Forum Under utredning - Adoption
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Ska ni adoptera och bor i Norrbotten?

  Tor 4 jul 2013 23:03 Läst 22016 gånger Totalt 14 svar
  Visar endast inlägg av MollieN - Visa alla inlägg
 • Tor 4 jul 2013 23:03 #2

  Hej! Vi bor i Norrbotten men har visserligen redan adopterat en gång. Köar nu för att adoptera ett syskon. Kul med fler här i trakterna. Glad

 • Fre 19 jul 2013 22:12 #5

   


  Karin72 skrev 2013-07-15 09:07:40 följande:

  fabberman: tack för tipset, det ska jag kolla upp! Glad

  MollieN: Vad spännande att vänta på ett syskon. Glad Från vilket land har ni adopterat ert första barn? Blir nummer två från samma? Vi kommer pga vår ålder inte att hinna adoptera ett syskon. Känns det annulunda jämfört med när vi var inne i första adoptionsprocessen?

  FLL: Då är ni nästan i samma fas som vi då, intressant! Glad Vi funderar även vi en hel del kring detta med särskilda behov...inga lätta funderingar. Vi kikar också lite på länder men tänker att vi får ta en dialog med BFA (blir mest troligt de för oss) sen när utredningen är helt klar. Har ni kontkat med några andra som ska adoptera?    


  Karin72: Vårt första barn har vi adopterat från Sydafrika och förhoppningsvis kommer även nästa barn därifrån. Ja det känns annorlunda, även om vi är lite otåliga så är väntan än så länge lättare. Nu har vi ju redan en liten.
  Vi funderar även lite på särskilda behov men tycker att det är svårt. Vi går lite i samma funderingar som FLL kring det.
  Ska bli roligt att höra hur ni andra tänker kring landval när ni pratat mer med era organisationer.
 • Tis 24 sep 2013 21:42 #8

  Nu var det längesen  Hur går det för er båda? Grattis FLL till medgivandet! Håller ni också på att ha det klart Karin 72?

  Ibland rullar köerna på fortare än vad man tror. Vår ansökan ligger i Sydafrika sedan några veckor, så nu går vi i väntans tider igen!
   


  FLL skrev 2013-08-18 14:29:54 följande:
  MollieN: Vad kul att ni ska bli fler! Och kul att höra från nån som gått igenom processen en gång redan. Jag undrar lite kring detta med medgivande, hann ni adoptera inom de 2 år som medgivandet gäller eller fick ni "förnya"? Hur omfattande var utredning för syskon?

  Ja, första gången hann vi adoptera innan medgivandet gick ut men det var tack vare att vi redan var framme i kön när vi hade medgivandet klart. Förhoppningsvis behöver vi inte förnya den här gången heller. Utredningen för syskon var på samma sätt som den förra med alla intyg och referensbrev. I utredningen uppdaterade vi förändringar och såklart la vi till en hel del kring vårt barn och vårt familjeliv.
   
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll