Forum Under utredning - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ska ni adoptera och bor i Norrbotten?

  Tor 4 jul 2013 20:15 Läst 22016 gånger Totalt 14 svar
  Visar endast inlägg av Karin72 - Visa alla inlägg
  Tor 4 jul 2013 20:15

  Hej alla! :)

  Jag tänkte att vi skulle ha en tråd där vi som ska adoptera och bor i Norbbotten kan "samlas" och prata om alla våra tankar, funderingar, alla den lycka, men också frustration det innebär att vänta på sitt efterlägtade barn.
  Vore skönt att hitta nya kontakter att skriva och nätverka med och vemv vet...kanske träffas sen när vi äääänligen har hämtat hem våra solstrålar :)

  Jag och min man är precis klara med medgivandeutredningen och funderar som bäst på vilket land som känns mest aktuellt för oss utifrån vår ålder, landets krav, etc. Vore jättekul att komma i kontakt med fler par som ska adoptera och som bor i Norrbotten :)

  Trevlig sommar på er alla!

 • Mån 15 jul 2013 09:07 #4

  fabberman: tack för tipset, det ska jag kolla upp! Glad

  MollieN: Vad spännande att vänta på ett syskon. Glad Från vilket land har ni adopterat ert första barn? Blir nummer två från samma? Vi kommer pga vår ålder inte att hinna adoptera ett syskon. Känns det annulunda jämfört med när vi var inne i första adoptionsprocessen?

  FLL: Då är ni nästan i samma fas som vi då, intressant! Glad Vi funderar även vi en hel del kring detta med särskilda behov...inga lätta funderingar. Vi kikar också lite på länder men tänker att vi får ta en dialog med BFA (blir mest troligt de för oss) sen när utredningen är helt klar. Har ni kontkat med några andra som ska adoptera?    

 • Tor 25 jul 2013 23:03 #6

  Kan tänka mig att väntan är liiite lättare när man väntar på nr 2. Det känns så långt borta innan vi har vår lilla ängel här hos oss så jag försöker undvika att tänka på tidsperspektivet. Tanterna på sos är tillbaka i mitten av augusti och då ska vi "jaga dem med blåslampan" Glad...så att utredningen blir klar och beslutet kan klubbas i nämnden. Jag försöker att dela upp hela processen i delmål som vi firar av när de är klara...då känns det liiiite lättare Glad.

  Jo, det är svårt detta med särskilda behov...var går min gräns, vad känner jag i hjärtat är okej? Mest troligt lutar det åt något land i öst för vår del med tanke på ålder, längd på äktenskap etc. Och då är det ju detta med alkoholskador som så många pratar om. Har någon var er träffat något barn som har någon form av alkoholskada? Vad upplevde föräldrarna som särskilt svårt? Eller blev det inte så knepigt som "alla sa"? 

 • Mån 14 okt 2013 20:04 #9

  Hej!
  Ja, nu var det länge sen, bättre sent än aldrig Glad

  Vi är äntligen också klara med medgivandeutredningen, vilket känns skönt. Samtidigt känns det som om det är nu det börjar...att verkligen ta ställning kring detta med SN...vad känner vi, vad vill vi...och vad är möjigt utifrån ålder, krav etc. Hur mycket orkar vi med? Hittade på Mia:s hemsida olika rapporter om hur adoptionsprocessen går till i några olika länder...och suck...kände jag när jag lästa om processen i flera östländer. Så för stunden är vi inne på Sn från Kina. Psykiska handikapp skrämmer mig mycket mer än ett fysiskt. Hur tänker ni FLL? Har ni landat i något land?

  MollieN: Å så spännande att er ansökan är i Sydafrika nu. Verkligen väntans tider. Måste kännas bra att vara på gång.     

  Nu vet jag inte var ni bor någonstans i Norrbotten, vi bor i Luleå, så om någon av er i är intresserade av att träffas vore det trevligt! Alltid intressant att utbyta tankar om livet och adoption "in real life".

      

Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll