• Hallonet

    "vi som snart försökt hela jävla 2013 med första ungen"

    Vilken härlig ärlig och bitter tråd, den passar mig PERFEKT så jag partycraschar och joinar er!

    Jag och min man har försökt få barn seeeen... Ja, jag vet inte, vi fick första mf i okt 2010 och sen har det rullat på med ytterligare tre st samt ett ofostrigt. Så vi är inne på tredje året, helt sjukt.

    Ser att ni undrar hur man orkar, man har ju helt enkelt inget val. Vi har gett upp i små omgångar, framför allt efter missfallen men sen har kroppen bestämt att det är dags igen. Det där med äl påverkar ju inte bara livmodern utan gör även resten kroppen sugen på sängkammarhambo. Tungan ute Och det är ju tur, för tänk om man skulle behöva bestämma själv VARJE gång, då skulle det inte hända mkt här iaf med tanke på att det mesta sexet känns som ett tvång idag. Såg att ni redan pratat om det med och jag håller helt med. Så tråkigt att det roliga försvunnit, allt känns som plikt!

    Sitter här nu och har nedräkning, som vanligt. Allt handlar om att räkna, menscykel, dagar till ÄL, dagar EFTER äl... Där är jag nu. Tog ett gravtest i morse som var neg, vet inte riktigt varför för jag tror jag har BIM på typ fredag så det var lite tidigt. Har börjat få ont i brösten på ett speciellt vis som jag haft två av grav, så jag hoppas det är ett gott tecken! Sen är ju kroppen allmänt störd så vem vet, det kanske är ett nytt PMS-symptom... *bitter* Sen kör jag med en grej jag läste om här för lääänge sen... Att man blir liksom lila kring blygdläppar, klitoris osv när man är gravid. Och för mig har det stämt alla gånger hittills, så sjukt men kul! Jag är det nu med. MEN, jag får progesteronvagitorier för att hjälpa igång en graviditet och vet inte om de grav-hormonerna kan påverka så man blir lila av det med... Vet inte hur långt de går liksom.  Så jag vågar inte lita på det den här gången. 

    Lycka till i barnlotteriet, allihop! 

  • Hallonet

    Och jag fick mens idag. Bara för att bre på lite extra så har jag fått mensvärken från helvetet oxå som kräver extra starka tabletter! Vi har varit lite småtöntiga mannen och jag men nu har vi faktiskt enats om en sak...  Vågar knappt säga det eftersom vi hållt på så länge. Men vi har haft en önskan om att få ett tidigt vinter-vår-barn. Därför har vi inte jobbat så hårt på göra-barn-saken de månader då man riskerar få ett barn sent på året. Men nu har vi liksom kommit till insikt om att vi måste slopa den prylen, nu är det bara att köra på så vi får en unge öht...

  • Hallonet
    Murarn skrev 2013-10-21 21:59:40 följande:
    Jag ger upp nu! Nu tänker jag njuta av livet som barnlös att ta vara på tiden som jag får bestämma över själv! Blir det barn så blir det, jag orkar inte med all väntan !! Livet blir bara en massa väntan så jag väntar bort mitt liv!

    Jag har redan slösat bort ett halvår! På ingenting! För ingenting har det blivit!

    Jag kommer läsa om er kära vänner! Och kanske skriva lite till er ibland för jag hejar på er :)
    Oooooch om under sker, blir jag gravid får ni naturligtvis veta det!!!

