Inlägg från: Anonym (ÖppetFörhållande) |Visa alla inlägg
 • Anonym (ÖppetFörhållande)

  Regler för öppet förhållande?

  Jag har funderat mycket över det här med öppet förhållande. Inget jag egentligen är intresserad av i nuläget, men tycker att det är kul att fantisera om ibland. Typ att om 5-10 år så kanske vi känner oss bekväma med det, och tycker att det är en liten krydda som förhoppningsvis även kan ge det gemensamma sexlivet en nytändning (om det nu behövs).

  Men när jag tänker på det så tycker jag också det är lite "roligt" att tänka ut förhållningsregler och så för detta arrangemang. Jag gillar listor och organisation, så är väl lite dubbelt upphetsande, hahaha.

  De regler jag funderar på är:

  1. Det får endast handla om sex. Märker man att man börjar få romantiska känslor för den extra partnern så får man bryta, antingen med den extra eller från vårt äktenskap.

  2. Det får inte vara någon som båda känner väl. Alltså fine om jag har typ hälsat på hen någon gång (tänker typ en arbetskamrat till honom eller så), men inte någon av mina eller våra gemensamma bekanta. Givetvis gäller samma åt andra hållet, jag ska liksom inte ligga med hans polare.

  3. Man ska vara väldigt ärlig med att man är gift och att man INTE är otrogen, d.v.s. den andra partnern ska vara väl medveten om att detta inte görs bakom min/min mans rygg. Diskretion från allas håll är ju också önskvärt, men det kan man ju aldrig vara säker på från de extra parternas sida förstås.

  Detta är typ de regler jag känner mig ganska säker på. Andra har också dykt upp i huvudet, men jag har avfärdat en hel del.

  Frågor till er som har/har haft/kan tänka er att ha/kan tänka er att fantisera att ni har ett öppet förhållande:
  - Vilka regler passar/passade er/dig?
  - Är det viktigt att båda har samma regler?
  - Vad är dina spontana tankar kring de regler jag "kommit på"?

  Tack för svar! Tycker det är lite roligt att bolla sådana här frågor. Har lite svårt att bolla med mannen ännu, han är inte så öppen för detta hitintills (kan dock tänka sig att jag ligger med andra tjejer) och är inte den som gillar att fantisera på samma sätt som jag. Han har dock inte nekat till att detta skulle kunna ändras i framtiden när vårt eget sexliv börjar bli lite slentrian...

  Ps. Observera vilka jag vänder mig till ovan. Jag frågar alltså inte dig som tycker att ett öppet förhållande är avskyvärt eller liknande...

 • Svar på tråden Regler för öppet förhållande?
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Anonym (anonym) skrev 2013-08-21 14:40:39 följande:
  Jag skulle inte vilja att det förekom sex (med andra)  i vår gemensamma säng. Men det är mer ett önskemål än en regel.
  Alltså att ni var och en tog hem andra och låg med i er säng? Eller menar du att ni skulle ha trekant? Det är ju förstås också en typ av öppet förhållande...

  Men har ni ett öppet förhållande idag? Eller är det mer en fantasi från din sida?

  Själv hade jag nog föredragit om det höll sig utanför vår säng och egentligen hela vårt hus (om vi inte bestämde oss för att ha tre/flerkant då), men det är ju jag det!
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  nanneN skrev 2013-08-21 17:37:52 följande:

  Vissa har regler i stil med "max tre träffar". Alltså att man får träffa en person max tre gånger, sedan måste man bryta och gå vidare. Detta för att förhindra djupare känslomässiga engagemang i dom man har sex med.
  Återigen inget jag praktiserar då jag anser att man måste kunna separera känslor och sex i alla lägen, men något som förekommer i öppna förhållanden.
  Det här sista har jag tänkt på också. Fast inser att det hade nog varit väldigt tråkigt. För jag (och de flesta andra tror jag?) har ju bättre och bättre sex för var gång... Trist om man hittar någon man matchar med då, så får man bara ha sex tre gånger (eller ja, fler gånger kanske, men tre träffar då eller vilket antal man nu bestämt).

