Langos-lovers...titta hit!!!
JAG AVGUDAR LANGOS!!!! Jag har ett perfekt recept till dig om du vill ha!
JAG AVGUDAR LANGOS!!!! Jag har ett perfekt recept till dig om du vill ha!
Here you go;
ca 16 stycken
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
1 stor kokt potatis (riven)
1 tsk salt
ca 7 dl vetemjöl
1 dl mjöl till utbakning
olja till fritering
Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Blanda med riven potatis, salt och mjöl.
Arbeta till en slät, blank och ganska lös deg. Gärna med matberedaren.
Jäs degen 35-40 min.
Arbeta in lite mer mjöl i degen på mjölat bakbord.
Dela degen i 16 bitar.
Kavla ut ovaler, ca 15 cm långa.
Jäs dem ca 10 min.
Hetta upp olja, 3-4 cm i en tjockbottnad panna eller använd fritös.
Fritera bröden någon minut per sida tills de är gyllenbruna.
Lägg upp på galler eller hushållspapper. Fyll på med olja efter hand.
Ät langos med gräddfil eller creme fraiche, hackad lök, riven ost, strimlad skinka,
svart eller röd stenbitsrom. Lök och något surt måste man ha.
Det andra kan man variera efter kassa och humör.
VAD SUGEN JAG BLEV NU!!!!!
Ett litet PS;
jag brukar göra dem i lite fler bitar, kanske 20, så blir de lite mindre och någorlunda runda istället... De hinner ju svalna ganska snabbt innan man fått friterat några stycken.
Ett litet tillägg till; ha ganska rikligt med mjöl under "plattorna" när de jäser de sista 10 min eftersom de kan bli lite kletiga inunder och fastna i underlaget. MEN GOA BLIR DE!!!!
Det var så lite så! Ät nu några för mig med!!!!
Den var lite svårare... Jag brukar aldrig ha vitlökssås på faktiskt. Hmmm. det skall jag testa nästa gång!