    Over and out
    Nej, för fan, inte ge upp än! Ett halvår är INGET. Sju mån är genomsnittet för att bli gravid dvs, det kan lika gärna bli 14 månader! Tänk på att man generellt inte har äl två mån per år ungefär oxå. Så du kanske bara haft fyra rediga försök på dig? MEN, däremot - lev livet under tiden! Ett lätt råd att ge men inte lika lätt att leva efter. Man blir ganska kvävd.
  • Hallonet
    Lexiie skrev 2013-10-22 00:29:21 följande:
    Förstår helt, vi hade också helst velat ha bebben under första halvåret... det är så sjukt jobbigt när ens vänner kan gå på puben eller systemet och man själv inte kan om man skulle fylla år i december ... Bästa vännen fyller 28 december och mannen 6 januari, även om båda är födda samma år så är det ändå en kalendervecka mellan de 2 ... så när mannen fyllde 18 och vi alla skulle till puben kunde inte kompisen följa med då han precis hade fyllt 17... stackaren haha... likadant med systemet  därför hade jag och sambon beslutat att vi helst hade velat ha en januari- juli bebis. Men sålänge det blir en bebbe så spelar det väl ingen roll ändå antar jag :)



    Precis, alla de där sakerna du nämner har vi oxå tänkt på. Roligare under uppväxten om man kan vara med på typ allt. Men roligare att få barn än vara utan, om man ska hårddra det.
  • Hallonet
    Theresan skrev 2013-10-22 07:39:38 följande:
    Jag har också haft de där tankarna, men efter nästan två år av väntan och försök skulle jag bli överlycklig även om bebis dök upp på julafton. :(

    Nåja, vi kan ju hoppas på sommar och höstbebisar innan dess. 



    Det var år 2010 när vi började försöka, vi har precis passerat tre år. Fattar inte ens att det gått så lång tid om jag ska vara ärlig! Man blir så uppslukad. Ja, vi har ff chans att slippa julafton iaf!
  • Hallonet
    Ehmm skrev 2013-10-22 08:59:31 följande:
    börjar också smått ge upp.. det förstör så mycket i vardagen och varje dag börjar med bitter. jag var aldrig bitter eller sur innan men nu är en hel dag förstörd så fort man kommer att tänka på barn.. 

    då jag har bipolär (även om jag är friskförklarad nu) så kommer jag heller inte få adoptera.

    ibland känner man ett sådant hat mot sin egna kropp.. gör ju inte saken bättre att man bor vid ett dagis och hör de underbara barnen ute.. och längtar.. :(

    kommer man få ett barn tro? 



    Hatet mot kroppen förstår jag otroligt väl. Man blir så jäkla arg och ledsen över att det inte funkar. Jag har haft perioder då jag känt mig mindre värd oxå, för att man inte verkar fungera normalt, ett dåligt exemplar av kvinna.

    Sen kommer en uppåtsving emellanåt då jag inser att jag är rent dum som tänker så! Tur det, annars skulle man väl inte orka!
  • Hallonet
    Lynnig skrev 2013-10-22 16:56:35 följande:
    Mmensdag ett efter pmedelsfria sedan september. Tog kontakt med fertilitetmottagninh. Skäms. Skönt att få hjälp. Men samtidigt lite o chock för att de tar emot= att det är problem?! Måste smälta detta lite... Trodde inte att det skulle vara såhär... Någon mer son söker hjälp?
    Jessica 85 skrev 2013-10-22 17:17:55 följande:
    Jo vi har också sökt hjälp nu. Jag slutade med p-piller i september ifjiol och här har inte hänt någonting sen dess så förra veckan skickade vi in papprena och idag ringde en BM. dessvärre sov jag då jag jobbar natt men då vet man att dom är på g iaf! Känns ganska skönt att kolla upp om allt verkligen står rätt till. Tänk om det är något fel och vi har försökt helt i onödan liksom. Hoppas att det ordnar sig det här nu :)
    Bra att ni båda tagit tag i det! Ingen mening att gå och dra ut på det. Om det inte är ngt fel så får ni veta det med och det kan nog vara ganska skönt det med likaväl som att få hjälp om ngt knasar. 