  Så det hade jag nog inte gillat som sagt, men det är ju som du säger, alla får ju sätta upp de regler som funkar för ens eget förhållande!
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Anonym (våra regler) skrev 2013-08-22 14:33:28 följande:
  Vi ha de reglerna du skriver plus dessa:

  *Ej sex med någon annan hemma hos oss.
  *Man berättar inte innan man träffar någon, däremot efteråt.
  *Alltid dusch efteråt innan vi har sex tillsammans igen.
  *Barn med någon annan är absolut förbjudet - därav kondomkrav alltid oavsett ytterligare skydd. 
  Just det ja, kondom givetvis! Det har jag också tänkt på, av samma anledning, plus mot könssjukdomar då. Ett ABSOLUT måste!!

  Ja det med hemma hos oss känner jag med, som jag skrev lite tidigare också. Dels för att det känns lite som vår sfär, plus att risken att den andra kommer finns ju faktiskt.

  Ja, jag kan själv inte riktigt bestämma mig med det där att berätta eller ej. Och fråga eller ej, som någon tog upp tidigare. Men jag kan ju förstå att man inte vill veta innan kanske, typ NU ligger han med någon annan. Å andra sidan tänker jag att om den tanken (=NU ligger han med någon annan) gör mig väldigt upprörd, så kanske jag är upprörd nog bara av att veta att han ligger med andra. Men ärligt talat vet jag inte, ännu :)

  Det där med duschen hade nog kvittat mig lite, eller det hade nog mer berott på hur svettig och så han var efteråt. Alltid trevligt med dusch emellan i vilket fall förstås, men hade kanske inte haft det som en regel. Men det är jag det, han kanske hade velat ha det...
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Mr x skrev 2013-08-22 16:28:47 följande:
  Tycker inte det måste vara exakt samma regler för båda bara man är överens om det.
  Men viktigt att man är överens INNAN man börjar prova sig fram.

  Att man pratar om det både före och efter tycker jag är en bra grej.

  Lite listor är ju en bra ide´ ;)
  Nej, jag är nog böjd att hålla med där. Behöver inte vara samma regler för båda, så länge båda är nöjda med de regler som ens partner ska hålla sig till, hehe. Ja, ens egna också, givetvis...

  Jo, det är ju rätt att man bör bestämma innan. Jag tänker dock att det kanske uppkommer situationer som man inte tänkt på, men som är lite i gråzonen. Men då får man väl ta det då. Jag vet inte ens vad det skulle kunna vara...

  En annan regel jag själv tänkt på är att man inte får prova något som man inte åtminstone försökt prova inom förhållandet. Eller så, det finns grejer som jag verkligen vill göra med min man, men han vill inte. Vilket jag givetvis respekterar! MEN, jag hade blivit väldigt sårad om han sen kom hem och hade provat det med någon annan. Däremot om det är något man vill prova, som man också föreslagit för sin partner och denna nekat, så tycker jag det är OK. Det är ju på något sätt lite poängen kanske, att man kan få prova sånt som ens partner inte är så förtjust i.

  Men jag vet inte, för sen kan ju en ny sexpartner föreslå något nytt som man liksom inte ens tänkt på själv, och då är det ju någon slags gråzon. Ska man då säga "Nej tyvärr det där har jag inte gjort med mannen/frugan ännu, så jag måste hem och prova det där först", haha.
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Anonym (bekanta) skrev 2013-08-22 20:22:37 följande:
  bekanta hade öppet förhållande

  deras regel var att det ALLTID skulle fråga sin respektive innan om just den person de tänkt ha sex med.
  den andre hade alltså veto 

  allt frid och fröjd i flera år, tills en dag den ena parten glömde fråga sin partner i förväg, utan bad om lov i efterhand - hade partnern fått frågan innan som de bestämt hade allt varit frid och fröjd och det hade blivit ett ja, men eftersom regelbrott förekommit blev resultatet separation. 
  Ja, det kan jag förstå att det blev så. Det blir ju givetvis otrohet om man bryter reglerna. Jag hade dessutom förmodligen blivit mer sårad (men nu spånar jag bara) om min man hade brutit mot de regler som vi tillsammans satt upp och lovat följa, än om han hade varit otrogen om vi inte hade ett öppet förhållande alls. Jag kan inte sätta fingret på det, men hade liksom känts som ett större svek att han bara var tvungen att ta det där lilla extra steget också.

