• Anonym (Deppig)

    ätit venlafaxin, hur mådde du?

    Jag har blivit ordinerad venlafaxin för min depression. Hann ta 1 st 75 mg och mådde så fruktansvärt illa redan efter några timmar. Dagen efter kände jag mig helt avskuren från verkligheten. Tog ingen tablett den dagen. Nu har jag testat att ta halva den styrkan, dvs 37,5 mg och jag mår återigen så jäkla illa.

    Ni som tagit venlafaxin, hur har ni mått? Har ni fått biverkningar och hur länge höll de i så fall i sig? Googlar man så ser det ju ut som att den här medicinen är mestadels skit!:(

  • Svar på tråden ätit venlafaxin, hur mådde du?
  • Anonym (...)

    Jag svettades, var trött och hade gäspningar som var obehagliga. Kände mig även som i en bubbla hela tiden. Det blev dock lite bättre när jag tog de ett tag. Som jag har förstått så måste man äta de ett tag för att kroppen ska vänja sig osv. Tydligen är biverkningarna värre i början, men jag slutade efter några månader i alla fall, ville inte vara kvar i bubblan, löste mina problem med terapi istället. 

  • Honeyflowers

    Jag började på 37,5 mg och efter nån vecka gick jag upp till 75 mg där jag stannat. Hade inga biverkningar. Möjligtvis lite torr i munnen. Läs inte allt ang denna medicin. För mig har den varit jättebra! Min ångest är mycket mindre. Jag mår mycket bättre sedan jag började äta den.

    Biverkningar brukar ju gå över efter några veckor.   

  • Anonym (Deppig)

    Tack för era svar. Jag hoppas det kommer bli bättre snart. Antar att jag måste ge det en chans. Illamåendet är ändå bättre i dag än vad det var igår så det är väll ett framsteg. Tycker dock att jag är så himla trött. Har som ett tungt band ovanför ögonen. Det skulle i och för sig lika gärna kunna vara urladdningen efter att äntligen ha vågat söka hjälp.

  • Anonym (Sandra)

    Jag älskar Venlafaxin! Jag åt Cipralex (SSRI) i ett år innan jag bytte till Venlafaxin (SNRI) bla. pga. viktuppgång, en känsla av att vara i en "bubbla" samt obefintlig sexlust och oförmåga att få orgasm.
    Venlafaxin är tusen gånger bättre enligt mig. Har inte haft några biverkningar alls, bara kännt mig piggare/mer "alert", inga sexuella biverkningar dvs. jag är som innan jag började medicinera och är inte hungrig hela tiden. Jag är otroligt nöjd med mitt byte! Ge det en chans! Om du inte gillar medicinen är det bara att testa sig vidare. 
    Mvh 

  • Honeyflowers

    Jag åt också Ciprlalex innan, men det funkade inte på mig. Kände inte någon skillnad på min oro och ångest. Men efter några veckor med Venlafaxin kände jag mig genast mycket lugnare i hela kroppen, på ett positivt sätt.

  • Anonym (Deppig)

    Jag vill också känna mig lugn i kroppen. Slippa ångesten. Ska verkligen ge den en chans!

  • Anonym (C)

    Jag är fruktansvärt trött, men de andra biverkningarna har gått ned. Jag svettades och mådde illa. Men om du tar tabletten på morgonen samtidigt som mat kan du slippa illamåendet. Ge det en stund, det tar tid för kroppen att vänja sig :)

  • Anonym (Mår bättre)

    Har ätit venlafaxin (hette förut Efexor) sedan 1998 och jag kan inte vara utan den. Svettas massor och får myrkrypningar i benen. Det tar minst en månad innan kroppen vänjer sig, men det är ju olika från person till person. 

Svar på tråden ätit venlafaxin, hur mådde du?