• Vinterankan

    Vad gör jag för fel när jag provar bh? Får alltid dubbeltuttar.

    Blir så less på mina dubbeltuttar som kommit efter senaste graviditeten. När jag står i provrummet och provar så sitter behåarna jättebra och sedan när jag klär av mig på kvällen så ser jag att brösten väller över. Och jag är helt övertygad om att jag inte köper för liten storlek. Är 167 cm lång, väger 57 kg och rätt så rak i kroppsformen. Har alltid haft 75B i storlek och köpte hem ett helt gäng nya i den storleken efter jag tappat graviditetskilona, allt såg bra ut i provhytten. Men de är helt oanvändbara. Insåg att även om fyllningen i brösten är samma nu som förut så kanske all extra hud (hade D-kupa när jag var gravid) som nu finns där gör att de blir lite större. Så nu köpte jag hem i storlek 80C istället. Verkade bra i provhytten, testade med ett tight linne över också för att se och det såg bra ut. Möjligen att kuporna kändes lite stora. Och nu när jag klär av mig så väller det över igen. Är det fel modeller som jag köper eller vad kan det vara? Utesluter helt att jag skulle ha D-kupa då mina bröst nog är att anse som små/normala. De är verkligen inte stora i alla fall. Någon som har några tips eller knep att ta till i provhytten? Börjar bli less på att gå och dra i behån för att rätta till hela dagarna.

  • Svar på tråden Vad gör jag för fel när jag provar bh? Får alltid dubbeltuttar.
  • listo

    Vad är det för modell du har? Pushup, balconette och såna modeller gör att det lättare väller över kanten.

  • listo

    Men till att börja med ska du nog mäta dig ordentligt och se vad måtten visar för storlek.

  • snedtak

    Väldigt, väldigt många kvinnor har för liten kupstorlek på sin BH. Går man efter måttabellerna blir det så. Ett tips är att gå till en riktigt bra underklädesbutik för att få hjälp.

    Regeln är iaf att om man går ner en storlek i omkrets ska man gå upp en storlek i bokstav för att få samma kupa. För att bestämma vilken omkrets du har ska man precis kunna spänna BH:n på det yttersta spännet. När tyget sedan töjer sig efter ett tag kan man flytta in hyskorna. Om man har för stor omkret glider BH:n runt.

    Jag har små bröst, absolut inget annat. Men jag har C-kupa eftersom jag har 70 i omkrets. I vissa affärer och märken som är små i storlekarna har jag tom 70D. Change är ett sådant exempel. En väninna har E- eller F-kupa och hon har visserligen större bröst än mig men inget onormalt.. Det skulle mycket väl kunna vara så att du är en 75D om du gått upp lite efter graviditeten, eller en 70C.

    När man väl hittat sin storlek är det ju inte så att allt passar magiskt bra, det finns hel- och halvkupa och allt sånt där också. Men det är ett enormt steg på vägen.

  • Vinterankan

    Använder mest "vanlig" modell (har verkligen dålig koll på terminologin här). Men sådan där som sneddar över brösten med tjockare tyg och lite, lite fyllning över hela så att inte bröstvårtorna syns. Köper aldrig några med kuddar för jag tycker det är snyggt med små bröst och vill inte att de ska bli större. Om man precis ska kunna spänna på yttersta så är 80 definitivt för stort, jag spänner lätt på innersta. Gillar inte att spänna längst ut för jag tycker det skaver på ryggen då. När jag provade nu senast så tyckte jag 75C satt bättre i kupan är 80C som kändes lite för stor. Ska läsa guiden och sedan testa igen. När jag tänker efter så har jag alltid tidigare köpt behåar med kuddar i och sedan har jag tagit bort kuddarna för att jag inte vill ha någon push-effekt. Det borde ju gett lite mer plats åt brösten så att jag kanske alltid hart lite större än 75B ändå. Nu för tiden så verkar det inte vara lösa kuddar utan att de sitter i fodret så då har jag fått byta modell lite för att hitta de kuddlösa. Får mäta lite när jag har tillgång till måttband igen, är bortrest nu.

  • Vinterankan

    Har läst guiden nu och alla tre översta punkterna stämmer på mig så jag har väl helt enkelt för liten kupa till för stor omkrets. Så som det är på den översta bilden när det väller över är faktiskt ganska precis så som det blir för mig. Men jag fattar inte hur det kan se bra ut i provhytten. Eller hur den senaste till och med kunde kännas för stor i kupan för att sedan vara för liten efter en dags användning. Får väl testa 75D nästa gång. Tack för hjälpen och kom gärna med tips på om det finns något man kan tänka på i provhytten.

  • Vinterankan

    Kan dessutom tillägga att jag tidigare lite överlägset har skrattat åt att man kan köpa fel storlek, hur svårt kan det vara liksom. Nästan så jag känner lite skadeglädje mot mig själv. Haha, där fick du din dryge fan typ.

  • pockemon

    Mitt tips är att gå till en "riktig" affär som säljer underklädermed kunnig personal tex Twillfit. Lite dyrare ja men ack så mycket bättre kvalitè och det bästa är att man verkligen får hjälp att mäta och hjälp att när man provar - hämtar och ger goda råd, Skönt att slippa klä på sig för att man ska ut och hämta nya storlekar.

    Jag har gått ner mkt i vikt det senaste året och bysten har ändrat sig, den modell som passade för ett halvår sedan passar inte alls idag så det är inte bara att ta mindre storlek när kroppen blir mindre.

       

Svar på tråden Vad gör jag för fel när jag provar bh? Får alltid dubbeltuttar.