  Men för övrigt, angående regeln, så tycker jag väl den vart ganska bra. OM man vill veta i förväg och varenda gång ens partner har sex med någon annan. Men om vi bestämde oss för att man alltid skulle berätta, så hade detta kunnat vara en väldigt bra regel. Då kan man ju mer eller mindre slopa min regel nummer 2, för det kan ju bestämmas från fall till fall i stället...
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Anonym (x) skrev 2013-08-22 20:25:13 följande:

  Tror att i de flesta förhållanden blir det separation efter ett tag om man inte nöjt sig med sin partner utan velat ha fler.
  Jag håller med, i de fall man gör det bakom ryggen på sin partner.
  Det är inte vad det handlar om i denna tråden, dock.
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Anonym (x) skrev 2013-08-22 20:37:56 följande:

  Fast det spelar nog ingen roll tyvärr vare sig man gör det bakom ryggen eller inte, förr eller senare tar det slut
  We'll just have to agree to disagree, then...
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Anonym (Våra regler 2) skrev 2013-08-22 20:41:45 följande:
  Våra regler är följande

  * Inte någon som den andra behöver träffa (Om det inte är gemensamt äventyr)
  * Berätta efter, men helst innan - plus alla detaljer som den andra vill veta om sexet
  * Skydda sig ordentligt - könssjukdomar så som graviditet
  * Var ärlig mot den man har sex med - berätta att man är upptagen i en relation och det bara handlar om sex
  * Avbryta kontakten med utomstående partner om känslor skulle smyga sig på
  Låter ju typ som jag tänkt då! Funkar det bra?

  Haha, måste bara kommentera "känssjukdomar så som graviditet"... You funny :D
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Anonym (x) skrev 2013-08-22 20:48:46 följande:

  Japp helt rätt, vill man inte ha ett seriöst förhållande ska man som sagt inte ens tänka tanken på att ha flera partner.
  Kan du engelska? Försöker inte vara nedlåtande på något sätt nu, jag undrar verkligen. För det verkar inte som att du förstod vad jag skrev. Eller så skulle du kanske separerat dina två senaste meningar? Här fick du det att låta som att jag håller med om det du skriver efter kommatecknet, vilket jag alltså inte gör.
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Anonym (Våra regler 2) skrev 2013-08-22 20:50:57 följande:
  Det funkar alldeles utmärkt, vi har inte sex med andra så ofta att det stör vår relation utan det är just som krydda för en själv.

  Haha, fel ordval kan bli tokigt ibland, jag bjuder på den
  Hehe, ja man ska ju bjuda på sig själv :D

  Kul att det funkar för er! Det är klart, det är ju också en slags regel, att det inte ska vara så ofta att det inkräktar på det gemensamma sexlivet. Eller för den delen på det gemensamma familjelivet, hade ju blivit tokig om jag fått vara hemma med barnen varje kväll för att han skulle ligga med andra. Hade i och för sig blivit tokig om han lämnar mig ensam med barnen var kväll för mer eller mindre vad som (ja inte jobb då kanske om han prompt skulle jobba kväll då).
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Anonym (x) skrev 2013-08-22 20:54:23 följande:

  Hur kan man vara intim med någon utan känslor?
  Alla kan säkert inte det. Men det går för, mig veterligt, de flesta.

  Eller i alla fall många jag känner har haft ONS, KK, m.m.

  Inget konstigt i min värld.

