Inlägg från: Aapple |Visa alla inlägg
  • Svar på tråden Igångsättning cytotec
  • Aapple
    Eleonor01 skrev 2013-07-24 11:34:33 följande:
    Skulle ALDRIG i mitt liv ta cytotec för att få igång förslossningen. Du vet att det är en abort medicin va?!?!? Hoppas inte att du fått frågan. Googla på det om du inte redan gjort det!!
    Jo jag vet man har de till abortet, har själv gjort en så att säga så jag vet. 
    Men vad är det som är farligt o varför använder dem det för då? 
  • Aapple
    Sweet C skrev 2013-07-24 11:52:02 följande:
    Jag blev igångsatt med det, förlossningen kom igång först dagen efter, så jag kan inte säga om det berodde på cytoteken eller ej.
    Skulle dock vägra det om jag hade vetat bättre, säger som föregående talare, googla!
    Var du öppen något eller hade mogen tapp?
  • Aapple
    Cockatoo skrev 2013-07-24 12:38:49 följande:

    det som är farligt är ifall kvinnan blir överstimulerad, dvs för mycket sammandragningar som kan orsaka livmoderruptur (framför allt på de som tidigare haft snitt) och strypa syretillförsel til barnet. vilket också kan ske vid andvändning av värkstimulerande dropp. så det är viktigt att följa barnets hälsa med ctg, hjärtljudsövervakning.
    Dem ska prova o sätta i gång i morgon och om de inte funkar gör dem inget mera tills om ca en v.
  • Aapple
    LillGris skrev 2013-07-24 12:46:01 följande:
    Jag blev igångsatt med cytotec, det gick hur bra som helst! Från första dosen tills hon var ute tog det ca 12 timmar. Fick sy tre stygn efteråt.
    var du mogen någonting eller liknande? eller öppen sen tidigare
  • Aapple
    Jessa N skrev 2013-07-24 13:21:14 följande:

    Det går nog inte att svara på riktigt. Det går ju inte att veta hur det utvecklats om man valt en annan metod. En igångsättning kommer ju inte bli aktuell i framtiden heller eftersom det blev ett snitt den här gången men om jag skulle bli erbjuden skulle jag vara mycket tveksam oavsett metod.
    Men du fick tabletter eller? när blev det problem?
  • Aapple
    Maria Nabard skrev 2013-07-24 13:27:38 följande:
    jag bor också i Norge och det var här jag fick den skiten.. efteråt fick jag slängt i ansiktet av en sur sköterska att jag i alla fall skulle vara glad att jag hade ett barn... Kommer aldrig mer föda på Ullevål, det är ett som är säkert..

    En norsk studie visade att cytotec kan ge hjärnskada på barn och det var även intervju med familjer som hade blivit drabbade.
    Men vad händer? Du fick tabletterna vilken v var du i då? 
    När började det gå snett?
     
  • Aapple
    Jessa N skrev 2013-07-24 13:46:09 följande:

    Jag fick tabletter lösta i vatten. Min man blev hemskickad vid 23 tiden för att sova då man trodde att det skulle dröja länge till. Vid 2-3 blev han tillbaka-ringd då värdena började se väldigt dåliga ut. Vid 4 föddes vår son, ett akut sovsnitt.
    Fick du dem tidigt eller sent på dagen? Var du öppen eller hade mogen tapp?
  • Aapple
    Maria Nabard skrev 2013-07-24 14:06:28 följande:
    mitt vatten gick 2 veckor för tidigt men värkarna startade aldrig och jag öppnade mig inte, efter 2 dagar med det förbannade cytotec fick jag infektion i kroppen med hög feber och ut kom brunt illa luktande (har aldrig känt en sådan äcklig stank) fostervatten, barnets hjärtljud gick ner så helt plötsligt stormade det in massa folk och sa att det blir kejsarsnitt på dig, nu med en gång. Sen gick allt fort.
    När jag inte hade öppnat mig efter 1 dygn tycker jag de borde gjort något istället för att vänta in i sista stunden på att jag skulle bli dålig och att jag kanske hade förlorat min dotter.
    Lät ju ingen bra alls. Men varför ger dem det då för?
  • Aapple

    Hur lång tid tog det? Fick du många doser? Var du öppen eller något in a ?


    zbaby skrev 2013-07-24 21:16:02 följande:
    Jag har blivit igångsatt med det två gånger, hur smidigt som helst! Jag litar på den svenska sjukvården!

  • Aapple
    Repan skrev 2013-07-26 14:30:50 följande:
    Ja jag är halvvägs nu och tycker det verkar så oerhört komplikationsfyllt med igångsättning, att det inte hjälper mig att känna mig osäker på just cytotec även om jag vet att det används med goda resultat på många håll... 

    Har läst om ballongen, det kan man ju testa, gel och så vidare... Smärta kan jag räkna med men jag försöker väl förstå vilken typ av igångsättning som är skonsammast och långsammast. Komplikationerna verkar ju uppstå mycket i samband med att det går alldeles för fort.

    Nåväl, förlåt det är OT, ska ta upp det med BM om jag kan få snittas istället alternativt lära mig mer om andra igångsättningsmetoder... Jag är livrädd för snitt också, tycker det verkar oerhört obehagligt, men igångsättning klår det. Förhoppningsvis startar det av sig självt...
    Men nu för tiden får man ju inte gå över mer än 14 dagar innan barnet ska ut.
    Det funkade perfekt för mig. Inga komp alls o dem hade koll gav mig små doser hela tiden för resultat.
    SÅ inget ont att säga om cytotec alls. Men det är ju olika.

     
Svar på tråden Igångsättning cytotec