Min mage förstör så mycket.
Stackars dig TS! Du skriver att du inte behöver några tips, men jag antar att du kanske vill det i alla fall fast du har minimalt med hopp kvar?
Jag började själv få problem med magen i 19-20-årsåldern. Sjuka kramper som gjorde att jag låg dubbelvikt. Särskilt illa var det tidigt på morgnarna av någon anledning. Kraftig kolik. Gick till läkare. Jaha du har magkatarr. drick inte kaffe var standardsvaret. De gjorde inga tester. Hade konstiga cravings efter champinjoner, brysselkål och stora mängder mineralvatten. Detta verkade jag tåla ganska bra dock. Sedan fick jag en massa stora finnar/bölder här och var samt hickade ofta som en tok. Jag gick till doktorn som konstaterade zinkbrist. Jaha varför får man det då undrade jag? Inget svar. Efter detta mådde jag lika dåligt under många år. Ont i magen, förstoppad trots kopiösa mängder fibrer. Konstiga blodsockersvängningar. Raynod syndrom (ett finger blir plötsligt vitt och svullnar. Känns som man förfrusit det. http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=565)
För 6 år sedan började jag få diarré. Det rann rakt igenom i ett halvår. På eget initiativ slutade jag med gluten. Jag hade redan tagit bort alla mjölkprodukter. Inom 2 dygn var diarrrén borta, inom 3 dygn ärken och koliken! Det var ett under! Gick till en ny läkare som utifrån min historia konstaterade att jag hade glutenintolerans med alla typiska symptom. brister och hudproblem etc. Han rekommenderade även lågkolhydratkost och det har jag ätit sedan dess. Mår nu fantastiskt bra och har inte alls ont i magen. Tål även mjölk igen.
Utöver glutenfri lågkolhydratkost äter jag följande:
Blåbär varje morgon. Finns forskning som visar att det skyddar magslemhinnan http://www.vetenskaphalsa.se/blabar-med-goda-bakterier-dundermedicin-for-magen/
1 msk gurkmeja flera gånger varje dag. Finns forskning som visar att det tom kan läka magsår.
Enligt min läkare är testen för glutenintolerans inte säkra http://hd.se/halsa/2006/02/07/maanga_vet_inte_att_de_lider/ Så även om du gjort sådana tester så kan du alltså ha detta.
Jag fick sen också hashimotos sjukdom (underfungerande sköldkörtel) vilket tydligen hänger ihop med glutenintolerans. Många har båda utan att veta om det (autoimmunt).
Hoppas hoppas att du kanske ändå inte har testat detta för då kan det ju finnas hopp. Glömt inte att testa blåbär och gurkmeja!