Inlägg från: Virriga Vera |Visa alla inlägg
  • Virriga Vera
    Singoallaa skrev 2013-09-19 10:29:23 följande:

    Nej gör det väl inte. Bordssmör som är lätt bredbar på mackor och den där hårda för bakning och stekning som inte är till för mackor och knäckebröd. Visste du inte det?

    Riktigt smör används till både bakning, matlagning och på mackor. Vad är det du kallar för bordssmör?
  • Virriga Vera
    annca skrev 2013-09-19 10:30:08 följande:

    Det finns saltat, osaltat och extrasaltat smör, förutom olika margarinblandningar så som Bregott.

    Smör är smör, sedan finns det som du säger med mer eller mindre tillsatt salt, men det är likväl smör.
  • Virriga Vera
    Singoallaa skrev 2013-09-20 13:51:14 följande:

    Urk. Den där brödskivan rivs itu av försöken att bre på det där smaklösa hårda smöret. Men, men :)

    Det är därför man hyvlar smöret med en osthyvel, låter det ligga någon minut sedan går det bra att bre. Allt tappar i smak av att ätas kallt.
Svar på tråden Har du smöret i kylen eller skafferiet?