Inlägg från: LillGris |Visa alla inlägg
  • LillGris

    Igångsättning cytotec

    Jag blev igångsatt med cytotec, det gick hur bra som helst! Från första dosen tills hon var ute tog det ca 12 timmar. Fick sy tre stygn efteråt.

  • LillGris
    Aapple skrev 2013-07-24 12:47:14 följande:
    var du mogen någonting eller liknande? eller öppen sen tidigare



    Nej, inget alls. Jag kanske hade tur, jag vet inte, men det blev en snabb, enkel och komplikationsfri förlossning iaf!
  • LillGris
    Maria Nabard skrev 2013-07-24 14:39:41 följande:
    det har jag också undrat över. Cytotec ges för abort så fattar inte ens varför någon kom på tanken att det även ska ges vid igångsättelse när man kan riskera hjärnskada, blindhet eller andra skador på barn.



    Man ger det väl för att det är fosterdrivande, och det är väl tanken med en igångsättning, att barnet ska ut.
  • LillGris
    Maria Nabard skrev 2013-07-24 14:47:53 följande:
    ja, kanske det men vill man verkligen riskera att ens barn får en hjärnskada eller blir blind. Hade jag vetat det då innan så hade jag inte gått med på det och då hade de fått ta kejsarsnitt med en gång istället.



    Jag hittar inte några relevanta källor på att cytotec orsakar blindhet, men du kanske har någon?
  • LillGris
    Maria Nabard skrev 2013-07-24 14:47:53 följande:
    ja, kanske det men vill man verkligen riskera att ens barn får en hjärnskada eller blir blind. Hade jag vetat det då innan så hade jag inte gått med på det och då hade de fått ta kejsarsnitt med en gång istället.



    Jag hittar inte några relevanta källor på att cytotec orsakar blindhet, men du kanske har någon?
  • LillGris

    Men det går inte att bedöma relevansen när det är en blogg utan källhänvisningar. Om sambandet cytotec - blindhet var fastställt borde man ju kunna hitta en relevant artikel eller rapport om detta, men det finns ju inte.

  • LillGris
    Maria Nabard skrev 2013-07-24 15:07:01 följande:
    jag har inte kollat källor, jag sa att min väninnas vän fick en blind son och de på sjukhuset sa till henne att det berodde på cytotecsom hon hade fått och det var sånt som kunde ske.



    Men det låter ju helt sinnessjukt att säga så när man omöjligen kan veta. Det finns så vitt jag kan se inga vetenskapliga artiklar som stöder påståendet, och hir vet de att cytotec orsakat hennes sons blindhet? Och att det inte är av "naturliga orsaker" s.a.s. Alltså jsg säger inte att cytotec INTE orsakar blindhet, jag säger bara att det inte verkar finnas belägg för att så är fallet.
  • LillGris
    Maria Nabard skrev 2013-07-24 15:15:27 följande:
    minbebis.com/blogg/heartan/2013/04/24/igangsattning-med-cytotec-faror/



    Mjo men där står ju inget nytt egentligen. Somjag fick det förklarat för mig är det så att cytotec används vid aborter, missfall och igångsättningar för att det är starkt fosterdrivande, men tar inte död på fostret. Alltså att det är kvinnan det påverkar, snarare än fostret. Jag är dock verkligen inte en expert och kan ha fel, men jag hittar inget som säger emot det egentligen.
  • LillGris
    Maria Nabard skrev 2013-07-24 15:18:53 följande:
    bara för att allt gick bra under din födsel så är det inget säkert medel. De varnar till och med gravida från att använda det..



    ...för att det är fosterdrivande ja.
  • LillGris
    Maria Nabard skrev 2013-07-24 15:26:32 följande:
    www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp får ej användas vid graviditet. Kvinnor i fertil ålder som använder Cytotec ska använda säkra preventivmedel. Skulle du trots allt bli gravid under behandlingen med Cytotec ska du sluta ta Cytotec, och kontakta din läkare.Risk för bristning av livmodern ökar med graviditetens längd och vid tidigare kirurgi i livmodern, inkluderat kejsarsnitt. Antalet födslar en kvinna genomgått verkar även vara en riskfaktor för bristning av livmodern.



    Ja precis. Det verkar som att cytotec i första hand är en enorm riskfaktor för den gravida kvinnan (t ex att kvinnor som blivit igångsatta blödit enorma mängder osv). Men där står fortfarande ingenting om att cytotec orsakar skador på barnet, t ex blindhet. Det verkar inte finnas belägg för det. NOTERA att jag inte påstår att cytotec är en bra metod för igångsättning, eller att det bör användas i det syftet, men då för att det verkar orsaka kvinnan onödigt mycket lidande.
  • LillGris
    Maria Nabard skrev 2013-07-25 10:02:11 följande:
    jag har som sagt aldrig sagt att det är bevisat att det kan föra till blindhet.. Jag säger detta för sista gången nu eftersom du tydligen har hakat upp dig på detta. Hon som fick en blind son fick besked av sjukhuset att skadan hade uppstått på grund av cytotec, alltså ingen källa på det eller några bevis mer än att sjukhuset sa detta till mamman och beklagade vad som hänt.

    Däremot finns det vart fall 2 fall i norge där barnet har fått hjärnskada av cytotec.

    Nu har jag diskuterat färdigt med dig ang blindhet. Ett barn blev blind på  grund a cytotec och det är 1 barn för mycket!!!!!!



    Men det är ju av allt att döma ett grundlöst påstående. Det är bara det jag säger, att barnet lika gärna kunde fötts blind utan cytotec, och så länge det inte finns belägg för att cytotec orsakar saker som t ex blindhet är det ju dumt att gå runt och påstå sådant.
  • LillGris
    Repan skrev 2013-07-25 12:21:22 följande:
    Så länge det inte är godkänt för ändamålet igångsättning kan man inte ens göra dessa undersökningar på ett vettigt sätt - känns inte jättebra.

    Jag tycker att det räcker med en hel del fall av extrema komplikationer för att man ska titta närmare på användningen och kanske dra öronen åt sig lite. 



    Absolut. Och jag har aldrig förespråkat cytotec för igångsättning. Det bästa vore ju om pfizer eller vilka det nu är som tillverkar cytotec ansökte om att få den godkänd som igångsättningsmedicin så kunde det göras ordentliga tester.
Svar på tråden Igångsättning cytotec