Forum Regnbågsfamilj - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Juridik

  Lör 21 sep 2013 19:28 Läst 2855 gånger Totalt 2 svar
  Lör 21 sep 2013 19:28

  Hej!

  Då vi har använt en privat donator för vår graviditet måste min fru adoptera sitt barn för att bli vårdnadshavare. Är det nån här inne som har erfarenhet av det? Vi överväger om jag ska/bör skriva ett testamente innan förlossningen om det nu mot förmodan går åt pipsvängen. Visst att vi inte kan binda barnet juridiskt till sin andra mamma då det biologiska föräldraskapet smäller högre (säga vad man vill om det... *suck), men där kan vi åtminstone tydliggöra min vilja rent juridiskt.

  Hur har ni andra gjort? 

 • Lör 21 sep 2013 23:25 #1

  Hej

  Grattis till graviditeten och barnet ni väntar!

  Inför vårt andra barns födelse (som kommit till genom insemination i Danmark) så skrev jag en viljeyttring där jag skrev att jag ville att min fru skulle ta hand om barnet om något hände mig under förlossningen eller fram tills dess att adoptionen gick igenom. I vårt fall var vi gifta och hade barn sedan innan och det var en okänd donator så sannolikheten att socialtjänsten skulle utse någon annan än min fru hade varit väldigt liten, men det var ändå skönt att ha skrivit ett dokument. 

  I er situation känns en viljeyttring ännu viktigare. Även om det förhoppningsvis inte alls behövs . www.socfamratt.se/fragorasvar/boende/586-vad-haender-med-vart-barn-ifall-vi-avlider
  Jag vet att juristfirmor ibland annonserar om en timme gratis rådgivning och ex. lawline.se har gratis hjälp via telefon och webb, så vill ni ha lite mer vägledning från en jurist kan det kanske var något att testa. ( Har inte provat själv så jag vet inte hur tjänsterna är eller hur bra de är på hbtq-frågor.)

  Lycka till!

 • Mån 30 sep 2013 20:53 #2

  Tack! :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll