• Millan83

    Ert bästa coleslaw-recept!

    Vill göra en god coleslaw men misstänker att det är svårt(??) att få den god och krämig med mjuk vitkål! Ge mig era bästa recept! Gärna utan morot, den kommer ändå uteslutas.

  • Svar på tråden Ert bästa coleslaw-recept!
  • pigglet

    8 dl finstrimlad vitkål


    3 msk majonäs(inte mager)


    1 tsk dijonsenap


    1 dl fet creme fraich


    salt

    Den blir bara godare efter någon dag. 

  • Anna74a

    Vitkål, morot i önskad mängd.
    Salt, peppar, lökpulver.
    Majonnäs och crème fraiche.
    + en skvätt konc. ananasjuice och sist men inte minst spiskummin.

  • Tow2Mater

    Den finstrimlade vitkålen blir mjuk om du kramar den med lite salt och vinäger. Sen lägg till de andra ingedienserna.

  • lovely89

    Detta är världens godaste jag lovar.. Och den ska helst ätas dagen efter..

    2 dl äkta majonäs
    1 dl matyoughurt eller turkisk youghurt
    1 burk finkrossad ananas
    1 skalat rivet päron störta rivsidan
    1-2 rivna morötter minsta rivsidan
    1-1/2 Och riven vitkål beroende på hur mkt man vill ha i
    3 msk grädde

     

  • tro  hopp  kärlek

    riven vitkål med hjälp av osthyvel
    rivet äpple
    sås gjord av 2 delar cremefraiche 1 del hemgjord majonäs
    lite senap, salt, peppar.

    man kan tillsätta purjolök,/vitlök/gul lök om man vill. ha lite mer sting.

    vill man ha lite matigare kan man tillsätta, vindruvor, ananas, russin valnötter, fruktcoctail.  pasta

  • MammaBella

    Vitkål riven på mandolin så den är riktigt tunn!
    1 rivet äpple. 
    En halv rödlök riven på mandolin
    Dijonsenap efter smak. (Det är även gott att göra med pepparrot)
    Lätt cremé fraiché efter tycke
    Några msk majonäs
    Salt och peppar
     

  • Coxia
    Tow2Mater skrev 2013-08-08 03:36:06 följande:
    Den finstrimlade vitkålen blir mjuk om du kramar den med lite salt och vinäger. Sen lägg till de andra ingedienserna.
    Man behöver inte saltet och vinägern. Kålen blir mjuk av att bara krama den med händerna. 
     

    Jag gillar en lös majonäs som bas, jag gör i stavmixern tar bara 1 minut.
    1 ägg
    1 vitlöksklyfta
    1 sprut med senap (ca 1 tsk)
    1 tsk vinäger
    1 dl rapsolja

    Kör med stavmixern, klart.  
Svar på tråden Ert bästa coleslaw-recept!