• Moonprincess

    stor skillnad på mjöl och gryn?

    Jag tänkte för första gången försöka baka bröd. Ett nyttigt morotsbröd minsann. Ska vara grahamsmjöl i men dom hade bara grahamsgryn. Blir det väääääääldigt fel och konstigt eller går det att äta ändå? Nån som vet? :)

  • Svar på tråden stor skillnad på mjöl och gryn?
  • stickkontakt

    Då kan du utan problem ta grynen. Eventuellt blir det liiite mer tuggmotstånd, men det blir säkert jättebra och gott ändå.

  • Papricorn

    Fullkornsmjöl.

    Grahamsmjöl är vetemjöl med skalet kvar.

    Baka på grahamsgryn kan du bara om du kokar dem först till gröt!

  • stickkontakt
    Papricorn skrev 2013-09-13 20:46:28 följande:
    Fullkornsmjöl.
    Grahamsmjöl är vetemjöl med skalet kvar.
    Baka på grahamsgryn kan du bara om du kokar dem först till gröt!
    Nejdå, man kan ha grahamsgryn direkt i degen.
  • Papricorn
    stickkontakt skrev 2013-09-13 21:06:15 följande:
    Nejdå, man kan ha grahamsgryn direkt i degen.



    Eh? De sväller ju något förbannat så har man inte vätskat upp de blir det ju skorpor av brödet!

    Det går absolut inte att byta ut rakt av o ett recept utan att reglera vätskan!
Svar på tråden stor skillnad på mjöl och gryn?