  Rent fysiskt gör man precis så som när man "är intim" med någon man HAR känslor för, d.v.s. olika från person till person. Personligen gillar jag kyssar och smek till en början, gärna lite oralsex (jag gillar speciellt att ge, gör mig galet kåt) och annat pillerill. Sen kan man ju fortsätta till penetrerande sex (vaginalt eller analt) om man vill. Ja, du vet nog själv :)
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Anonym (Våra regler 2) skrev 2013-08-22 21:11:00 följande:
  Tråden handlar inte om det här och därför får du sitta där hemma på din kammare och klura vidare på det själv.

  TS vill veta om par som har öppet förhållande och deras regler/förhållningssätt för det.
  Du var starkare än jag och motstod "betet" att hänga på!

  Ska försöka hålla mig hädanefter :D
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  P30 skrev 2013-08-22 21:24:35 följande:
  Hej!

  Våra regler är följande:

  Inte hemma i vårt hus.
  Alltid duscha efter en dejt.
  Alltid berätta samma dag man har planerat en dejt. Om det skulle bli ett spontanknull (vilket inte har hänt oss ännu) ringer man eller messar och ger sin sambo en kvart att använda sitt veto.
  Den som är "hemma" har alltid veto fram tills träffen börjar.
  Max 7 timmar, inga övernattningar.
  Inte hångla offentligt med någon annan.
  Använd kondom.

  Sedan har vi lite olika regler baserat på vad just vi behöver:
  Hon för mig: Att det inte är någon hon känner eller behöver träffa/träffa på och absolut inte umgås med, träna tillsammans med (jag är gruppträningsinstruktör) eller som jag jobbar med.

  Jag för henne: att om hon skall ha sex mer än två gånger så vill jag träffa honom och kolla av honom för egen del vem han är.
   
  I praktiken innebär det att jag i princip bara träffar tjejer/kvinnor i andra städer än Göteborg, främst Stockholm då eftersom det är dit jag oftast reser.

  En liten fråga till dem av er som inte berättar innan träffen, men berättar efteråt: blir inte det lite jobbigt att behöva ljuga: ska dricka öl med Kalle, sen när man kommer hem: skojja ba, satte på Stina istället. 
  hahaha, garva när jag läste det där sista stycket! Det är faktiskt helt rätt, så förmodligen hade vi fått säga till innan.

  När det gäller ert veto, har det att göra med vem det är? eller vad som helst? typ idag klarar jag inte av att du ligger med någon annan.

  Max 7 timmar lät lite "roligt" i mina öron, fast jag fattar ändå. Var väl mest roligt med en så exakt siffra. Men whatever works, right? Övernattning håller jag med om rakt av, den "snor" jag :)

  Intressant att du vill träffa honom. Hur brukar dessa träffar gå till? Är bara nyfiken!
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Anonym (Fia) skrev 2013-08-22 21:54:21 följande:
  Lever i ett öppet förhållande, men nog inte den sort du (och kanske de flesta) tänker på i första hand kanske. Så vet inte om det "hjälper" så mycket.

  Mitt är ensidigt öppet, min "ursprungsrelation" är med en man med sk cuckold fetish, har egentligen inget behov alls själv av mer än en partner, men om det nu gör honom glad (och göra honom glad/nöjd/etc. det har jag verkligen behov av) så insåg jag att jag inte var omöjlig gällande det när vi diskuterat igenom det ordentligt. Då jag själv inte kan tänka mig att dela behövde jag ganska mycket "övertalning" innan det kändes ok. Så relativt till honom har vi till slut landat i att det helt enkelt inte är några regler alls för vad jag "får" göra, förutom att avsluta våran relation och gå vidare med någon annan - det skulle ju han ogilla lika mycket som någon annan.
  Dock är jag betydligt mindre "promiskuös" än han skulle önska, vilket dock är till fördel relativt någon annan som vi kommer till.

