Inlägg från: SVejsan |Visa alla inlägg
  • SVejsan

    Steka sallad?

    Pak Choy är gott att steka i olja (vända snabbt) med lite vitlök...

  • SVejsan
    frappa skrev 2013-09-13 13:30:09 följande:
    Pak choy räknas väl som kål?
    Du har helt rätt.

    "Pak choy (Pak tsoi ="vit grönsak" på kantonesiska) är en underart till kål, nära besläktad med kinesisk kål. Det är en 10-15 cm hög ört med mjuka mörkgröna blad och vit bladstjälk, påminnande om mangold.

    Pak choi härstammar från Kina/Japan. En ny upplevelse för oss euroupéer. Den introducerade så sent som på 1980-talet.

    Pak choy äts rå t ex i sallader, men kan även förvällas (hastigt kokas) samt wokas. Går även bra att stuva.
    Passar bra med andra grönsaker till fisk eller kött.

    Förvaras i kylskåp +2-4°, helst i plastpåse.

    Koktid: Förvälles (hastig kokning).

    Används i SALLADER och steker man den så är den god.

    Både vitkål och Spenat är även de icke salladsort. Men kan mycket väl vara sådana som passar sig i TS recept för Stekt sallad, Mangold kan också funka.... Man vet först ifall man får veta de andra ingredienserna
Svar på tråden Steka sallad?