• Lexiie

    "vi som snart försökt hela jävla 2013 med första ungen"

    Hej tjejer! Har följt er nu i två veckor. Kram till er alla som har försökt så länge! {#emotions_dlg.flower}

    Jag och sambon har inte skyddat oss på 2 år och tanken var att "när det blir nåt så blir det nåt"... ingenting har hänt. Våren 2012 har vi pratat igenom det och tänkte börja på riktigt. Vi försökte i 6 månader men gjorde sedan ett uppehåll då allt blev bara jobbigt. Nu är vi inne på försök 5 under 2013. Dagen innan bim testade jag och fick svagt positivt. Igår började jag blöda helt "unannounced" som en vanlig mens men ändå inte. Nu är jag arg och frustrerad och ledsen! Lagom tills vi började i år fick jag veta att en bekant var gravid, tänkte att jaja vad kul våra bebisar blir nästan lika gamla, för man räknar ju inte med att det ska dröja såhär... och hon har bf om några dagar Jävla skit också! 

  • Lexiie
    meijah skrev 2013-10-03 13:44:45 följande:
    Din historia är så lik min! Vi slutade skydda oss augusti 2010(!) och tänkte precis som ni att "händer det så händer det". Men inget.. på 3 år. Motivationen har gått upp och ner, man blir ju så nedslagen när mensen kommer gång på gång. Har en nära väninna som träffade sin karl samtidigt som jag träffade min (09) och de hade inte ens hade en tanke på barn när vi slutade skydda oss, nu har det inte bara en, utan två barn.. Så jag säger som dig, jävla skit också!!

    Har ni genomgått någon utredning?   
    Jäklar... Nej vi har ju inte det, känns inte riktigt som att vi passar in där då vi är båda både under 25 och har inte försökt i över 1 år i "sträck"... Man får ett "ja men ni är unga ni har tid om det inte blir nåt nu" - bemötande så det gör väl också att jag inte känner att vi "passar in" under en utredning... Själva då? Har ni genomgått en utredning?
  • Lexiie
    linnea83 skrev 2013-10-03 14:39:50 följande:
    Spelar ingen roll vilken ålder man är.Man får hjälp ändå när man försökt i ett år.Däremot får man inte vara föör gammal..Det har ni ju,även om det inte är i sträck.Att ni inte försökt i ett sträck behöver ni ju inte nämna.Bara att ni kört oskyddat i 2 år och försökt aktivt i ett.
    Låter ju lite lovande iaf. Vem ska man kontakta då? Vad är bäst privat eller kommunalt?
  • Lexiie
    meijah skrev 2013-10-03 18:23:03 följande:

    Precis som Linnea83 skrev så kan ni söka hjälp! Det tar lite tid innan allt rullar igång också, så bättre att söka redan nu än om ytterligare 1 år :) 

    Jag och min sambo sökte hjälp i våras och det är jag väldigt glad över! Det är ju som en hälsocheck och så får man veta hur allt står till i kroppen, hos båda.
    Så det rekommenderar jag verkligen er att göra! Min sambo tyckte det kändes jobbigt i början, men när allt väl rullat igång tyckte han det var en baggis, det är snarare jag som tycker det är påfrestande då det är min kropp som utsätts för diverse "ingrepp" (sprutor, hormontabletter, vaginala ultraljud etc) men det är det värt, bara vi får en liten bebbe :)    
    Ska jag bara ta kontakt med en kvinnoklinik eller samma barnmorska man skulle kontakta om man skrev in sig sen eller?
  • Lexiie
    Juronjaure skrev 2013-10-11 12:44:57 följande:
    19:de sept, 8 dar innan äl. Vet inte om det hade nåt med saken att göra, menmen. Synd att det inte gav nånting, vad gör ni nu? Ägglossningsstimulering?

    Jäklar, det gick fort... Grattis förresten!!! :) Hur "lätt" hade ni för att få spolningen? Tänkte på sjukvården om de tog lång tid på sig att bestämma det.
  • Lexiie
    Juronjaure skrev 2013-10-11 20:50:29 följande:
    Eller hur :) På Sophiahemmet ingår det i utredningen, så jag fick göra den precis efter blodproverna. En kompis sa att det är MÅNGA som blir gravida efter spolning, så det känns onödigt att man ska behöva vänta minst ett år på det liksom... Man kanske kan göra det privat ifall landstinget trilskas?
    Menar du att efter utredningen brukar man vänta ett år innan spolningen? Förvånad
  • Lexiie
    Juronjaure skrev 2013-10-11 21:47:05 följande:
    Nejnej, menar året man måste vänta innan man påbörjar utredning ;) Om äggledarspolning hjälper så många så borde man kunna få göra det lite tidigare, efter ett halvår eller så. Tycker jag.

    Men spolningen tror jag att de flesta får göra ganska tidigt. På issa ställen ingår det i första utredningstesterna, och på andra ställen får man göra blodprover och spermaprov först, och göra spolningen om de andra testerna ser bra ut. Som jag uppfattat det :)
    Aahaaa, då är man lite mer vis nu, tack så mycket :) Vi har inte skyddat oss på 2½ år så jag antar att vi klassar för en utredning. Ska prata med en bm nästa fredag och se om vi kan påbörja en snart :)
  • Lexiie

    Tänkte tipsa om en dokumentär på kanal 11 ikväll, tror den ska handla om varför en kvinna verkar vara gravid. Värt att kolla på, man blir kanske klokare. Den börjar om 10 min :)

  • Lexiie
    Murarn skrev 2013-10-14 14:16:00 följande:
    Det blev inget denna gången heller ! Men vi kommer ju vara barnlösa max några år till, jag är väldigt öppen för både fosterbarn och adoption.

    Efter nyår ska vi söka hjälp privat.

    Jag har regelbunden mens, är ung och frisk. Har inte ätit p-piller på 6 år osv.

    Är det fler här som har regelbunden mens men som ändå inte blir gravida?
    Regelbunden mens och inte ätit p-piller sen 2009. Vi har kört helt oskyddat i 2½ år inget hänt än ... 
Svar på tråden "vi som snart försökt hela jävla 2013 med första ungen"