  Min första "seriösa" extra man blev nämligen kär i mig (höll själv emot då det inte skulle kännas ok mot honom då han ju ändå inte kunde få mig "på riktigt" då jag älskar min man och aldrig skulle lämna honom). Denna man har inte som min man någon sådan fetish eller heller någon läggning åt att vilja ha flera partners så efter ganska traumatisk tid för honom där han insåg han inte ville ha någon annan utan hellre vad del han kunde få av mig än att avstå började vi diskutera hur detta kunde lösas. Från början kunde jag sträcka mig till att det kunde vara ok att träffas ibland ändå etc. men succsesivt insåg vi alla att det inte "räckte" och vi har landat i en mer eller mindre nästan 50/50 delning (fast är ju inte möjligt med gällande lagstiftning att gifta sig med 2 män) och vi lever helt enkelt i en relation på 3 personer.  Observeras ska dock att jag var den som var mest tveksam om det skulle kunna fungera - jag har aldrig haft för avsikt att utnyttja någon.

  Dock kommer det ju tillbaka att min ursprungliga man gärna vill jag ska träffa andra män ibland utöver i någon mån och den andre inte har den önskan i sig själv. Med tiden hade de dock diskuterat igenom det hela och den andre sett mer möjligheter i det, så länge det är något så när kontrollerat och han får veta och helst vara med samt det absoluta kravet att vi inte delar ytterligare känslomässigt. Den kompromissen funkar i alla fall för oss även om den ena "jublar" åt något extra och den andre gärna vill "straffknulla" mig efter (vilket jag inte har något emot alls ;) ). Har aldrig varit någon som "legat runt" så det blir inte särskilt mycket/ofta men vi har en ytterligare en gemensam vän som gärna är med och delar och har trekant (då föredrar min man att titta på och inte vara med (julafton för honom :P) , medan det i relation med min "pojkvän" hyfsat ofta är på 3), men träffar ingen utanför oss 3 själv än (känner inte jag vill det) - utan mer i så fall lite "bus" med någon avlägsen bekant (typ hjälpande hand). 

  När man delar så pass "nära" som vi gör när vi faktiskt numera helt delar liv tillsammans är det dock inte så mycket "regler" i fokus, den biten har vi kommit förbi och de behövs inte riktigt utan helt andra delar som man kanske inte tänker på i en vanlig monogam relation - det faller ju på mig att "ta hand om" två män och se till att båda känner sig lyckliga, tillfredsställda och älskade, att ingen blir utanför. Kanske inte dubbelt jobb men inte långt därifrån.
  Å andra sidan finns det fördelar med att vara 3 vuxna i ett hem som delar på hemarbete, ansvar och ekonomi. "Risken" att jag blir tjurig av  "för lite" uppmärksamhet finns ju inte heller något som båda männen upplever som positivt då de båda jobbar långa dagar. De gillar även båda "konkurrensen", att om en av dem blir lite "lat" så tar den andre tillfället i akt och den första får en extra sporre. Framförallt den andre mannen uppskattar den "tävlingsbiten" och känner minst en av hans tidigare relationer tagit slut då han nog blev lite för "bekväm" med tiden.

  Tror nog dock att vårat upplägg är provocerande för många och kanske svårt att förstå. Kan ärligen säga jag nog inte kunnat tänka tanken på att det skulle funka innan det liksom "blev så". Har som sagt aldrig upplevt behov av mer än en partner, aldrig varit otrogen och hade varit helt nöjd och glad bara med min första man. Så initiativet kommer minst av allt från mig (även om min man kanske i sina fantasier ibland gillar att låtsas att det är från mig ;) ).  Troligen än mer provocerande att det är strikt ensidigt öppet, jag kommer aldrig vara ok med att  i min tur dela. Nu är det ingen av dem som har någon sådan önskan alls.
  Vi är dock alla tre mycket nöjda och glada med våran lösning och vårat liv. Förutom att det för oss idag känns fel att jag inte får vara gift med båda vilket vi alla skulle föredra.  
  För de allra flesta skulle det nog kännas helt fel, det hade jag nog också sagt ett antal år sedan. Eller ja, det hade nog alla 3 av oss sagt, men nu blev det som det blev och vi är lyckliga.  
  Precis som du skriver är ju inte detta riktigt vad jag är ute efter, nej. Men det var väldigt intressant läsning i vilket fall. Tack!
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Sweet life skrev 2013-08-22 21:56:19 följande:
  Samma regler som vi har.

