Inlägg från: Elfan |Visa alla inlägg
  • Elfan

    Kvinnliga företagare - här är vår tråd

    Kul tråd - jag hänger på! Driver en web-butik som jag hoppas kunna utveckla ytterligare.

  • Elfan

    Pokergirl> Just nu har jag ingen riktig butiksfunktion på web-sidan utan man gör beställningarna via ett formulär - fungerar alldeles utmärkt så här i starten. Har dock börjat titta på OS Commerce (tror jag det heter) men vet inte riktigt om jag har kunskapen att knacka ihop nåt på egen hand - framförallt så tar det en hel del tid att fixa. Så jag funderar vidare & mottar gärna tips hur ni andra gjort...

  • Elfan

    Sirlig>Vi bor ju på landet och har bla får så grundidén var att marknadsföra och sälja lammskinn från egen gård. Sen har jag kompletterat med en del annat eftersom jag tyckte det var tråkigt med bara en produkt i sortimentet. Nu har jag också fått en del förfrågningar så jag letar bla efter en leverantör av ull- och fleeceplädar - får se hur det går.

    Kul med affärsresa - du får rapportera hur det gick sen (och hittar du några ullplädar så ta med ett gäng till mig )!

  • Elfan

    Lilie>Kikade på din sida - jättesnygg, nåt sånt vill jag ha! Hur funkar det administrativt & kostnadsmässigt? Med risk för att avslöja hur lite jag kan om just detta med osccommerece - jag vill kunna göra uppdateringar själv och dessutom är jag lite snål så jag vill inte betala månadsavgifter eller dylikt...

  • Elfan

    anezka> *hojt* - jag letar efter bra bokföringsprogram...

    Håller också med Pokergirl angående banner på Bröllopstorget - gifte mig förra året och letar man efter nåt med bröllopsanknytning så letar man där...

  • Elfan

    Det är nog lite blandat här alltså inte bara web-shoppar - för oss är webben en liten del men dock viktig ur marknadsföringssynpunkt. Man kikar gärna på grejerna först, läser om verksamheten osv. Sen sker ofta själva försäljningen genom personlig kontakt eller andra kanaler.

  • Elfan

    Ralleröj>Det kan ta ett tag - jag la till min sida och det tog ca 1 månad. Förklaringen jag fick (från vår domän-master) var att vår topp-domän indexeras en gång per månad. Sen har det väl att göra med page-rank odyl också - en hel djungel att sätta sig in i... Ju fler sidor som länkar till ens egna sida påverkar också.

  • Elfan

    Länkbyten med andra sidor som kan vara relevanta för dina besökare kanske inom samma bransch/område. Sen finns det många länkportaler där man kan registrera sin sida - ibland krävs återlänk, ibland inte.

  • Elfan

    Liam med mamma> Jag hittade mycket användbar info på www.skatteverket.se och www.startaeget.se. Fast det viktigaste är nog att skaffa kunder först dvs kolla att det finns en marknad för det man vill syssla med. För oss började det med att vi fick förfrågningar helt enkelt och utifrån det började vi fundera på om vi kunde utveckla det hela vidare.

    Sen beror det mycket på hur man satsar - jag som är lite feg föredrar att smyga igång verksamheten vid sidan av mitt ordinarie jobb. Det funkar eftersom vi arbetar dels med personliga kontakter, dels via webben dvs inga större investeringar när det gäller lokaler odyl. Ska man däremot ha en fysisk butik eller starta en verksamhet som kräver större kapital till tex maskiner och inventarier så är det en annan femma.

  • Elfan

    Arcane> Spinner vidare lite på ditt inlägg...

    Det här med bolagsform känns som en hel djungel så jag tycker det är intressant att se hur ni andra har resonerat när ni valt (eller står i begrepp) att välja företagsform.

    Vi funderade på handelsbolag först men fick rådet att istället välja kommanditbolag eftersom företaget då blir en juridisk person. Som bolagsman är man då ansvarig för företagets skulder men för den som går in som kommanditdelägare är ansvaret begränsat till den kapitalinsats man åtagit sig.

  • Elfan

    Lilie> Intressant att höra - i det perspektivet låter ju annonskostnaden inte så farlig...

Svar på tråden Kvinnliga företagare - här är vår tråd