  • Hallonet
    Ehmm skrev 2013-10-24 12:06:55 följande:
    orkar bara inte mer.. 
    Kram och JO, det gör du!! Jag lovar. {#emotions_dlg.flower}
  • Hallonet
    meijah skrev 2013-10-24 13:05:08 följande:
    Beklagar! :/

    Samma här! Allt blir så konstlat..
    Ja, är man i-göra-barnsvängen så är inte förhållandet direkt exklusivt längre. Emellanåt känns det nästan som att ha gruppsex med tanke på alla som ska ha åsikter och ska (-måste-) lägga sig i.
  • Hallonet
    fladdertanke skrev 2013-10-28 11:48:51 följande:
    Hur går def för er tjejer? Har ni stormsäkrat inför kvällen och kanske laddat upp med lite extra värmeljus och andra stämingshöjande saker? Sa man inte att det föddes ovanligt många barn efter stormen Gudrun och Per sist gång? Kanske är det de vi behöver? Lite strömavbrott och extra mys ;)
    Åh gud, tänk om vi skulle hamnat i den högen med människor - nästan lite tur att jag inte har äl.  Drömmer Men ja, är det inte typ när det är vinterkaos eller när andra naturfenomen drar fram osv som folk passar på lite extra? Har oxå hört det.  
    Lilyy skrev 2013-10-28 18:15:52 följande:
    Hej tjejer! Jag hoppar gärna in i den här tråden, behöver det.

    Vi har försökt i 1 1/2 år nu att få en bebis, i mars lyckades vi men denna graviditet slutade i ett utomkvedshavandeskap och man fick plocka bort min vänstra äggledare. BF för denna graviditet var beräknad den 30 oktober vilket är i dagarna, vilket känns piss!! Det underlättar inte att tre av mina vänner de senaste 2 veckorna har varit på ultraljud och visat massa bilder.. Jag kan absolut peppa och diskutera med just idag känns det så sjut jobbigt. All kraft, ork, glädje, hop och alla skratt är borta. Sorry för ett super deppigt inlägg, men humöret kan jag tyvärr inte styra över just idag. Hur gör ni för att orka sina här perioder, dagar? snälla ge mig tips. Jag är en sprudlande och varm person men nu är jag vilse, jag måste finna tillbaka till mitt vanligt jag. Jag saknar att få vara mig själv!  
    Nej, vad trist! Det suger när man liksom kommer på vilket datum som närmar sig, oxå varit där... Man FÅR ha dåliga dagar då man bara inte orkar. Jag kan inte svara på hur man gör för jag har tyvärr blivit ganska bitter efter våra tre år av försök! Hoppas bara att ni lyckas snabbare. {#emotions_dlg.flower}
    Lofgrenmalin skrev 2013-10-28 18:45:51 följande:
    Hit uppe i norr kommer inga stormar oftast så här är det lugnt. Alla ledningar är nergrävda i backen också, men jag släcker och tänder ljus i alla fall;) Bim +5 idag , testade neg i lördags. Testar på lördag nästa gång.
    Oj, hoppas på plus!! 
    hallonbacken skrev 2013-10-28 20:59:24 följande:
    Hänger här lite i bakgrunden men tänkte bara säga att det är sjukt pressande att försöka utan att lyckas men det viktigaste är ändå att inte tappa bort varandra i det hela. Det är ändå ni som par som vill detta tillsammans. Prata med varandra, prata med familj, vänner eller sök professionell hjälp om det krävs. Om det inte funkar ha en månad utan att försöka bli gravida och hitta tillbaka till varandra. I slutändan kommer den månaden inte att spela så stor roll när plusset väl kommer men i förhållandet kan det göra att man klarar av det tillsammans. Kämpa på, det kommer ett plus/barn förr eller senare för oss alla!
    Kloka ord som även jag försöker ta till mig. Skönt med en liten lavett i ansiktet ibland, det känns i hjärtat när man läser det du skriver. Tyvärr kan jag inte ta till mig av vilan, då jag har dåligt med ägg och liksom MÅSTE köra fullt ös hela tiden för annars kanske vi missar en chans... Som vi inte har råd att missa. Obestämd Tror att den extra pressen är det som förstör för iaf mig. Men det övriga ska jag absolut försöka ta åt mig av!
Svar på tråden "vi som snart försökt hela jävla 2013 med första ungen"