• Kjellg­ren
  Äldre 14 jul 18:46
  1694 visningar
  13 svar
  Inlägg från Kjellgren Visa alla inlägg
  13
  1694

  När är det lagom att fråga om datum? Eller ska vi vänta tills hon säger nått?

  Fråga heller nu än senare - du meddelade två datum för festen, vilket av dem blev det?

  Passa också på att meddela att ni behöver veta senast två månader före festen om ni ska hjälpa till med något, annars blir det för sent.

  Rent allmänt föredrar jag att få reda på fester som kräver mitt engagemang (fixa mat eller liknande) några månader i förväg minst och även om jag bara ska boka av en helg behöver jag veta det ett halvår i förväg helst. En bit in på 2014 är redan inbokad och jag är knappast unik. Med andra ord menar jag att ni inte är för tidigt ute med att fråga.

 • Kjellg­ren
  Äldre 14 jul 18:59
  #5
  Anonym (???) skrev 2013-07-14 18:54:24 följande:
  Tyvärr tycker min svägerska att vi är ute galet tidigt om vi frågar i början/mitten på december om hon ska fira jul med oss Att säga om vi ska ses på lördag eller söndag helgen därpå är också det för tidigt. Vet inte hur många gånger vi bokat av en helg för att träffas för att sen inte få tag på henne för att boka dag. Jag tror att hon är bättre när det gäller andra men när det gäller hennes bror är hon nästan alltid ute väldigt sent.
  Då är det hög tid att hon lär sig att planera när hon tar upp andras tid. Sätt ett datum när ni måste ha besked senast och kommer inget besked innan dess så får hon fixa det själv.

  Goda vänner till oss gifte sig hemma på gården för många år sedan. Hans syster var alltid försenad men de hade bestämt sig för att börja vid angivet klockslag och systern kom när vigseln nästan var klar men insåg att det knappast var läge att bli irriterad på någon annan än sig själv. Numer passar hon enligt uppgift tiden betydligt bättre. 
Svar på tråden När är det lagom att fråga om datum? Eller ska vi vänta tills hon säger nått?
Logga in
Bli medlem