakterien överhuvudtaget är...tja, det vet väl ingen riktigt.

  • Miamaria77

    Jag ÄLSKAR ICA:s mozarella-pizza, kostar bara 20 kr!

    Den äter jag och jag är gravid, pizzan är ju i ugnen i 225 grader

  • lata kocken Johanna

    mozza från större tillverkare (dvs inte handgjord) är helt OK även om den inte är upphettad

    och på pizza kan du äta nästan vad som helst

    AnnaGBG

    Listeria är en mycket vanlig mikrob! - men det krävs ganska stor mängd av den och det är bara de med nedsatt immunförsvar som märker av den alls...

  • Narym

    TACK snälla öfr er (snabba) svar. Det kändes riktigt skönt att få svar! *lättad pust*

Svar på tråden Mozzarellaost på pizza??