• Anonym (okunnig)

    Hur gör ni kycklinglår i ugn?

    Jag vill inte ha något flashigt recept med 300 exotiska ingredienser vilket är det enda jag hittar när jag googlar. Hur gör ni kycklinglår i ugn?

  • Svar på tråden Hur gör ni kycklinglår i ugn?
  • Masken84

    Tar ut dom ut frysen dagen innan. Och när de har tinat så gör jag marenad eller om vi har färdig hemma. Lägger kyckligen i en påse med marenaden låter den ligga där i ett dygn sen in i ugnen :)

    God marenad:

    Olja/ soya
    Kryddor (vad man nu vill ha) paprika, vitpeppar grillkrydda,
    Sambalolek ( om man gillar stark mat)
    Citron

  • Anonym (så)
    Anonym (okunnig) skrev 2013-08-16 17:55:54 följande:
    Jag vill inte ha något flashigt recept med 300 exotiska ingredienser vilket är det enda jag hittar när jag googlar. Hur gör ni kycklinglår i ugn?

    Tar dem direkt  från frysen, lägger dem på plåt, salt och peppar och in i ugn.
  • Angeliqan

    Tvätta potatis och morötter (ev skala).
    Skiva sedan potatisen och morötterna i tunna skivor och lägg i en ugnsform.
    Lägg kycklinglåren (jag använder kycklingklubbor) på det andra. Krydda med salt och peppar och in i ugnen.
    Man behöver ingen fett för kycklingen i sig är fet.
    Servera med vitlökssås (gräddfil, vitlök, salt, peppar) och ev en sallad till.

    Mycket snabbt och enkelt.
    Ca 200 grader på ugnen i kanske 1 timme.

  • Lena

    Soja,peppar,spiskummin och curry på

    Eller

    Chilisås, riven ingefära och teriyakisås på

  • Anna74a

    Att grilla sönder dem så att de är riktigt knapriga och lite torra gillar jag :)

  • sextiotalist

    Ska jag vara riktigt lat, så penslar jag grillolja på dom och in i ugnen, sedan gör jag en sås på skyn och serverar med ris

  • frökenelisabeth

    Jag brukar köra en bas med olivolja och sen efter devisen något surt (t ex citron), något salt (t ex soja), något sött (t ex honung eller farinsocker), något starkt (chili) och så kanske lite extra smaker man gillar. Ingefära är supergott. Örtkryddor är också bra till kyckling (timjan, rosmarin, basilika...)

    Marinera innan, eller pensla på innan du kör in dem i ugnen.

  • sextiotalist
    frökenelisabeth skrev 2013-08-16 20:11:12 följande:
    Jag brukar köra en bas med olivolja och sen efter devisen något surt (t ex citron), något salt (t ex soja), något sött (t ex honung eller farinsocker), något starkt (chili) och så kanske lite extra smaker man gillar. Ingefära är supergott. Örtkryddor är också bra till kyckling (timjan, rosmarin, basilika...)

    Marinera innan, eller pensla på innan du kör in dem i ugnen.
    Ingefära är fantastiskt god krydda till kyckling och fläsk 
  • Harmagedon

    Marinerar ca en timme i olja, juice ( den man har hemma), soja och ingefära (pulver funkar). Orkar man kan man koka ner marinaden till en glace o slå över vid serveringen.

    Enklaste tillbehöret är en bulgursallad.

  • Anonym (okunnig)

    Tack för era svar!

  • skogssmurfen

    Jag lägger dem i en form med lite högre kanter, fyller på med vatten så det täcker halva låren.. Sen kryddar jag riiiiiiikligt med curry och grillkrydda.. Sedan gör jag en redning på en del av vattnet/skyn, blir en supergod currysås! Och låren blir super saftiga i och med vattnet.. Ca 2h i ugnen.. Just det, vänder på låren ett par gånger under tiden och passar då på att krydda mer :)

  • Anonym (okunnig)
    skogssmurfen skrev 2013-08-16 21:37:55 följande:
    Jag lägger dem i en form med lite högre kanter, fyller på med vatten så det täcker halva låren.. Sen kryddar jag riiiiiiikligt med curry och grillkrydda.. Sedan gör jag en redning på en del av vattnet/skyn, blir en supergod currysås! Och låren blir super saftiga i och med vattnet.. Ca 2h i ugnen.. Just det, vänder på låren ett par gånger under tiden och passar då på att krydda mer :)
    Vad har du för temp på ugnen?
  • skogssmurfen
    Anonym (okunnig) skrev 2013-08-16 21:39:56 följande:
    Vad har du för temp på ugnen?

    175-200 grader :)
  • Anonym (mums)
    skogssmurfen skrev 2013-08-16 21:37:55 följande:
    Jag lägger dem i en form med lite högre kanter, fyller på med vatten så det täcker halva låren.. Sen kryddar jag riiiiiiikligt med curry och grillkrydda.. Sedan gör jag en redning på en del av vattnet/skyn, blir en supergod currysås! Och låren blir super saftiga i och med vattnet.. Ca 2h i ugnen.. Just det, vänder på låren ett par gånger under tiden och passar då på att krydda mer :)

    Låter gott!! Kör du tinade eller frysta lår?
  • Anonym (mums)

    Och hur gör du såsen sen?

  • skogssmurfen
    Anonym (mums) skrev 2013-08-16 21:45:02 följande:
    Låter gott!! Kör du tinade eller frysta lår?

    Anonym (mums) skrev 2013-08-16 21:48:02 följande:
    Och hur gör du såsen sen?

    Helst tinade, frysta går, men då får man åka tiden lite.. Köttet ska liksom ramla av benen.. Jag silar skyn/vattnet, det blir rätt mycket så jag brukar inte använda allt, hur mycket man vill ha beror ju på hur mycket sås man vill ha.. Sedan blandar jag i mjöl eller maizena och låter det koka i några minuter.. Blandar mjölet med lite kallt vatten i en shejker först så blir det inga klumpar..
  • Anonym (Lergryta)

    Ner med kycklinglår ris tomater maj i en lergryta på med kryddor. Kan inte bli lättare

Svar på tråden Hur gör ni kycklinglår i ugn?