• Äldre 24 Jul 17:31
    173039 visningar
    46 svar
    46
    173039

    Vilken säng är den bästa?

    Det är dags för sängköp och det är SVÅRT att veta vilken säng som är bäst och mest prisvärd! Har lovat mig att aldrig mer köpa IKEA-säng men en jag testat var ritkigt skön. Och prisvärt är det ju verkligen där. Har också fallit för Carpe Diem men eftersom de är svindyra och inte zonindelade är ju risken att de blir lite hängmatteformade med tiden och behöver bytas ut efter några år - inte så prisvärt. Gillade också Jensens dyraste (60 000 kr, så mycket tänker jag nog inte spendera). Skulle gärna vilja ha en bredare dubbelsäng och då finns ju Ana sängar till ett hyfsat pris. Men jag vet inte om jag tycker att de är tillräckligt sköna.

    Hästens går bort eftersom jag är allergisk mot hästar.

    Har också funderat på Kinnabäddden som är rätt billig via sajten Sleepo, men har aldrig haft möjlighet att testa dom.

    Men bäst i känsla är absolut Carpe Diem. Och på andra plats kommer Jensen.

    Så har ni några tips? 


    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Svar på tråden Vilken säng är den bästa?
  • Äldre 24 Jul 17:36
    #1

    Ingen sängofil i krokarna?


    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Äldre 24 Jul 17:50
    #2

    Puffar lite till...


    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Äldre 24 Jul 21:55
    #10

    Tack för tipsen!

    Mios sängar har jag testat och jag föll inte riktigt för dom. Det var en som var okej men jag minns inte vad den hette.

    Jag har läst om ett par som var jättebesvikna över just sättningar i Carpe Diem efter bara 5 år så det är ju en varningsklocka - de har ju bara pocketresår så jag tror att en zonindelad säng är att föredra. 

    Det finns en Jensen på rea nu för ca 18 000 men den var ju inte lika skön som den för 60 000! 


    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Äldre 24 Jul 22:03
    #13
    straw2008 skrev 2013-07-24 21:59:04 följande:
    Vi köpte Ikeas dyraste säng 2008 o den blev dålig på ett år, som en hängmatta. Vi har nu beställt en ekens Continental comfort för 22000 istället för 28000 då det är något jubileum just nu. Vårt krav var att sängen INTE ska ha zoner då vi ligger huller om buller i sängen o vi är så fruktansvärt trötta på att hamna i gropar. Just nu har även cArpe diem erbjudande på en av deras, istället för 42000 kostar den nu 30000. Vi valde ändå som sagt ekens. Man kan även vända på ekens madrasser vilket gör att sängen räcker längre!!
    Men var IKEAS säng zonindelad? Det måste ju motverka hängmattetendenser tänker jag eftersom fjädrarna är olika starka (tjocka). Sen är klart att man måste ligga i rätt zon Men Ana sängar har zonerna spegelvända så man kan vända madrassen, jag undrar om inte de andra också har det. Jag har aldrig prövat Ekens, vilken affär säljer dessa?
    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Äldre 24 Jul 22:13
    #17
    straw2008 skrev 2013-07-24 22:08:23 följande:
    Kan absolut tänka mig att Ikeas var zondelad men vi förstod nog inte riktigt det (eller trodde nog att det var något bra). Men zon är ju mjukare vid höft o axel vilket för att rumpan åker ner i en grop sen kommer man typ inte upp därifrån då man sover. Vaknar o har legat som ett U hela natten. Ekens säljs hos bl.a. Sängjätten som alltid har gratis hemkörning. Vi köpte en i jubileumsfärgen mullvad som levereras på tisdag
    Jag förstår att det inte blir så bra när man sover lite huller om buller. Men höften ska ju åka ner, midjan upp och axeln ned. Just för att man inte ska ligga som en räka! Så jag förstår inte riktigt hur du hamnar i ett U. Men det kanske är för att du inte ligger rätt i zonerna?
    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Äldre 24 Jul 22:15
    #19
    JPT skrev 2013-07-24 22:12:07 följande:
    Vi har en Jensen och är väldigt nöjda. Det tog ett tag för att vänja sig och i början var jag tveksam till om vi hade valt rätt, men efter några månader kändes det riktigt bra. Vi höll på velade fram och tillbaka i flera månader, men i slutändan får man nog gå på magkänslan. Det var ingen monstervariant utan den kostade väl runt 25' tror jag. 

