Inlägg från: Feryusu |Visa alla inlägg
  • Feryusu

    Har du smöret i kylen eller skafferiet?

    Kylen, vi har inget kallt skafferi.

  • Feryusu
    Singoallaa skrev 2013-09-19 10:38:05 följande:

    Okej, men vad äckligt om ni äter baksmör på mackorna, fy för.
    Varför är det äckligt att äta smör på smörgåsen? Det är ju bara vanligt smör, inget annat.
  • Feryusu
    Singoallaa skrev 2013-09-19 10:58:56 följande:

    Den är bara så hård och flottig och usch. Men bra till stekning eller bak :) Hde spyrt om jag ätit av den. Men thats me.
    Hårt och flottigt? Det är bara smör, inget annat. Sen kan man ju låta den stå i rumstemperatur en stund så blir den mjuk.
    Vad tror du det är i smör egentligen?
  • Feryusu
    Singoallaa skrev 2013-09-19 11:02:12 följande:

    Rapsolja. Jag kan tyvärr inte det, trodde ingen åt av det smöret på mackan, men fel hade jag :)
    Det är ingen rapsolja i smör. Smör är gjort på grädde.
  • Feryusu
    Singoallaa skrev 2013-09-19 11:10:05 följande:

    Bordssmör skriver jag ju!
    Du skrev baksmör. Vad är då baksmör?
  • Feryusu
    Singoallaa skrev 2013-09-19 11:14:36 följande:

    Ja jag ser det där klossarna som bak och steksmör och INTE bordssmör till mackan :) Tror inte jag är ensam dock. Ibland har jag även gjort egengjord smör, bordssmör :)
    Men snälla nån, är du förvirrad eller nåt?

    Det är enbart smör i dessa stora klossar som du beskriver är baksmör. Ingen rapsolja, vilket du skrev att det var i.
    Smör är gjort på grädde, det är ingen rapsolja i.
  • Feryusu
    Singoallaa skrev 2013-09-19 11:21:54 följande:

    Okej. Men jag gör så OCH tänker fortsätta äta så. Aldrig att jag klarar av att äta kloss smöret :) på mina mackor. Men jag brer väldigt, väldigt sällan smör överhuvudtaget (bordssmör) på mackorna heller :)
    Tror du att det är rapsolja i detta baksmör som du kallar det?
  • Feryusu
    VictoriaJ02 skrev 2013-09-19 15:26:58 följande:
    Även om bregott inte är nyttigt, så är det det godaste smöret.

    Vad är det för onyttigt med det?
  • Feryusu
    LindaEfraim skrev 2013-09-20 10:45:22 följande:
    Och du vet om att man faktiskt kan steka i Bregott. Det enda smöret som det funkar med.
    Iofs så går det utmärkt att steka i smör.
  • Feryusu
    Singoallaa skrev 2013-09-20 13:51:14 följande:

    Urk. Den där brödskivan rivs itu av försöken att bre på det där smaklösa hårda smöret. Men, men :)
    Vad menar du för smör nu? Och om du tar fram det en stund i förväg, så kommer det både vara mjukt och smaka lite mer. En del saker ska inte serveras iskalla.
Svar på tråden Har du smöret i kylen eller skafferiet?