  Samt att om jag inte känner mig bekväm med den han träffar så ska man inte träffa den personen mer.  
  Veto där med, ja det låter ju bra. Gäller det även på andra hållet? alltså om din man inte är bekväm med vem du träffar.
  Sweet life skrev 2013-08-22 21:58:10 följande:
  Lägger till dom här reglerna också. Här måste man dock tala om dagen innan (vi har små barn som måste hämtas och lämnas på fsk).

  Inga gamla ex är mitt krav också. 

  Oh, nej inga gamla ex. Det är lite känsligt. Bra regel! Tror dock inte det hade varit speciellt aktuellt i vårt fall ändå, men det vet man aldrig!
 • Anonym (ÖppetFörhållande)
  Anonym (våra regler) skrev 2013-08-23 09:30:42 följande:
  Sant som 90 skriver - vi har faktiskt olika regler också för oss:

  Han vill veta vem jag träffar, och gärna ha träffat/sett den personen och gett sitt "okej" till det. Ibland träffar jag en gammal kompis, och vi har sovit ihop också, men eftersom vi båda är lyckligt gifta så är det okej. Annars inte sova över.

  Jag vill absolut inte veta vem han träffar, och ingen bekant är okej som jag sedan behöver träffa.

  Generellt vill han veta ganska mycket om mig, medan jag vill veta så lite som möjligt om hans sidospår.

  (Förresten väldigt skönt med en tråd som sakligt diskuterar regler i öppna förhållande utan en massa pajkastning om att man inte älskar någon på riktigt om man ändå vill ligga med andra. Jag har varit kär i min man i åtta år, vårt liv är helt underbart. Men en, två eller tre gånger per år hånglar eller ligger jag gärna med någon annan - som bonus förutom att det är skönt och spännande med något nytt får det nämligen mig att uppskatta det jag har hemma så mycket mer.) 
  jag saknade också en sådan tråd :) Har egentligen tänkt starta denna ett tag, men blev lite extra pushad när den där tråden "Min man vill ha flera" blev så poppis. Många där som inte kunde sätta sig in i att andra tänker annorlunda än man själv.

  Ja, det är intressant det där med vad man vill veta. Tycker nästan det är svårast, jag vet liksom inte själv hur mycket jag vill veta. Han får ju givetvis bestämma själv vad han vill veta. Men när vi någon gång har pratat om att jag kan få prova att ligga med en tjej så sa han att han nog ville veta. Kanske inte detaljer, men i alla fall veta att det skulle hända/hade hänt. Men han visste själv inte säkert heller.

  Vi är nog uppenbarligen inte riktigt redo för detta ännu. Men kanske om 5-10 år som sagt...
 • Anonym (ÖppetFörhållande)

  Tack för många nya (och långa, därav ingen citering) svar! Mycket intressant att läsa och sätter ord på många av mina tankar!


  Monte skrev 2013-08-24 12:44:29 följande:
  Ptja. Ärlighet. Kunde kanske vara nåt...

  Tycker i övrigt TS uppspaltade regler känns rätt stela. Många kan inte skilja mellan sex och kärlek, vilket leder till problem för dem. Att försöka förbjuda eller plocka undan möjligheten till att känslor uppstår genom att sätta en regel emot det är väl helt uppenbart inte en realistisk möjlighet.
  Nej alltså, givetvis kan jag inte stoppa min man från att bli kär i någon annan (lika lite som jag kan det även om vi inte haft öppet förhållande). Men då får han välja mellan oss. Jag vill inte dela hans kärlek.

Svar på tråden Regler för öppet förhållande?