• Little Ms Chatterbox

    Stor sats på mjölkfria våfflor (minst 30 st) ?

    Ska ha kalas, har tvillingar och i år fick de bestämma var sin rätt, ena valde middagen och andra valde våfflor istället för tårta. 
    Det kommer nog 14 pers, själv är jag GBP opererad och kan inte äta mer än 1½ våffla, max sen får jag gå och lägga mig medans ena födelsebarnet kommer se det här som en sen måltid och kommer spara sig för mer plats redan dagen innan förmodligen så hon kommer vilja ha 15 stycken, det får hon givetvis inte men kommer nog försöka med 5 iaf
    Ett barn är mjölkproteinallergiker och vi brukar köra på samma till alla, brukar göra på havredryck men mitt recept är inte riktigt bra, har inte hittar riktigt rätt när jag har mixtrat mig fram och om man ska börja förstora det och det inte är perfekt så kan det bli riktigt dåligt. Så jag behöver ett recept på 40 - 50 våfflor.

    Jag har ett dubbeljärn och två enkeljärn så tror inte att det kommer bli så jättesvårt att göra alla, bara det är ett bra recept. 


  • Svar på tråden Stor sats på mjölkfria våfflor (minst 30 st) ?
  • Fia 28

    Mitt recept ser ungefär ut såhär:

    1 liter havremjölk
    3 ägg
    50g smör
    1 msk socker
    ½ msk salt
    7 dl mjöl (eventuellt lite mer)

    Har aldrig räknat hur många våfflor det blir, men det är ju bara att dubbla eller trippla receptet.        

  • Little Ms Chatterbox
    Fia 28 skrev 2013-08-09 10:52:03 följande:

    Mitt recept ser ungefär ut såhär:

    1 liter havremjölk
    3 ägg
    50g smör
    1 msk socker
    ½ msk salt
    7 dl mjöl (eventuellt lite mer)

    Har aldrig räknat hur många våfflor det blir, men det är ju bara att dubbla eller trippla receptet.        


    Kan du gissa lite på hur många det blir? 7-8 eller 12-15, eller ännu fler. Det är ju rätt så stor skillnad 8 eller 16 st och om jag tripplar satsen.
  • Fia 28
    Little Ms Chatterbox skrev 2013-08-09 10:54:39 följande:
    Kan du gissa lite på hur många det blir? 7-8 eller 12-15, eller ännu fler. Det är ju rätt så stor skillnad 8 eller 16 st och om jag tripplar satsen.
    12-15 kanske. Bättre att göra för mycket smet som går att spara till en annan dag än att det blir för lite.
  • Annelie 76
    Fia 28 skrev 2013-08-09 10:52:03 följande:

    Mitt recept ser ungefär ut såhär:

    1 liter havremjölk
    3 ägg
    50g smör
    1 msk socker
    ½ msk salt
    7 dl mjöl (eventuellt lite mer)

    Har aldrig räknat hur många våfflor det blir, men det är ju bara att dubbla eller trippla receptet.        


    Ska det inte vara jäsmedel i? Vanligtvis är det väl bakpulver i smeten också?

    Jag rekommenderar att göra smet på jäst. Lite besvärligare då smeten måste jäsa men våfflorna som ev blir över går att spara (det kan man inte med bakpulvervåfflor). Då kan du även börja lite i förväg så det inte blir så långa väntetider. Här är ett vanligt recept med mjölk, byt ut det mot havremjölk bara: http://vaffelrecept.blogspot.se/2011/03/vafflor-med-jast.html  
  • Fia 28
    Annelie 76 skrev 2013-08-09 11:01:05 följande:
    Ska det inte vara jäsmedel i? Vanligtvis är det väl bakpulver i smeten också?

    Jag rekommenderar att göra smet på jäst. Lite besvärligare då smeten måste jäsa men våfflorna som ev blir över går att spara (det kan man inte med bakpulvervåfflor). Då kan du även börja lite i förväg så det inte blir så långa väntetider. Här är ett vanligt recept med mjölk, byt ut det mot havremjölk bara: vaffelrecept.blogspot.se/2011/03/vafflor-med-...  

    Jag har aldrig nånsin använt jäsmedel i våfflor.
  • Annelie 76
    Fia 28 skrev 2013-08-09 11:03:58 följande:

    Jag har aldrig nånsin använt jäsmedel i våfflor.
    Blir de inte som pannkakor då? Jag vill ha mina frasiga...
  • Little Ms Chatterbox
    Annelie 76 skrev 2013-08-09 11:01:05 följande:
    Ska det inte vara jäsmedel i? Vanligtvis är det väl bakpulver i smeten också?

    Jag rekommenderar att göra smet på jäst. Lite besvärligare då smeten måste jäsa men våfflorna som ev blir över går att spara (det kan man inte med bakpulvervåfflor). Då kan du även börja lite i förväg så det inte blir så långa väntetider. Här är ett vanligt recept med mjölk, byt ut det mot havremjölk bara: vaffelrecept.blogspot.se/2011/03/vafflor-med-...  
    Det går att spara vanliga våfflor också Det är inte frasiga men barnen här är inte så nogräknade om det finns våfflor till frukost
    Jag har tänkt att börja innan alla kommer till bords, jag tänker inte stå och slava vid spisen när alla andra sitter och äter gott.
    Kanske så skickar jag ut dom i bakomliggande skogen där det växer en massa hallon så kan de få rårörda till våfflorna... Drömmer
    Kom på att jag har jordgubbar i frysen med ska nog göra sylt på det med 
  • Fia 28
    Annelie 76 skrev 2013-08-09 11:09:20 följande:
    Blir de inte som pannkakor då? Jag vill ha mina frasiga...
    Nope, havremjölken gör dem frasiga ändå.
  • Annelie 76
    Little Ms Chatterbox skrev 2013-08-09 11:09:42 följande:
    Det går att spara vanliga våfflor också Det är inte frasiga men barnen här är inte så nogräknade om det finns våfflor till frukost
    Jag har tänkt att börja innan alla kommer till bords, jag tänker inte stå och slava vid spisen när alla andra sitter och äter gott.
    Kanske så skickar jag ut dom i bakomliggande skogen där det växer en massa hallon så kan de få rårörda till våfflorna... Drömmer
    Kom på att jag har jordgubbar i frysen med ska nog göra sylt på det med 
    Med jäst i är våfflorna frasiga länge. Som sagt, jag kan rekommendera sån smet.
  • Fia 28
    Annelie 76 skrev 2013-08-09 11:09:20 följande:
    Blir de inte som pannkakor då? Jag vill ha mina frasiga...
    Nej, havremjölken gör dem frasiga ändå.
Svar på tråden Stor sats på mjölkfria våfflor (minst 30 st) ?