• kattm

    Tvillingar bf feb 2014 - Någon som vill följas åt?

    Hej! Jag hoppar gärna in i den här tråden jag också. Jag var på KUB idag i v 12+1 och fick se våra små tvillingar igen. Vi gjorde en frysåterföring av ett embryo 10 maj, och på ultraljudet i v 7+5 såg barnmorskan att det fanns två foster. Idag bekräftades hennes misstanke om att det förmodligen rör sig om tvåäggstvillingar - vi har alltså lyckats både via frysåterföring och på naturlig väg på samma gång!

    Vår förstfödda dotter kom till på naturlig väg efter tre misslyckade IVF:er. Sorgligt nog förlorade vi henne pga komplikationer vid födseln (moderkakan lossnade). Det blev urakut snitt, men hon fick så svåra skador av syrebristen att hon somnade in dagen efter. Detta hände i mars förra året, och tiden efter det har varit fylld av sorg. Vi började försöka få syskon relativt omgående, och gjorde IVF nr 4 i höstas. Då blev jag gravid, men vid första ultraljudet i v 8 visade det sig vara en ofostrig graviditet som till sist fick avbrytas med cytotec då missfallet inte ville starta på naturlig väg. Så vi har knappt vågat hoppas den här gången. Eller hoppas har vi ju gjort ändå, men hoppet är uppblandat med en stor portion oro också. Vi kommer inte att våga lita på att vi får behålla barnen förrän vi håller dem i våra armar, men nu är vi inne i vecka 12 i alla fall - ett delmål till som vi klarat!

    Beräknad födsel är 28 januari, så vi hoppas på att det blir 2014-bebisar i alla fall.

  • kattm
    BF-lista

    kattm - bf 28 januari
    Eliezer4 - bf 11 februari
    majken30 - bf 14 februari

    Anzz - bf 16 februari
    Förväntansfulla - bf 17 februari
  • kattm
    BF-lista

    kattm - bf 28 januari
    Eliezer4 - bf 11 februari
    majken30 - bf 14 februari

    Anzz - bf 16 februari
    Förväntansfulla - bf 17 februari
    Rue - bf 28 februari
  • kattm

    Det ska bli intressant att se när alla tvillingpar kommer till världen, om vi följer listan eller inte. Genomsnittlig längd för tvillinggraviditeter ligger ju nära 37 veckor enligt vad jag har hört/läst, så förhoppningsvis kommer de flesta att stanna kvar i magen rätt så länge.

  • kattm

    Ååh vilka söta, Anzz. Var köpte du dem? Vi har funderat lite på vagn (vi har en enkelvagn som aldrig användes, men den är ju för liten nu). Vi måste kanske också köpa en större bil, så det funderar vi på att försöka titta på innan jag blir så stor att allt känns obekvämt och jag ändå inte får plats. Men kläder väntar jag nog med ett tag till. Jag har däremot tänkt börja virka lite småsaker, köpte garn idag efter ultraljudet.

  • kattm

    Rue, vi gjorde KUB idag (som gick bra). Jag är 37 år. Vi kommer nog att ta reda på kön vid RUL, om inte annat så är ju olika kön en klar bekräftelse på att det är tvåäggstvillingar. För vår del spelar det ingen roll alls vilket kön det blir, men jag tycker att det är enklare att kunna prata om en hon eller en han i magen, och så förenklar det ju namnfunderingarna en del också. Jag har inget behov av att bli överraskad vid förlossningen, men har full förståelse för de som vill vänta. Ska ni göra KUB och ta reda på kön?

  • kattm

    Vi har mest gjort KUB för att få ultraljudet i vecka 12. Min man är inte helt bekväm med tanken på Down's syndrom, medan jag skulle vilja behålla. Vi har diskuterat länge och väl innan vi valde att göra KUB, och kom överens om att inte göra något vidare test så länge risken låg under 1:100. Man erbjuds fostervattenprov om risken är högre än 1:200, men eftersom det är ca 1 % risk för missfall bara pga fostervattenprovet så skulle vi ha avstått om inte risken för någon trisomi var högre än så. Och eftersom vi inte är helt överens om hur vi skulle vilja göra om det visade sig vara trisomi 21 kom vi överens om att ta den diskussionen först när det var ett faktum. Det är ju mycket som ändras mot vad man tänker innan när man väl fått beskedet, det märkte vi inte minst när vi förlorade vår dotter. Saker som vi trodde skulle vara självklara var inte det då. Trisomi 13 och 18 (är det väl?) är enklare, eftersom de sällan är förenliga med liv. Men nu vet vi att det är låg risk för båda barnen, och det är skönt. Framförallt är jag mycket lugnare nu när jag sett att båda faktiskt är kvar och lever. Men jag har full förståelse för er som hoppar över KUB. Det är långt ifrån självklart att göra det och jag tror att det är viktigt att diskutera vad man ska göra med kunskapen innan man bestämmer sig för att genomföra testet.

  • kattm

    Eos79, visst menar du fjärde februari och inte andra april?

    Min mage ser verkligen gravid ut, men det har den å andra sidan gjort sedan förra graviditeten. I stort sett all min övervikt (ca 8 kg) sitter i midjan, ovanför naveln. Jag har gått i mammakläder hela tiden. Då kan jag ha stl 38-40. Annars får jag köpa stl 44 i byxor osv, och de sitter ju som tält på resten av kroppen. Men nu har jag ju världens bästa ursäkt till mitt utseende, kan skylla allt på tvillingarna framöver.

    Vi har berättat för den närmaste familjen, och den släkt vi träffade på semestern. Jag mådde så illa att det var lika bra att tala om varför. Jag har en del magproblem som blev mycket värre i början på graviditeten, så innan semestern var jag sjukskriven två veckor. Min chef vet därför att jag är gravid, men inte att det är tvillingar (för det visste jag ju inte då). Så jag kommer att berätta på jobbet på måndag när jag börjar igen efter semestern.

  • kattm
    BF-lista

    kattm - bf 28 januari
    Eos79 - bf 4 februari
    Eliezer4 - bf 11 februari
    majken30 - bf 14 februari

    Anzz - bf 16 februari
    Förväntansfulla - bf 17 februari
    Rue - bf 28 februari
  • kattm
    BF-lista

    kattm - bf 28 januari
    Eos79 - bf 2 februari
    Eliezer4 - bf 11 februari
    majken30 - bf 14 februari

    Anzz - bf 16 februari
    Förväntansfulla - bf 17 februari
    Rue - bf 28 februari
Svar på tråden Tvillingar bf feb 2014 - Någon som vill följas åt?