frappa skrev 2013-09-13 13:30:09 följande:
Pak choy räknas väl som kål?
Du har helt rätt.
"Pak choy (Pak tsoi ="vit grönsak" på kantonesiska) är en underart till kål, nära besläktad med kinesisk kål. Det är en 10-15 cm hög ört med mjuka mörkgröna blad och vit bladstjälk, påminnande om mangold.
Pak choi härstammar från Kina/Japan. En ny upplevelse för oss euroupéer. Den introducerade så sent som på 1980-talet.
Pak choy äts rå t ex i sallader, men kan även förvällas (hastigt kokas) samt wokas. Går även bra att stuva.
Passar bra med andra grönsaker till fisk eller kött.
Förvaras i kylskåp +2-4°, helst i plastpåse.
Koktid: Förvälles (hastig kokning).
Används i SALLADER och steker man den så är den god.
Både vitkål och Spenat är även de icke salladsort. Men kan mycket väl vara sådana som passar sig i TS recept för Stekt sallad, Mangold kan också funka.... Man vet först ifall man får veta de andra ingredienserna