    Mina föräldrar har haft sin Jensensäng i snart femton år tror jag och den känns fortfarande riktigt bra. Den kanske inte precis som ny, men den känns absolut inte sliten på något sätt.  
    Jag tyckte att den kändes lite stummare än Carpe Diem eller den dyraste Jensen-sängen. Den är inte för hård då? Jag gillar verkligen mjuka sängar men vill ju ändå ha tillräckligt stöd så att ryggen ligger hyfsat rak. Men han som sålde sängar hade själv en Jensen så det är nog ett bra tecken
    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Äldre 24 Jul 22:17
    #20

    Wonderland och Dux känner jag inte till. Men jag har provat alla på Sova så då har jag nog inte fastnat för den. Dux har jag nog aldrig ens provat.

    Ni som gillar era sängar får gärna beskriva vad ni uppskattar med dom! Och vilken känsla de ger...det är ju också så olika vad man gillar.

    Jag gillar att bli omsluten som man blir i Carpe Diem. Men vill ändå känna att jag ligger rakt. Sover alltid på sidan så det är också viktigt att axelpartiet kommer ner ordentligt i sängen. 


    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Äldre 25 Jul 14:22
    #23
    Virriga Vera skrev 2013-07-25 14:20:44 följande:
    Vi köpte en Wonderland continentalsäng för ca 10 år sedan och den är underbar. Men det viktiga är ju att ni provar. Jag rekomenderar er att gå till en Sova eller Sängjättenbutik för att få bra hjälp. De kan sängar där och det finns sängar i alla prisklasser.
    Jag har prövat alla sängar i Sovabutiken De enda jag föll för var Jensen och Carpe Diem. Men de är så satans dyra.

    Jag har varit i flera sängbutiker flera gånger. Det är svårt det här! 
    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Äldre 31 Jul 11:27
    #25

    Nu börjar det närma sig beslut! Var igår på Kungsängen men alla deras sängar är bara zonindelade i axelpartiet, så man ligger liksom i nedförsbacke. Det går bort för mig som alltid ligger på sidan och behöver sjunka ner ordentligt i höften också..

    Ska kanske besöka Sängjätten idag. Sova-butiken har jag ju gjort...det fanns även en säng på MIO som var okej, får nog testa den igen. Tyvärr är det lite långt till IKEA, får se om vi struntar i det...

    Någon som har fler tips? 


    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Äldre 31 Jul 11:35
    #26

    Å vad jag är sängförvirrad!! Hur mycket ska man egentligen spendera på en säng? Och varför är jag bara inte helt otroligt snuskigt rik som kan välja det jag vill istället för att kompromissa? Då hade det nog blivit Jensens dyrare eller en Carpe Diem jag hade kunnat byta med tiden och den fick sättningar.


    Luck is what happens when preparation meets opportunity
  • Äldre 31 Oct 18:56
    #33
    Kastrullresan skrev 2013-10-29 21:33:56 följande:
    Gissar att TS redan har köpt säng.

    Håller med angående Carpe Diem, bästa sängen någonsin! Vi bytte från Dux/Hästens sängar  till Carpe Diem för några år sedan och är verkligen supernöjda.

    Dyr ja, men tänk på att man tillbringar ca 1/3 av sitt liv i sängen så nog är det värt det.

     
    Nej det har jag inte Vi har prioriterat andra saker och kommer att göra det en tid framöver. Men så fort vi har ekonomisk möjlighet kommer vi att köpa en ny säng. Men jag har blivit lite skeptisk mot Carpe Diem efter att ha läst att den har fått allvarliga sättningar efter 5 år, dvs den blir som en hängmatta. Mycket för att den inte är zonindelad och för att den är så mjuk tror jag. Jag vill ju att en säng ska hålla, särskilt till det priset! Men det är den skönaste säng jag prövat! Sen tycker jag också att Jensens sängar, de dyraste, var riktigt bra! Men de var ännu dyrare...
    Luck is what happens when preparation meets opportunity
Svar på tråden Vilken säng är den bästa?